ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-1

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-1
φωτάκης πανηγυρικο

Με σκόρερ τον Φωτάκη (43') ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0 τον ΠΑΣ στα Γιάννενα και σκαρφάλωσε στη 2η θέση της Σούπερ Λίγκα

Έτσι, μετά την βαριά ήττα με 4-0 στους "Ζωσιμάδες" στα προημιτελικά του Κυπέλλου και τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη διοργάνωση, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πήρε το αίμα της πίσω αφού επιβλήθηκε με 1-0 του ΠΑΣ και αναρριχήθηκε (με παιχνίδι παραπάνω) στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Αυτή τη φορά ο "Δικέφαλος" ήταν αρκετά καλύτερος από τον αντίπαλό του -ειδικά στο πρώτο μέρος-, και αφού πρώτα είδε τη μπάλα να χτυπάει στο δεξί δοκάρι από απόκρουση του... Κώτσιου αλλά και τον Ελευθερόπουλο να "κατεβάζει τα ρολά" σε κεφαλιά του Φωτάκη, τελικά πέτυχε το πολυπόθητο γκολ στο 43' με δυνατό σουτ του Φωτάκη που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον γκολκίπερ των Ηπειρωτών.

Οι δύο κίτρινες του Αραμπατζή μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών (59'-64') άλλαξαν τα αριθμητικά δεδομένα όχι όμως και την εικόνα της αναμέτρησης στην επανάληψη, με τους Θεσσαλονικείς να διατηρούν τον έλεγχο και να φτάνουν στην 7η νίκη τους στα 9 τελευταία ματς πρωταθλήματος.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ έχει δει την εστία του να παραβιάζεται μόλις δύο φορές στις 10 τελευταίες αγωνιστικές, με την τελευταία του ήττα να είναι στις 28 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ (1-0).
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΣ Γιάννινα (Νίκος Αναστόπουλος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος (62' Καζναφέρης), Κούσας, Κώτσιος, Μιχαλόπουλος (25' Ρόβας), Μενδρινός (74' Μπακαγιόκο), Σαϊτιώτης, Μαϊστόροβιτς, Ντιμπαλά, Σκαρντουέλι, Σίσιτς

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (74' Εντίνιο), Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (93' Παπάζογλου), Ίβιτς, Σνάουτσνερ, Αραμπατζής, Κριστιάνο (67' Μουν)

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Σ.Τριτσώνης (Αθηνών)

Βοηθοί διαιτητή: Γ.Πάνου (Αιτ/νίας), Μ.Καρσιώτης (Κορινθίας)

Γκολ: Φωτάκης (43')

Κίτρινες κάρτες: Κούσας (29'), Σίσιτς (45'+1), Ντάσιος (48'), Καζναφέρης (80'), Σκαρντουέλι (82') / Φωτάκης (41'), Βιεϊρίνια (49'), Αραμπατζής (59'), Μουν (90'+2),

Κόκκινες κάρτες: Αραμπατζής (64' δευτ.κίτρινη)
Με μια ματιά
Έντεκα ημέρες μετά την σύγκρουσή τους για το Κύπελλο Ελλάδας όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα θριάμβευσε με 4-0 (3-0 στο ημίχρονο) επί του ΠΑΟΚ και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα ημιτελικά, οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στους "Ζωσιμάδες" και για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τον αγωνιστικό χώρο να είναι και πάλι βαρύς αλλά την εικόνα μέσα σε αυτόν να μην είναι η ίδια.

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" έμαθε από το... πάθημα στον δεύτερο τη τάξει θεσμό και εμφανίστηκε πιο προσεκτικός και συμπαγής στην αμυντική του γραμμή, ενώ ήταν αυτός που δημιούργησε τους περισσότερους κινδύνους στα αντίπαλα καρέ εκμεταλλευόμενος και την τρομακτική ανάγκη των γηπεδούχων για θετικό αποτέλεσμα.

Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες απείλησαν αμφότερες από μία φορά (η κεφαλιά του Κώτσιου στο 2' μετά από φάουλ του Σίσιτς πέρασε άουτ, όπως και η κεφαλιά του Μουσλίμοβιτς από σέντρα του Σνάουτσνερ), ενώ μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πατούσαν καλύτερα στο λασπωμένο τερέν και έψαχναν με πιο ορθόδοξους τρόπους το γκολ.

Μόλις στο 10' ο Ελευθερόπουλος έπεσε στην αριστερή γωνία και απομάκρυνε δυνατό σουτ του Φωτάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στο 11' η σέντρα-σουτ του Ίβιτς πέρασε πάνω από την εστία των γηπεδούχων, ενώ στο 17' ο Κώτσιος παραλίγο να γίνει μοιραίος όταν μετά από σέντρα του Λίνο από τα αριστερά έστειλε τη μπάλα με... ασύλληπτο σουτ στο δεξί δοκάρι του Ελευθερόπουλου στην προσπάθειά του να απομακρύνει.

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να έχει ελαφριά υπεροχή, με τις μικροευκαιρίες να μη λείπουν από τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος: ο Λίνο στο 23' έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι (με εκτέλεση φάουλ) και ένα λεπτό αργότερα ο Ελευθερόπουλος έκανε γρήγορη έξοδο και πρόλαβε τον Μουσλίμοβιτς που έφευγε μόνος προς την εστία, με τον Αναστόπουλο να μην του αρέσει η εικόνα του αγώνα και να προχωράει στην πρώτη αλλαγή του στο 25', με τον Ρόβα αντί του Μιχαλόπουλου.

Χρειάστηκε να περάσουν 36 λεπτά για να κάνει αισθητή την παρουσία του ο ΠΑΣ, με τον Χαλκιά να επεμβαίνει όμως θετικά στην εκτέλεση φάουλ του Σαϊτιώτη, ενώ το τέλος του πρώτου μέρους είχε τον ΠΑΟΚ απόλυτο κυρίαρχο με ένα γκολ και ένα δοκάρι.

Στο 38' ο Ελευθερόπουλος έκανε απόκρουση βγαλμένη από τις ημέρες που έπαιζε στο Καμπιονάτο όταν σχεδόν... αγκάλιασε το αριστερό δοκάρι του για να αποκρούσει την καρφωτή κεφαλιά του Φωτάκη, όμως στο 44' δεν μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο για την ομάδα του, καθώς το δυνατό σουτ του Φωτάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε στην αριστερή γωνία του Έλληνα πορτιέρο (0-1).

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, με τις φάσεις στις δύο εστίες να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και τις δυνατές μονομαχίες να είναι αυτές που έμειναν περισσότερο στη μνήμη των φιλάθλων.

Ο ΠΑΣ ήθελε αλλά δεν είχε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΟΚ που δικαιολόγούσε τον τίτλο της κορυφαίας στο φετινο πρωτάθλημα (9 γκολ παθητικό), ενώ στο 56' ο δραστήριος Μουσλίμοβιτς έχασε μοναδική ευκαιρία να "καθαρίσει" το ματς αφού δεν ήταν εύστοχος στο τετ α τετ που είχε με τον Ελευθερόπουλο από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή.

Στο 64' οι ελπίδες των γηπεδούχων για να γυρίσουν το ματς αναθερμάνθηκαν καθώς ο "Δικέφαλος" έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Αραμπατζή (χάνει το ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής στην Τούμπα με τον Παναθηναϊκό), όμως ο Χαλκιάς κράτησε όρθια την ομάδα του ένα λεπτό αργότερα.

Ο Μενδρινός εκτέλεσε δυνατά φάουλ και η μπάλα κατευθύνθηκε προς την δεξιά γωνία της εστίας για να την αποκρούσει με υπερένταση ο έμπειρος γκολκίπερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μουσλίμοβιτς πρόλαβε τον Σίσιτς και έκοψε με σωτήριο τάκλιν.

Αυτή η φάση δεν στάθηκε αρκετή για να "βάλει φωτιά" στο ματς, με τον ΠΑΟΚ να κρατάει με σχετική άνεση το υπέρ του 1-0 παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και να απειλείται ξανά μόνο στο 84' με το διαγώνιο αριστερό σουτ του Σίσιτς μέσα από την περιοχή που πέρασε άουτ.

Αυτή ήταν και η τελευταία επικίνδυνη επίσκεψη των παικτών του Νίκου Αναστόπουλου στα καρέ του ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν την πολύτιμη νίκη που τους ξαναφέρνει (με ματς παραπάνω) στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας αλλά και να παίρνουν ταυτόχρονα μία άτυπη ρεβάνς για το βαρύ 0-4 από τον ΠΑΣ στο ίδιο γήπεδο που τους άφησε εκτός συνέχειας του Κυπέλλου.
Συνέντευξη Τύπου... Από τον Νίκο Τοσκίτση
Νίκος Αναστόπουλος (τεχνικός ΠΑΣ Γιάννινα): "Συνεχίζουμε, το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο. Το αποτέλεσμα σήμερα δεν ήταν καλό για εμάς ωστόσο σημασία έχουν πλέον τα επόμενα ματς. Σήμερα δεν ήρθε το γκολ αλλά δεν είχαμε και σημαντικές ευκαιρίες στο ματς. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε να ήμασταν ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ισορροπήσαμε στο δεύτερο 45λεπτο αλλά όχι τόσο όσο θα έπρεπε.

Η τετράδα αυτή που άρχισε από σήμερα είναι πολύ σημαντική για τον ΠΑΣ. Πλέον έχουν απομείνει τα επόμενα τρία ματς που θα κρίνουν πολλά για εμάς. Ο ΠΑΟΚ είναι καλός αντίπαλος, δύσκολη ομάδα και ξέραμε ότι δεν έχει καμία σχέση το παιχνίδι του Κυπέλλου με αυτό του πρωταθλήματος".



Φερνάντο Σάντος (τεχνικός ΠΑΟΚ): Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν περισσότερο ομάδα. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες να βάλουμε γκολ. Σε ένα γήπεδο πάρα πολύ βαρύ που ήταν πολύ δύσκολο να παίξεις. Εμείς ήμασταν η ομάδα που θέλαμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας οπότε θεωρητικά εμάς έπρεπε να μας επηρεάσει ο κακός αγωνιστικός χώρος.

Από εκεί και πέρα στα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου είχαμε φάσεις να τελειώσουμε το ματς αλλά δεν το κάναμε. Μείναμε στην συνέχεια με δέκα παίκτες μετά από ένα παιδικό λάθος, που θα μπορούσε να μας στοιχίσει. Στην συνέχεια οι παίκτες μου είχαν πολύ καλή νοοτροπία, έδωσαν πάνω από το 100% των δυνατοτήτων τους.

Σε κάθε περίπτωση δεν χάσαμε το μυαλό μας, ούτε τον στόχο μας να πετύχουμε και δεύτερο γκολ .Ο ΠΑΣ προσπάθησε να μας απειλήσει μετά από κάποιες στιγμές σύγχυσης στην περιοχή μας. Ωστόσο εμείς είχαμε πάλι μεγαλύτερη ευκαιρία για το δεύτερο τέρμα. Ο ΠΑΟΚ ήταν ο δίκαιος νικητής του αγώνα. Θέλουμε να αφιερώσουμε αυτήν την νίκη στον Πάμπλο Γκαρσία και την οικογένεια του που περνάει δύσκολες στιγμές".



Όλα τα λεφτά...
Ο Γιώργος Φωτάκης, καθώς πέτυχε στο 43' το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που χάρισε την 4η εκτός έδρας επιτυχία του ΠΑΟΚ στις πέντε τελευταίες εξόδους του από την Τούμπα, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είδε την καρφωτή κεφαλιά του να αποκρούετα με μεγάλη δυσκολία από τον Ελευθερόπουλο.

Η αβλεψία του διαιτητή Τριτσώνη, ο οποίος σε μία φάση προς το τέλος του ματς έδωσε φάουλ υπέρ του "Δικεφάλου" ύστερα από αντικανονικό μαρκάρισμα του Μουν στον... συμπαίκτη του Σνάουτσνερ.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Tην αδυναμία του ΠΑΣ να δημιουργήσει φάσεις στην περιοχή του ΠΑΟΚ, σε ένα ματς που ο Κώστας Χαλκιάς δεν είχε ιδιαίτερο δύσκολο έργο.

Το αρνητικό σερί του "Άγιαξ της Ηπείρου", ο οποίος μετράει μόλις 3 νίκες στις 16 τελευταίες αγωνιστικές, με την σημερινή του εικόνα να μην έχει την παραμικρή σχέση με το ενθουσιώδες συγκρότημα που σμπαράλιασε με 4-0 την άμυνα του ΠΑΟΚ στις 2 Φεβρουαρίου για τον προημιτελικό Κυπέλλου.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Κούσας, Κώτσιος, Μιχαλόπουλος, Μενδρινός, Σαϊτιώτης, Μαϊστόροβιτς, Ντιμπαλά, Σκαρντουέλι, Σίσιτς
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
Χαλκιάς, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ, Αραμπατζής, Κριστιάνο
1' Έναρξη αγώνα
2' Κεφαλιά ΠΑΣ Γιάννινα
Κεφαλιά του Κώτσιου από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
3' Κεφαλιά ΠΑΟΚ
Κεφαλιά του Μουσλίμοβιτς υπό την πίεση δύο αντιπάλων, η μπάλα φεύγει μακριά από την εστία του Ελευθερόπουλου
10' Σουτ ΠΑΟΚ
Δυνατό σουτ του Φωτάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πάνω στον Ελευθερόπουλο, που απομακρύνει
11' Σουτ ΠΑΟΚ
Σέντρα-σουτ του Ίβιτς από αριστερά, η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ελευθερόπουλου
17' Δοκάρι ΠΑΟΚ
Σέντρα του Λίνο από αριστερά, ο Κώτσιος στην προσπάθειά του να διώξει, στέλνει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ελευθερόπουλου
22' Σουτ ΠΑΟΚ
Εκτέλεση φάουλ του Λίνο, η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ελευθερόπουλου, ο οποίος δεν ανησύχησε
24' Ευκαιρία ΠΑΟΚ
Αντεπίθεση του ΠΑΟΚ με τον Μουσλίμοβιτς, ο Ελευθερόπουλος βγαίνει γρήγορα και διώχνει με τα πόδια την μπάλα σε πλάγιο άουτ
25' Αλλαγή παίκτη
Αλλαγή τακτικής για τους γηπεδούχους, με τον Ρόβα να παίρνει τη θέση του Μιχαλόπουλου
29' Κίτρινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα
Κίτρινη κάρτα για τον Κούσα, που παρεμπόδισε τον Χαλκιά να εκτελέσει το βολέ
36' Σουτ ΠΑΣ Γιάννινα
Δυνατή εκτέλεση φάουλ από τον Σαϊτιώτη, ο Χαλκιάς πέφτει στη δεξιά του γωνία και διώχνει σε κόρνερ
38' Κεφαλιά ΠΑΟΚ
Σέντρα του Κριστιάνο από αριστερά, ο Φωτάκης στο δεύτερο δοκάρι παίρνει καρφωτή κεφαλιά, ο Ελευθερόπουλος αποκρούει και στη συνέχεια ο Κώτσιος διώχνει σε κόρνερ
41' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ
Κίτρινη κάρτα για τον Φωτάκη
44' Γκολ ΠΑΟΚ
Ο Βιεϊρίνια στρώνει την μπάλα στον Φωτάκη, ο οποίος σουτάρει έξω από την περιοχή, η μπάλα σκάει μπροστά από τον Ελευθερόπουλο και καταλήγει στα δίχτυα
45' Κίτρινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα
Κίτρινη κάρτα για τον Σίσιτς για σπρώξιμο στον Λίνο
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
48' Κίτρινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα
Κίτρινη κάρτα για τον Ντάσιο για μαρκάρισμα στον Κριστιάνο
49' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ
Κίτρινη κάρτα για τον Βιεϊρίνια
53' Ευκαιρία ΠΑΟΚ
Ο Μουσλίμοβιτς απέναντι από τον Ελευθερόπουλο πλασάρει άστοχα, χάνοντας μοναδική ευκαιρία
59' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ
Κίτρινη κάρτα για τον Αραμπατζή
62' Σουτ ΠΑΣ Γιάννινα
Συρτό σουτ του Μενδρινού έξω από την περιοχή, ο Χαλκιάς μαζεύει εύκολα την μπάλα
62' Αλλαγή παίκτη ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Καζναφέρης στη θέση του Ντάσιου
64' Κόκκινη κάρτα ΠΑΟΚ
Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αραμπατζή για μαρκάρισμα στον Ντιμπαλά
64' Σουτ ΠΑΣ Γιάννινα
Εκτέλεση φάουλ του Σαϊτιώτη, ο Χαλκιάς πέφτει στη δεξιά του γωνία και διώχνει την μπάλα
67' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Μουν στη θέση του Κριστιάνο
74' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Εντίνιο στη θέση του Μουσλίμοβιτς
74' Αλλαγή παίκτη ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Μπακαγιόκο στη θέση του Μενδρινού
80' Κίτρινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα
Κίτρινη κάρτα για τον Καζναφέρη
82' Κίτρινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα
Κίτρινη κάρτα για τον Σκαρντουέλι
84' Σουτ ΠΑΣ Γιάννινα
Διαγώνιο σουτ του Σίσιτς από αριστερά, η μπάλα μακριά από την εστία του Χαλκιά
86' Σουτ ΠΑΟΚ
Σουτ του Σορλέν έξω από την περιοχή, η μπάλα στην αγκαλιά του Ελευθερόπουλου
90' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ
Κίτρινη κάρτα για τον Μουν για καθυστέρηση
90' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Παπάζογλου στη θέση του Βιεϊρίνια
90' Λήξη αγώνα

















































TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ