ΣΤΗΜΕΝΑ

Πάτσης: "Η υπόθεση είναι αστεία"

Πάτσης: "Η υπόθεση είναι αστεία"
INTIME SPORTS

Ο Ανδρέας Πάτσης, ένας εκ των δικηγόρων του Γιώργου Τσακογιάννη, εκφράζει την δυσπιστία του για τις διώξεις λέγοντας ότι έχει γίνει επιλεκτική διοχέτευση των συνομιλιών.

Μιλώντας στον "Sentra 103,3" τόνισε ότι πρέπει να αξιολογηθούν τα πραγματικά περιστατικά και πρέπει να σταματήσουν την εύκολη διαπόμπευση ανθρώπων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

" Δεν έχω καταλάβει τις διώξεις αυτές. Ποια είναι τα πραγματικά γεγονότα, ποιες οι αποδείξεις; Έχουμε ποινικοποίηση τηλεφωνικών διαλέξεων που όταν αποτυπώνονται σε ένα χαρτί μπορεί να αλλοιώνονται. Επίσης, γίνεται επιλεκτική διοχέτευση των συνομιλιών. Δεν υπάρχουν πραγματικά περιστατικά. Όλα στηρίζονται στο τι είπε ο Ανδρέας στον Γιώργο, ο Γιώργος στον Παναγιώτη κ.ο.κ. και στο ποια ποια ερμηνεία δίνει ο καθένας.

Από κεκτημένη ταχύτητα, έλλειψη επιμέλειας ή ίσως και άγνοια, έβαλαν συνομιλίες του Τσακογιάννη με τον διαιτητή από τη Χίο (σ.σ. Γιάχο) και ξαφνικά λένε μας συγχωρείτε κάναμε λάθος. Όλο αυτό δείχνει την αστειότητα της υπόθεσης. Πρέπει να αξιολογηθούν τα πραγματικά περιστατικά και πρέπει να σταματήσουν την εύκολη διαπόμπευση ανθρώπων. Αν είναι ένοχοι δεν θα πει κανείς όχι.

Κανείς δεν γνωρίζει πόσες συνομιλίες υπάρχουν συνολικά και ποια είναι η αλληλουχία τους. Για παράδειγμα εσείς τώρα μπορεί να πείτε ότι ο Πάτσης είναι βλάκας, αλλά στο επόμενο τηλεφώνημα να πεις, πλάκα σου έκανα. Αν δεν υπάρχει αλληλουχία δεν βγαίνει νόημα".

Για τη συνομιλία με τα πέντε σκαμπίλια στον Κούγια είπε: " Ο Τσακογιάννης το αρνείται κατηγορηματικά. Ο κ. Πιλάβιος είπε δεν θυμάμαι. Πρέπει να ακούσουμε το ηχητικό ντοκουμέντο".

Για την ταχύτητα με την οποία εξελίχθηκε η υπόθεση σχολίασε: " Υπήρχε δικογραφία για το θέμα των στημένων αγώνων και ξαφνικά σε μία νύχτα βαφτίζουμε αρχηγούς συμμοριών που έστηναν παιχνίδια δισεκατομμυρίων. Αυτό έγινε για να γίνει το πανηγύρι πριν από το μεσοπρόθεσμο. Έπρεπε να ακολουθηθεί η σωστή νομική διαδικασία και όχι να γίνει ένα σόου που φορτώνουμε κακουργήματα γιατί μόνο έτσι μπορούμε να προφυλακίσουμε".

Για το αν πιστεύει και αυτός (σ.σ. όπως ο δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου) πως υπάρχουν επιλεκτικές διώξεις ανέφερε: " Προφανώς έχω απορίες για πρόσωπα που δεν ασκήθηκαν διώξεις. Πιάνουν τον προπονητή μιας ομάδας και όχι τον πρόεδρο. Πιάνουν έναν πρόεδρο και όχι τον άλλον. Έπιασαν τους συνήθεις ύποπτους. Πού είναι το ξεκαθάρισμα;".

Για την δεύτερη ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη είπε: " Στον αγώνα Κόρινθος-Παναχαϊκή δεν έγινε τίποτα όπως έβγαινε από τι συνομιλία. Πως ασκείται ποινική δίωξη για κάτι που δεν έγινε και πιθανότατα δεν έχει καν ειπωθεί. Αν υπήρχαν στοιχεία θα είχαν βγει. Ότι ο τάδε έπαιξε στη Μαλαισία τόσα λεφτά για το σκορ αυτό, ότι στον τάδε αγώνα στο συγκεκριμένο λεπτό έγινε αυτό και αυτό... Κάποιοι άνθρωποι είναι στη φυλακή. Δεν είναι αστείο... Είναι άνθρωποι οικογενειάρχες, τα παιδιά τους πάνε σχολείο".

Σε ό,τι αφορά την υπερασπιστική γραμμή του Τσακογιάννη συμπλήρωσε: " Θα ζητήσουμε τα ηχητικά ντοκουμέντα. Να δούμε ακριβώς τι έχει ειπωθεί και την αλληλουχία των συνομιλιών. Καλύτερα δέκα ένοχοι έξω από τη φυλακή, παρά ένας αθώος μέσα. Θέλανε μήπως να καθαρίσουν κάποιους και κάποιοι άλλοι να σωθούν; Θα φανεί ο σκοπός τους.

Αν είναι κάποιος ένοχος και αποδεικνύεται, να πληρώσει. Αν αυτοί οι τρεις άνθρωποι είναι η αιτία του κακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τους αξίζει παράσημο που μόνοι τους μπόρεσαν να τα κάνουν όλα αυτά. Δηλαδή, η συμμορία που έστηνε αγώνες ήταν ο Τσακογιάννης με τον Χάλκο και τον Παντέλη;

Κανείς δεν αρνείται ότι υπάρχουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να αποδειχθούν, αλλά χρειάζεται σοβαρή δουλειά γιατί μπορεί να αποδειχθεί μπούμερανγκ το όλο πράγμα. Εξάλλου, ακόμα το ΣΔΟΕ δεν έχει βγάλει πόρισμα για ξέπλυμα χρήματος".

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ