ΑΕΚ

Πέρασαν 14 χρόνια χωρίς τον Λουκά Μπάρλο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ ΛΟΥΚΑ ΜΠΑΡΛΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ ΛΟΥΚΑ ΜΠΑΡΛΟΥ INTIME SPORTS

Στις 20 Οκτώβρη του 1999, ο Λουκάς Μπάρλος ο σπουδαιότερος πρόεδρος στην ιστορία της ΑΕΚ, έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο. 14 χρόνια μετά, οι απανταχού ΑΕΚτζήδες δεν τον ξεχνούν. Δείτε VIDEOS.

Δεν ήταν ΑΕΚ αλλά την αγάπησε περισσότερο από ότι είχε στη ζωή του. Έβαλε υποθήκη το σπίτι του για να φτιάξει τη Σκεπαστή, έδωσε το τελευταίο ντάμπλ στην ΑΕΚ, ενώ ήταν εκείνος που κατά τη διάρκεια των ματς κατέβαινε στα αποδυτήρια και έχωνε στις τσέπες των σακακιών των ποδοσφαιριστών χρήματα ως πριμ.

Ευτυχώς δεν έζησε να δει την ΑΕΚ να παίζει στα αλώνια της Γ' Εθνικής, όμως από εκεί ψηλά θα την καμαρώνει σε δύο χρόνια στο δικό της παλάτι και πάλι πρωταθλήτρια.

"Δεν ήθελα να πάρω από την ΑΕΚ, μόνο να δώσω ήθελα. Δεν είμαι επενδυτής εγώ και μάλλον δεν έχω θέση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ τον Θεό για τις στιγμές που μου χάρισε στην ΑΕΚ. Aυτή η ομάδα είναι ό,τι σημαντικότερο είχα στην ζωή μου", έλεγε ο Λουκάς Μπάρλος χαρακτηριστικά.

Τον Σεπτέμβριο του 1974, έγινε πρόεδρος της ΑΕΚ, μετά από προτροπή της Χούντας, αλλά με κανονικές εκλογές. Η ομάδα είχε να κερδίσει το πρωτάθλημα από το 1971 και αντιμετώπιζε δυσκολίες, με πολλούς πρώην αστέρες της, είτε να αποσύρονται, είτε να αποχωρούν για άλλες ομάδες.

Ο Μπάρλος σχεδόν αμέσως μετά την ανάληψη της ομάδας, έδωσε πολλά χρήματα και έφερε τον προπονητή, Φράντισεκ Φάντροκ, αλλά και ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας, όπως ο Χρήστος Αρδίζογλου, Γιώργος Σκρέκης, Γιώργος Δεδές, Βάλτερ Βάγκνερ και Τίμο Ζανλέιτερ.

Το 1976, η ομάδα με τις προσθήκες των μεταγενέστερα θρύλων της, του Θωμά Μαύρου, του Τάκη Νικολούδη και του Νίκου Χρηστίδη, ενώ την επόμενη χρονιά, ήρθε και ενίσχυση από το εξωτερικό με τους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Μίλτον Βιέρα ανέβασε στροφές.

Η ΑΕΚ όλων αυτών των αστέρων ηγήθηκε στην βαθμολογία του πρωταθλήματος, δύο σεζόν συνεχόμενες (1978, 1979), ενώ έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα, μετά τον Παναθηναϊκό το 1971, με σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση, φτάνοντας στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Εκτός από την αγωνιστική αναγέννηση της ομάδας, ο «θείος Λουκάς» έγινε ευεργέτης της, και σε θέματα εγκαταστάσεων, αφού επί των ημερών του θεμελιώθηκε το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του συλλόγου και η διώροφη "σκεπαστή" εξέδρα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Παρόλο που μεγάλωσε ως οπαδός του Άρη, αγάπησε τόσο την ΑΕΚ, που δεν δίστασε να υποθηκεύσει την περιουσία του και το σπίτι του, για να την βοηθήσει οικονομικά.

Η θητεία του ως πρόεδρος της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε το 1981. Ο ίδιος δεν ασχολήθηκε ποτέ ξανά με τον αθλητισμό μην μπορώντας να προσαρμοστεί και εναρμονιστεί με τις νέες συνθήκες του επαγγελματισμού.

Πηγή: aek1924.gr

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ