ΕΛΛΑΔΑ

Πέρασε η ολιστική μελέτη που πρότειναν UEFA και FIFA

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ | 27 Αυγούστου 2021
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ | 27 Αυγούστου 2021 INTIME

Με απόλυτη πλειοψηφία το Δ.Σ. της ΕΠΟ πέρασε τις προτάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής για τις τροποποιήσεις του Κανονισμού και του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, με βάση την ολιστική μελέτη που πρότειναν η FIFA και η UEFA. Η ομιλία του Θοδωρή Ζαγοράκη και η ικανοποίηση του Λευτέρη Αυγενάκη.

Μετά από τις σχετικές διεργασίες και έπειτα από καθυστέρηση μηνών, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ πέρασε ομόφωνα, με απόλυτη πλειοψηφία 65 ψήφων υπέρ, τις αλλαγές στο καταστατικό που ήθελαν μέσω της Ολιστικής Μελέτης FIFA και UEFA.

Αυτό έγινε την Παρασκευή (27/8) μέσω ψηφοφορίας που έλαβε χώρα στο πλαίσιο Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης (αποτέλεσε συνέχιση της Συνέλευσης της 19ης Ιουλίου 2021 και αφορά στην ψήφιση προτάσεων της ΕΕ/Ε.Π.Ο. για τροποποίηση του Καταστατικού και του Κανονισμού), με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη, να αναφέρει από την πλευρά του στην εισαγωγική του ομιλία:

"Σας καλωσορίζω όλους στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων Μελών της Ε.Π.Ο., η οποία αποτελεί συνέχεια της διακοπείσας Συνέλευσης της 19ης Ιουλίου με θέμα την τροποποίηση του Καταστατικού.

Πριν ξεκινήσουμε θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στις δύο ομάδες μας, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, για τις προκρίσεις που πέτυχαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν.

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα, ο στόχος ήταν να υλοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Ομοσπονδία όσα περιέχονται στην ολιστική μελέτη. Όλοι όσοι ασχοληθήκαμε με το θέμα έχουμε καταναλώσει μέρες και ώρες και θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA.

Φτάσαμε σε ένα θετικό σημείο στις συζητήσεις με τις Ενώσεις και απευθύνομαι σε σας, τους ανθρώπους των ΕΠΣ, για να σας πω ότι είστε εκείνοι που αντιλαμβάνεστε τα προβλήματα καθώς τα ζείτε και μας τα μεταφέρετε.

Θεωρώ ότι το προηγούμενο διάστημα κάναμε αυτά που ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε από τη στιγμή που μας εκλέξατε στην Ομοσπονδία, δηλαδή να υπηρετούμε και να υπερασπιζόμαστε τα δικά σας συμφέροντα, τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου.

Διανύσαμε μεγάλη απόσταση και ενώ απείχαμε χιλιόμετρα έχουμε φτάσει στα εκατοστά. Θα υποστηρίξω ό,τι κι αν αποφασίσετε γιατί γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ.

Ωστόσο θα ήταν καλό για όλους να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, γιατί έχουν γίνει πολλές μελέτες για το καλό των Ενώσεων σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά και για λειτουργικά ζητήματα, που είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικά".

Ικανοποίηση Αυγενάκη για την υπερψήφιση της Ολιστικής Μελέτης

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπερψήφιση της Ολιστικής Μελέτης και ανέφερε: "Η ισχύς εν τη ενώσει, από τότε που o Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συμφώνησε με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον τότε αντιπρόεδρο της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ, για τη σύνταξη της Ολιστικής Μελέτης, μέχρι σήμερα που η ΕΠΟ την ενσωμάτωσε ομόφωνα στο Καταστατικό της. Πλέον, υπάρχει ελπίδα.

Δουλέψαμε σκληρά γι’ αυτό, αλλά έχουν ακόμα πολλά να γίνουν: Η Πολιτεία, με όλους τους ποδοσφαιρικούς φορείς και κυρίως τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, μακριά από τις τοξικότητες, τις ακραίες συμπεριφορές και τα προσωπικά απωθημένα ορισμένων, οφείλουν να αδράξουν την ευκαιρία και τις προοπτικές που χαράζονται από την υιοθέτηση της Ολιστικής Μελέτης.

Υποχρέωση όλων να συνεργαστούμε και να οδηγήσουμε το ποδόσφαιρό μας, με έμφαση στο ερασιτεχνικό, ακόμα ταχύτερα στην αναστροφή της άσχημης κατάστασής του προς την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ