ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Περού - Αργεντινή: Στον αέρα το ματς λόγω ταραχών στη Λίμα

Ο Λιονέλ Μέσι υπό την πίεση του Ρενάτο Τάπια στην αναμέτρηση του Περού με την Αργεντινή
Ο Λιονέλ Μέσι με τον Ρενάτο Τάπια στην αναμέτρηση του Περού με την Αργεντινή AP PHOTO/VICTOR R. CAIVANO

Στον αέρα βρίσκεται η διεξαγωγή της αναμέτρησης του Περού με την Αργεντινή (18/11, 02:30) λόγω των άγριων επεισοδίων που ξέσπασαν στις κινητοποιήσεις εναντίον του Μανουέλ Μερίνο με απολογισμό τρεις νεκρούς και πάνω από εκατό τραυματίες.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από εκατό τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, το Σάββατο (14/11), ακόμη μια ημέρα μαζικών διαδηλώσεων, οι οποίες καταστέλλονται βίαια από την αστυνομία, εναντίον της ανάληψης της προεδρίας από τον Μανουέλ Μερίνο.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας τελικά παραιτήθηκε υπό το βάρος των γεγονότων. Όπως μεταδίδουν κορυφαία media της Αργεντινής (Ole και TyC Sports) η διεξαγωγή του ματς ανάμεσα στις δύο εθνικές ομάδες είναι αμφίβολη.

Περού και Αργεντινή είναι προγραμματισμένο να αναμετρηθούν στο Εστάδιο Νασιονάλ (18/11, 02:30) για την τέταρτη αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου όσον αφορά στη γεωγραφική ζώνη της Νοτίου Αμερικής.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του τάνγκο αναμένει από την CONMEBOL την απάντηση για το κατά πόσο μπορεί να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της αποστολής εν μέσω αυτής της έκρυθμης πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης.

Στην Αργεντινή ελπίζουν ότι η παραίτηση του Μερίνο θα καταλαγιάσει τις αντιδράσεις και περιμένουν τις οριστικές εξελίξεις.

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ