ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Παυλίδης: Οι μεταγραφικές "σειρήνες" κι η επικράτηση στα σημεία στη μάχη του πρώτου σκόρερ στην Ολλανδία

Ο Βαγγέλης Παυλίδης
Ο Βαγγέλης Παυλίδης PHOTO CREDITS: ED VAN DE POL/ANP/AFP

Η σεζόν καριέρας του Βαγγέλη Παυλίδη, η σύνδεση του ονόματός του με μεγαθήρια του ευρωπαϊκού στερεώματος και η μάχη σώμα με σώμα με τον Σαντιάγο Χιμένες για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα που "ανατρέφει κανόνια".

Μίλαν, Φούλαμ και εσχάτως η Άρσεναλ έχουν συνδεθεί μεταγραφικά με τον Βαγγέλη Παυλίδη, με τους Ιταλούς να ενδιαφέρονται πιο ζεστά για τις υπηρεσίες του 25χρονου επιθετικού, μιας και στα τέλη του καλοκαιριού του 2023 ο σύλλογος της Serie A κατέθεσε επίσημη πρόταση στην Άλκμααρ ύψους 15.000.000.

Η εν λόγω πρόταση είχε χαρακτηριστεί ως μικρή για τον βασικό επιθετικό της ολλανδικής ομάδας, δεδομένης και της χρονικής στιγμής, με τον Έλληνα διεθνή να μένει για πέμπτη γεμάτη χρονιά στην Eredivisie και να σπάει ήδη το προσωπικό του ρεκόρ στο σκοράρισμα.

Ξεπερνά τον εαυτό του με στόχο την επόμενη πίστα

Ο Βαγγέλης Παυλίδης πραγματοποιεί σεζόν καριέρας, καταθέτοντας τα διαπιστευτήριά του στο υψηλότερο επίπεδο της λίγκας που "ανατρέφει δεινούς εκτελεστές". Αποκτά σχέση... εξάρτησης με τα αντίπαλα δίχτυα και "χτίζει" σε στέρεες βάσεις το όνομά του εν όψει του θερινού μεταγραφικού παραθύρου.

Οι επιδόσεις του Παυλίδη τις τέσσερις γεμάτες σεζόν του στην Ολλανδία:

  • 2019/20: 11 γκολ και 3 ασίστ σε 25 συμμετοχές
  • 2020/21: 12 τέρματα και 5 τελικές πάσες σε 32 εμφανίσεις
  • 2021/22: 16 γκολ και 5 ασίστ σε 33 συμμετοχές
  • 2022/23: 12 τέρματα και 8 τελικές πάσες σε 25 εμφανίσεις

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο στράικερ της Άλκμααρ μετράει ήδη 18 γκολ σε μόλις 16 εμφανίσεις στην Eredivisie. Άμεση συμμετοχή δηλαδή στο 55% των γκολ του ολλανδικού συλλόγου, κάνοντας τα πάντα για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Σαντιάγο Χιμένες (αμφότεροι έχουν 18 τέρματα) σε μια άνευ προηγουμένου "μάχη" για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Eredivisie.

Το παράσημο κάθε επιθετικού στο πρωτάθλημα που "γεννά κανόνια"

Μία "μάχη" που δεν περιορίζεται μόνο στο κομμάτι της παραγωγικότητας, αλλά και στις θέσεις που φέρνουν τον εαυτό τους οι δύο επιθετικοί για να "εκτελέσουν" τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Πρώτος στα σουτ εντός εστίας με 35 είναι ο Βαγγέλης Παυλίδης, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Χιμένες με 31.

Την ίδια ώρα η κατάταξη αντιστρέφεται όσον αφορά το σύνολο των σουτ, εκεί που βρίσκεται στην κορυφή ο Μεξικανός (63) με τον στράικερ της Εθνικής Ελλάδας να τον ακολουθεί (60). Αυτό εξηγεί και το καλύτερο ποσοστό του Παυλίδη στην ευστοχία στα σουτ εντός στόχου, καθώς προπορεύεται με βραχεία κεφαλή (58,3% έναντι 49,2%).

Ανακτήσεις κατοχής, εύστοχες πάσες, επιτυχημένες ντρίπλες, εναέριες μονομαχίες και επαφές με τη μπάλα είναι μόνο μερικές στατιστικές κατηγορίες, με βάση τα στοιχεία της OPTA/ Stats Perform, στις οποίες ο γερμανοτραφής στράικερ είναι ανώτερος του Σαντιαγό Χιμένες.

Παράλληλα αποδεικνύει ότι δεν περιορίζεται στα αμιγώς επιθετικά του καθήκοντα, αλλά συμμετέχει ενεργά και στη φάση άμυνας.

Με το συμβόλαιο του να τελειώνει το καλοκαίρι του 2025 και έχοντας το όνειρο της συμμετοχής σε ένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Βαγγέλης Παυλίδης με τις φετινές του επιδόσεις "χτίζει" το ποδοσφαιρικό του μέλλον με στόχο την επόμενη πίστα.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ