STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-0: Καλύτερο αλλά άτυχο και άστοχο το τριφύλλι, άφησε δύο βαθμούς

Φάση από την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός | 10 Απριλίου 2022
Φάση από την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός | 10 Απριλίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι ήταν καλύτερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν παράλληλα άστοχος και άτυχος και δεν μπόρεσε σε ένα ακόμη ματς στους "Ζωσιμάδες" να κερδίσει. Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες την αναμέτρηση μετά την αποβολή του Χουάνκαρ που έφερε έντονες αντιδράσεις από το τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι ήταν καλύτερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης στους "Ζωσιμάδες" ήταν παράλληλα άστοχος και άτυχος με αποτέλεσμα να μείνει στο 0-0 και να αφήσει δύο πολύτιμους βαθμούς ενόψει της συνέχειας των playoffs.

Οι πράσινοι που είχαν δοκάρι, χαμένες ευκαιρίες και την ίδια ώρα απειλήθηκαν ελάχιστα ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες την αναμέτρηση μετά την αποβολή του Χουάνκαρ στου 80'. Μια αποβολή που έφερε έντονες αντιδράσεις από το τριφύλλι με τον διαιτητή αν μην αλλάζει την απόφαση του και τον Ισπανό μπακ να χάνει και το ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι σκέψεις των δύο προπονητών

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με μια αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ και αυτή αναγκαστική. Συγκεκριμένα ο Μαουρίσιο επανήλθε στο αρχικό σχήμα μετά από δύο μήνες και πήρε τη θέση του τραυματία Βιγιαφάνιες. Το αρχικό σχήμα του τριφυλλιού αποτελούνταν από τους Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ. Ο Κώτσιρας ήταν στο δεξί άκρο και ο Χουάνκαρ αριστερά ενώ οι Βέλεθ - Σένκεφελντ ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Μπροστά τους έπαιξε ο Πέρεθ ο οποίος είχε στα δεξιά του τον Γκατσίνοβιτς και αριστερά τον Μαουρίσιο ενώ στην επίθεση ήταν ο Παλάσιος δεξιά, ο Αϊτόρ αριστερά και ο Ιωαννίδης στην κορυφή.

Από την πλευρά του ο τεχνικός των γηπεδούχων Ηρακλής Μεταξάς χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα του ΠΑΣ Γιάννινα τον Λόντιγκιν κάτω από τα γκολπόστ. Ο Σάλιακας βρέθηκε στο δεξί άκρο και ο Πίρσμαν στο αριστερό με τους Εραμούσπε, Κάργα να αποτελούν το αμυντικό δίδιμο των γηπεδούχων. Ο Καραχάλιος έπαιξε μπροστά τους έχοντας δίπλα του τους Στάνκο, Σνάιντερ και Γκαρντάβσκι ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Μορέιρα και Περεά.

Άτυχος και άστοχος στο πρώτο 45λεπτο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στην αναμέτρηση με σκοπό να πιέσει ψηλά, να κλέψει μπάλες, να παίξει με τη μπάλα κάτω και να προσπαθήσει να βρει από νωρίς ένα γρήγορο γκολ με το οποίο θα έπαιρνε το προβάδισμα. Το τριφύλλι ήταν κυρίαρχο απείλησε αρχικά με τον Μαουρίσο στο 12' ενώ εν συνεχεία μια εξαιρετική στιγμή με τον Αϊτόρ στο 23'. Ο Ισπανός έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Χουάνκαρ αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν.

Στο 31' της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να αλλάξει το σκορ αλλά στάθηκε άτυχος καθώς ο Μαουρίσιο σημάδεψε το δοκάρι. Σε σέντρα του Αϊτόρ από τα δεξιά η άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα δεν απομάκρυνε σωστά, η μπάλα έφτασε στον Βραζιλιάνο μέσο που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι και με τέσσερις παίκτες μπροστά του αλλά αυτό τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Πέντε λεπτά αργότερα το τριφύλλι είχε μια ακόμη καλή στιγμή όταν ο Βέλεθ που είχε μείνει στην επίθεση μετά από κόρνερ άλλαξε ωραία τη μπάλα με τον Παλάσιος. Ο Ισπανός στόπερ την έφερε στο δεξί, έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας του Λοντίγκιν.

Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο ήρθε λίγο πριν το φινάλε όταν ο Πίρσμαν έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει σταθερά.

Είχε και πάλι τις στιγμές του το τριφύλλι

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι την υπεροχή αλλά όχι τον ίδιο ρυθμό με το πρώτο μέρος. Πάλι όμως είχε τις στιγμές του για να μπορέσει να βρει το γκολ που έψαχνε. Αρχικά στο 51' ο Μαουρίσιο πήρε την κεφαλιά την οποία έστειλε πάνω στον Λοντίγκιν. Δύο λεπτά αργότερα ο Μορέιρα έκανε το σουτ από μακριά με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας του Μπρινιόλι.

Στο 62' σε σέντρα από τα δεξιά ο Εραμούσπε δεν απομάκρυνε σωστά με τη μπάλα να φτάνει στον Αϊτόρ στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Ισπανός έκανε το κοντρόλ και το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας.

Με δέκα παίκτες ο Παναθηναϊκός

Στο 80' ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Χουάνκαρ με απευθείας κόκκινη κάρτα. Σε βαθιά μπαλιά οι Περέα και Χουάνκαρ διεκδίκησαν τη μπάλα, ο Ισπανός στην προσπάθεια του να μείνει όρθιος άπλωσε το χέρι του και βρήκε τον πρώην επιθετικό του τριφυλλιού στο πρόσωπο. Ο Ούγγρος Βαντ έβγαλε την κόκκινη κάρτα και την έδειξε στον Ισπανό μπακ χωρίς η απόφαση του να αλλάξει εν συνεχεία ούτε από το VAR.

Η αποβολή αυτή έφερε νεύρα στους παίκτες και των δύο ομάδων, υπήρξαν εν συνεχεία αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και ελάχιστες προϋποθέσεις για τις δύο ομάδες ώστε να βρουν ένα γκολ για να πάρουν τη νίκη. Με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία των playoffs


TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ