STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 1-1: Έμεινε όρθιος στους Ζωσιμάδες και έριξε τους Ηπειρώτες στα σχοινιά

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAY OUTS /   -  (  / EUROKINISSI)
Ο Ντίας πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναιτωλικός έμεινε όρθιος στους Ζωσιμάδες καθώς ο Ντίας απάντησε στο γκολ του Πέδρο Κόντε και το 1-1 βρήκε κερδισμένη την ομάδα του Γιάννη Πετράκη και όρθιο τον ΠΑΣ Γιάννινα στα σχοινιά.

Ο Παναιτωλικός πήρε χρυσό βαθμό στους Ζωσιμάδες χάρη στο 1-1 και ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι πλέον σε δύσκολη θέση. Ο Πέδρο Κόντε άνοιξε το σκορ για τους Ηπειρώτες και ο Σέρχιο Ντίας διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 70ο λεπτό.

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 1-1: Έμεινε όρθιος στους Ζωσιμάδες και έριξε τους Ηπειρώτες στα σχοινιά
Οι τελικές και τα xGoals στο ΠΑΣ - Παναιτωλικός

Οι Ηπειρώτες άνοιξαν το σκορ από μια όμορφη επίθεση που ξεκίνησε από κλέψιμο του Τζίνο στη μεσαία γραμμή. Ο Ροσέρο μοίρασε στον Σόρια και αυτός από τα δεξιά έκανε το παράλληλο γύρισμα με τον Κόντε να εκτελεί με τη μια.

Από το ίδιο σημείο ήρθε και το γκολ της ισοφάρισης. Ο Κιάκος έκανε λάθος εκτίμηση, ο Μαυρίας του πήρε την μπάλα και με γλυκιά σέντρα βρήκε τον Ντίας που με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Παναιτωλικός είχε βρει γκολ και με τον Καρέλη στο 6', αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Με αυτό τον βαθμό ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι στους 19 και τελευταίος και πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι ο Παναιτωλικός που είναι στους 24 και το +2 από την Κηφισιά.

Ο Κόντε τον έβαλε σε θέση ισχύος

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να παίρνει τα ηνία του αγώνα για να σκοράρει και τον Παναιτωλικό να περιμένει. Ο Κόντε απείλησε για πρώτη φορά στο τρίτο λεπτό με κεφαλιά μετά από γέμισμα του Ροσέρο, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι στο 6' βρήκαν το γκολ με τον Νίκο Καρέλη μετά από γύρισμα του Μαυρία, όμως μετά από έλεγχο στο VAR διαπιστώθηκε ότι ο φορ της ομάδας του Αγρινίου ήταν εκτεθειμένος.

Τοι ακυρωθέν γκολ ανακούφισε τους ανθρώπους του ΠΑΣ που πάλεψαν για να σκοράρουν. Στο 13' η γυριστή κεφαλιά του Παμλίδη πέρασε άουτ, ενώ στο 18' ο Ντίας δοκίμασε ένα μακρινό σουτ το οποίο ο Νάγκι μπλόκαρε εύκολα. Στο 25' ο ΠΑΣ βρήκε το γκολ με τον Κόντε και βρέθηκε μπροστά στο σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο ευκαιρίες με τον Καρέλη και τον Χουάνπι, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν τον στόχο.

Ο Ντίας έσωσε την παρτίδα για τον Παναιτωλικό

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν πιο αργός, ωστόσο μετά το 60ο λεπτό ο Παναιτωλικός πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πλησίασε τα καρέ του Νάγκι. Στο 66ο λεπτό ο Μαυρίας δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Λομόνακο.

Λίγο πριν την ισοφάριση του Παναιτωλικού με τον Ντίας, ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία με τον Τζίνο μετά από γύρισμα του Ροσέρο, όμως η προσπάθειά του πέρασε λίγο άουτ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την ισοφάριση των γηπεδούχων πίεσε για την ισοφάριση. Στο 74' η κεφαλιά του Εραμούσπε είχε απάντηση από τον Τσάβες, ενώ στο 86' το σουτ του Οικονόμου από το ημικύκλιο της περιοχής πέρασε άουτ.

Στο φινάλε οι Ηπειρώτες είχαν ευκαιρίες με τον Τζίμα στο 90' και το 90+4'. Στην τελευταία ο Οικονόμου πρόλαβε την τελική γραμμή. Στο φινάλε ο Παναιτωλικός είχε την ευκαιρία για να φύγει με το διπλό και σκόραρε με τον Λομόνακο, αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ, ενώ δευτερόλεπτα πριν ο Νάγκι σταμάτησε τον Ντουάρτε. Το τελικό 1-1 βρήκε χαρούμενους τους παίκτες του Παναιτωλικού και απογοητευμένους αυτούς του ΠΑΣ.

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 1-1: Έμεινε όρθιος στους Ζωσιμάδες και έριξε τους Ηπειρώτες στα σχοινιά
Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις

ΠΑΣ Γιάννινα: Νάγκι, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος (78' λ. τρ. Τσαούσης), Τζίνο (87' Ροσάλες), Καραχάλιος, Ριένστρα (70' Τζίμας), Παμλίδης, Ροσέρο (71' Λεό), Κόντε.

Παναιτωλικός: Καπίνο, Οικονόμου, Μλάντεν (55' Πέρες), Ταμπίντζε, Μαυρίας, Χουάνπι (87' Λιάβας), Τσιγγάρας (66' Λομόνακο), Χατζηθεοδωρίδης (66' Ντουάρτε), Τορεχόν, Ντίαζ (87' Μπακάκης), Καρέλης.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ