STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 1-0: Ο Παμλίδης τον οδήγησε σε πολύτιμο τρίποντο

Ο Παμλίδης πανηγυρίζει το γκολ του στο ΠΑΣ - ΟΦΗ για την 23η αγωνιστική της Super League Interwetten.
Ο Παμλίδης πανηγυρίζει το γκολ του στο ΠΑΣ - ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε μία σημαντική νίκη επικρατώντας 1-0 του ΟΦΗ χάρη στο γκολ του Παμλίδη στο 4ο λεπτό και ανέβηκε στην 9η θέση της Super League Interwetten.

O ΠΑΣ Γιάννινα πανηγύρισε μία σημαντική νίκη στους Ζωσιμάδες. Η Ηπειρώτες επικράτησαν 1-0 του ΟΦΗ χάρη στο γκολ του Παμλίδη στο 4ο λεπτό για την 23η αγωνιστική της Super League Interwetten. Η ομάδα του Γιαννίκη κατάφερε να πάρει νωρίς το προβάδισμα και στη συνέχεια προστάτευσε το σκορ, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα.

Έτσι, ο ΠΑΣ ανέβηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας μετρώντας 24 πόντους και πλέον έχει μία σχετική απόσταση ασφάλειας από τις επικίνδυνες θέσεις. Από την άλλη, οι Κρητικοί αγνοούν τη νίκη από τις 7 Ιανουαρίου και μπλέκουν σε μπελάδες, αφού μένουν στους 19 πόντους και την 11η θέση.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε από πολύ νωρίς να πάρει το προβάδισμα στην αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, μόλις από το 4ο λεπτό του παιχνιδιού. Ο Καρτάλης εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, ο Παμλίδης σηκώθηκε, έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρίου γράφοντας το 1-0.

Στο 15ο λεπτό οι Ηπειρώτες είχαν νέα καλή στιγμή, όταν στο 15ο λεπτό έκλεψαν την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Καρτάλης έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία των Κρητικών. Στο 19' ο Λεό έχασε νέα ευκαιρία, όταν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σωτηρίου από κοντά.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Γιώργου Σίμου επιχείρησε να βγάλει αντίδραση, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 21' ο Διαμαντής έπιασε καρφωτή κεφαλιά με τον Λοντίγκιν να διώχνει, ενώ ο αμυντικός των Κρητικών αστόχησε με μακρινό σουτ στο 24'.

Μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους, ο ΠΑΣ Γιάννινα διαχειρίστηκε επιτυχημένα το προβάδισμα, πιέζοντας ψηλά τον ΟΦΗ, χωρίς να τον αφήνει να γίνει απειλητικός.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠ' ΤΟΝ ΠΑΣ

Ο ΟΦΗ στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός σε σχέση με το δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΣ από την άλλη, δεν εγκατέλειψε την τακτική της υψηλής πίεσης, ενώ προσπάθησε να τρέξει στην κόντρα όταν του δινόταν η ευκαιρία. Οι Κρητικοί δεν κατάφερναν να πιέσουν όπως θα ήθελαν.

Στο 52'ο Διαμαντής έπιασε μία άστοχη κεφαλιά, ενώ ανεβάσματα του ΟΦΗ κυρίως από τα αριστερά "καθαρίζονταν" από την άμυνα των γηπεδούχων. Ο ΠΑΣ κατάφερε να γίνει απειλητικός στο 71ο λεπτό. Ο Ελευθεριάδης έκανε το γυριστό στη σέντρα του Μπρένερ, αλλά μπλόκαρε ο Σωτηρίου.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Γιώργος Σίμος επιχείρησε να κάνει κάποιες αλλαγές για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, χωρίς όμως να καταφέρει ξανά να δημιουργήσει κινδύνους μπροστά από την εστία του Λοντίγκιν. Στο φινάλε, ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία να σημειώσει δεύτερο τέρμα. Οι παίκτες του ΟΦΗ είχαν ανέβει για μία εκτέλεση κόρνερ, μαζί και ο Σωτηρίου, ο Πήλιος έφυγε στην κόντρα, αλλά ο Λυμπεράκης πρόλαβε να διώξει πριν η μπάλα περάσει την γραμμή στο 90+4'.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ