ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

"Πέρασαν φωτοβολίδες και πέτρες"

"Πέρασαν φωτοβολίδες και πέτρες"
INTIME SPORTS

Ανακοίνωση για τα θλιβερά επεισόδια στη Λαμία, πριν την έναρξη της αναμέτρησης με την τοπική ομάδα εξέδωσε η διοίκηση της Αναγέννησης Καρδίτσας, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους γηπεδούχους.

Η διοίκηση της Αναγέννησης Καρδίτσας επέρριψε ευθύνες στους οπαδούς της Λαμίας για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ΔΑΚ, πριν την έναρξη της αναμέτρησης με την τοπική ομάδα για τη Football League, ενώ χαρακτήρισαν τραγική και τη διαιτησία στον εν λόγω αγώνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αναγέννησης Καρδίτσας:

"Η Αναγέννηση βρίσκεται, δυστυχώς, στη δυσάρεστη θέση να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή της προς όλα τα όργανα του ποδοσφαίρου για την απαράδεκτη και τραγική διαιτησία του κ. Ζαραβινού εξ Αθηνών που με τις λανθασμένες αποφάσεις του ουσιαστικά αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα της ομάδας μας με την αντίστοιχη της Λαμίας και επέφερε ένα ακόμη πλήγμα στην αξιοπιστία του ταλαιπωρημένου ελληνικού ποδοσφαίρου.Οπως είδε όλη η Ελλάδα μέσω του βίντεο το πέναλτι με το οποίο η γηπεδούχος ομάδα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και να κερδίσει τελικά τον αγώνα με 2-1 δεν υπήρξε ποτέ!

Η φάση που σημειώνεται στο 82' ξεκινάει απο επιθετικό φάουλ που γίνεται στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Ιορδάνη Παπαργυρίου, ενώ δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ανατροπή του ποδοσφαιριστή της Λαμίας Χαϊκάλη!Επίσης στο 27' ο διαιτητής κ. Ζαραβίνος αρνείται στην Αναγέννηση τον κατελογισμό του πέναλτι που γίνεται πάνω Παπαργυρίου.Επισυνάπτουμε στην ανακοίνωσή μας προς πάσα αρμόδια αρχή και φυσικά προς όλη τη φίλαθλη κοινή γνώμη της Ελλάδας το βίντεο του αγώνα με τις επίμαχες φάσεις.Θυμίζουμε ότι και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου που έγινε στην Καρδίτσα η ομάδα μας οδηγήθηκε στην ήττα πάλι με τον ίδιο τρόπο και πάλι με ένα ανύπαρκτο πέναλτι!Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ απο τους αρμόδιους να λάβουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που θ' αποκαταστήσουν την αδικία που σημειώθηκε εις βάρος του Συλλόγου μας.

Απευθυνόμαστε πέρα απο τις ποδοσφαιρικές αρχές και στον νέο υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή και τον καλούμε να προβεί όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η πολιτεία να ενσκύψει σοβαρά πάνω στο χώρο του ποδοσφαίρου και να σταθεί στις αιτίες που έχουν κλονίσει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία του!
Θα εντοπίσει πολύ εύκολα η πολιτεία αν έχει τη βούληση τους υπαίτιους για την κατάσταση που βιώνουμε στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ακόμη με την παρούσα ανακοίνωση οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την πραγματικότητα σχετικά με τα όσα γράφτηκαν, λέχθηκαν και διαδόθηκαν περι εκτεταμένων επεισοδίων στις κερκίδες του γηπέδου της Λαμίας.Με το που εισήλθαν οι φίλοι της Αναγέννησης στην εξέδρα δέχθηκαν καταιγισμό φωτοβολίδων, πετρών απο τους οπαδούς της Λαμίας που κινήθηκαν εναντίον τους.

Η αστυνομική δύναμη μάλιστα αντί να αποτρέψει τους οπαδούς της γηπεδούχου, κινήθηκε προς τους φίλους της Αναγέννησης που ήταν ελάχιστοι και μεμονωμένοι.Ουδέποτε όμως υπήρξε συμπλοκή μεταξύ φιλάθλων απλά ένα συμβάν με δύο αστυνομικούς που εισήλθαν στο σημείο της εξέδρας των φίλων της Αναγέννησης και διήρκησε δευτερόλεπτα, όσο δηλαδή για να απαθανατιστεί απο το φακό και να δοθούν ασύλληπτες διαστάσεις.

Συμβάν που καταδικάζουμε ασφαλώς και μάλιστα οφείλουμε να επισημάνουμε ότι την ωρα εκείνη ο πρόεδρος της ομάδας μας κ Βασίλης Μπούρμπος παρότι δεν είχε αρμοδιότητα, έσπευσε στο σημείο της εξέδρας για να μην δοθεί επιπλέον έκταση.Και πράγματι απο κείνο το σημείο μέχρι και την αναχώρηση αποστολών και φιλάθλων απο το γήπεδο δεν σημειώθηκε το παραμικρό.Δεν υπάρχουν με λίγα λόγια επεισόδια αλλά μια προπαγανδιστική επιχείρηση να βαφτιστεί το άσπρο - μαύρο.Επισυνάπτουμε στην παρούσα ανακοίνωση και το ΕΜΕΤΙΚΟ πανό που αναρτήθηκε απο τους φιλάθλους της Λαμίας υπο την ανοχή της διοίκησης και των υπευθύνων οργάνων για την τάξη.

Οι οποίοι υπεύθυνοι αποδείχθηκαν ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ, αφού δεν κατόρθωσαν να ελέγξουν τους φίλους της Λαμίας που πέρασαν στο γήπεδο φωτοβολίδες και πέτρες! Η Αναγέννηση είναι μια απο τις ομάδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου που στην πράξη έχει πάρει διαζύγιο με τα φαινόμενα βίας. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΗΘΕΙ ποτέ απο πειθαρχικά όργανα τα τελευταία χρόνια για συμβάντα βίας.
Φιλοξενεί όλες τις αποστολες των αντιπάλων ομάδων και τους φιλάθλους των, καθώς και τους διαιτητές με ΑΨΟΓΟ τρόπο και γι' αυτό αισθάνεται περήφανη.
Καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές να προστατέψουν τις ομάδες που πασχίζουν για την αντιμετώπιση της βίας και να τιμωρήσουν παραδειγματικά εκείνους που την διαιωνίζουν και την προκαλούν".

TAGS ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ