ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πελέ: Η παλιά δόξα του Ολυμπιακού, Στέλιος Ψύχος, έπαιξε κόντρα στον "Βασιλιά" και εξιστορεί στο SPORT24 το μεγαλείο του

Ο Πελέ με τη φανέλα της Σάντος κόντρα στον Ολυμπιακό
Ο Πελέ με τη φανέλα της Σάντος κόντρα στον Ολυμπιακό EUROKINISSI

Ο Στέλιος Ψύχος, παλιά δόξα του Ολυμπιακού, έγινε μάρτυρας του μεγαλείου του Πελέ όταν ο Βραζιλιάνος θρύλος και η Σάντος επισκέφθηκαν την Ελλάδα για σειρά φιλικών αγώνων και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές στο SPORT24. 

Είναι φορές που η έννοια της λέξης "κρίμα" γιγαντώνεται. Μία από αυτές τις φορές είναι η επίσκεψη της Σάντος του μεγάλου Πελέ στην Ελλάδα για μία σειρά φιλικών αγώνων με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαΐδης". Στις ρομαντικές εποχές του ποδοσφαίρου.

Κρίμα, διότι τότε δεν υπήρχαν τα κατάλληλα Μέσα για να καλυφθεί ένα σπουδαίο γεγονός όπως εκείνο. Μοναδικά "όπλα" στην ενημέρωση για τη γενιά του σήμερα, οι εφημερίδες του τότε και οι μαρτυρίες των πρωταγωνιστών. Ένας εξ αυτών, από τους τελευταίους εν ζωή ο Στέλιος Ψύχος. Παλιά δόξα του Ολυμπιακού που έζησε τη νίκη των ερυθρόλευκων. Μία νίκη που μπήκε στους στίχους του ύμνου της ομάδας.

"Ημουν αναπληρωματικός σε εκείνο το ματς, αλλά έπαιξα. Δεν είναι καταγεγραμμένο, όμως έγινε. Ο Αντώνης Ποσειδώνας (σκόρερ στον αγώνα) τραυματίστηκε και όπως ήμουν στη γωνία του γηπέδου στην κυριολεξία με έσπρωξαν για να μπω στο γήπεδο, επειδή παίζαμε με 10 παίκτες. Αγωνίστηκα 2-3 λεπτά έως ο Ποσειδώνας να νιώσει καλύτερα και να μπει ξανά στο παιχνίδι".

Πελέ: Η παλιά δόξα του Ολυμπιακού, Στέλιος Ψύχος, έπαιξε κόντρα στον "Βασιλιά" και εξιστορεί στο SPORT24 το μεγαλείο του
Ο Στέλιος Ψύχος που έπαιξε στο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Σάντος

Για το πώς έζησε το μεγαλείο του Πελέ που έφυγε από τη ζωή στις 29/12/2022, ο Στέλιος Ψύχος αναφέρθηκε στο γκολ του Βραζιλιάνου με την ΑΕΚ: "Τι να πεις για τον Πελέ; Θυμάμαι το γκολ που έβαλε με την ΑΕΚ. Όπως βάζουμε στην προπόνηση τα εμπόδια για να κάνουμε σλάλομ, έτσι το έκανε και σε χωμάτινο γήπεδο κιόλας".

Αναφορικά με τις αντιδράσεις του κόσμου για τον ερχομό του Πελέ στην Ελλάδα, θυμάται: "Δεν μπορείς να φανταστείς. Γινόταν χαμός. Τότε οι φίλαθλοι ήταν όρθιοι στα γήπεδα. Δεν υπήρχαν καθίσματα και πρέπει στο γήπεδο να ήταν πάνω από 40.000 άνθρωποι. Όλοι μαζί Ολυμπιακοί, Παναθηναϊκοί, ΑΕΚτζήδες".

Η ιστορία του Ψύχου που κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό, ενώ υπήρξε αθλητής του στίβου, του μπάσκετ, του βόλεϊ και του πινγκ πονγκ, συναρπαστική. Μέσω της κουβέντας για τον Πελέ μας εξιστόρησε πώς κατάφερε να πάει στον Ολυμπιακό, ενώ τον διεκδικούσε ο Παναθηναϊκός σε μία εποχή που οι μεταγραφές ήταν εξαιρετικά δύσκολες.

"Μαζί με τον Ποσειδώνα μας φυγάδευσαν σε ένα χωριό στον Πραστό. Περπατήσαμε 4,5 ώρες με τον Αντώνη για να φτάσουμε εκεί. Μείναμε στον Πραστό στους πρόποδες του Πάρνωνα κοντά ένα μήνα έως να τελειώσουν οι μεταγραφές και να πάμε στον Ολυμπιακό". Ο Ψύχος έμεινε δύο χρόνια τιμωρημένος για να μπορέσει μετά να παίξει στην ομάδα που ήθελε.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΕΛΕ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ