STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία 1-4: Διπλό με τεσσάρα παρά τα δύο χαμένα πέναλτι για τους Φθιώτες που πέταξαν στην 6άδα

Ο Καρλίτος με τον Αμαράλ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Καρλίτος με τον Αμαράλ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI

Τρομερό ματς στους Ζωσιμάδες με πέντε γκολ, δύο χαμένα πέναλτι και ένα δοκάρι, με τη Λαμία να φεύγει με το διπλό επικρατώντας 4-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και να σκαρφαλώνει στην 6η θέση για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία πάλεψαν για τη νίκη στους Ζωσιμάδες σ' ένα must win ματς, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη με 4-1 και ανέβηκαν στην 6η θέση στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε δύο χαμένα πέναλτι, ενώ οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα τέρμα με τον Κόντε, ενώ είχαν κι ένα δοκάρι.

Οι τελικές και τα xGoals στο ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία
Οι τελικές και τα xGoals στο ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία

Οι Ηπειρώτες καίγονταν για τους βαθμούς, καθώς μετά τη νίκη της Κηφισιάς, βρέθηκαν στην τελευταία θέση του πίνακα με 12 βαθμούς, ωστόσο η Λαμία ήταν εκείνη που μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι, παίρνοντας εξαρχής τον αέρα από την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου.

Η πρώτη καλή στιγμή για τη Λαμία ήταν στο 8' με την μπάλα από την κεφαλιά του Τσιλούλη μετά το γέμισμα του Καρλίτος να περνάει για λίγο άουτ.

Ένα λεπτό μετά, ο Αθανασίου πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση στο σουτ του Νούνιες που βγήκε σε τετ α τετ. Στο 12' οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία με τον Καρλίτος στα 11 βήματα να πάρουν προβάδισμα.

Ο Φωτιάς έδειξε την άσπρη βούλα για ανατροπή του Μαρτίνες από τον Καραχάλιο, αφού ήλεγξε τη φάση στο VAR. Ο Ισπανός ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Αθανασίου έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και κράτησε το 0-0 στο ματς.

Η εξιλέωση του Καρλίτος και ο Κόντε που έπαιξε την παρτίδα για τον ΠΑΣ

Πολύ σύντομα ο Καρλίτος εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι, βρίσκοντας δίχτυα στο 20ό λεπτό του αγώνα κι αυτή τη φορά ο Αθανασίου δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Ο Αμαράλ έκανε το γέμισμα, βρήκε τον Καρλίτος στα δεξιά και μ' ένα καταπληκτικό, δυνατό σουτ από τα δεξιά, ο Ισπανός έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα του ΠΑΣ, δίνοντας το προβάδισμα στη Λαμία με 0-1.

Δύο λεπτά μετά ο Αμαράλ αιφνιδίασε τον Αθανασίου, πάτησε περιοχή από τα δεξιά, τους πέρασε όλους και σούταρε με το δεξί, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ.

Στο 38' ο Κόντε έχασε καλή ευκαιρία, αφού έπιασε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ του Σόρια, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοσέλεφ.

Τρία λεπτά όμως, μετά ο Κόντε θα έβαζε ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του. Ο Κοσέλεφ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Σόρια έξω από την περιοχή, η μπάλα πήρε ύψος, με τον Κόντε να κερδίζει την μονομαχία στον αέρια και να την στέλνει στα δίχτυα για το 1-2.

Το ματς πήρε φωτιά, με τον ΠΑΣ να φτάνει μία ανάσα από την ισοφάριση στο 45'. Ο Εραμούσπε δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να χτυπά στον Στάνκο και τον Κοσέλεφ να απομακρύνει με το ένα χέρι. Η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Ήρωας και μοιραίος μαζί

Στο 61' η Λαμία κέρδισε εκ νέου πέναλτι, για ανατροπή του Μαρτίνεθ από τον Αθανασίου. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ στο δεύτερο παιχνίδι του στη σεζόν, σαν deja vu, απέκρουσε και το δεύτερο πέναλτι.

Ένα λεπτό μετά στάθηκε μοιραίος για την ομάδα του, με το τρίτο γκολ της Λαμίας να προέρχεται από δικό του λάθος. Σε φάση διαρκείας ο Αθανασίου βγήκε να μαζέψει, αλλά έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, με τον Τσιλούλη να παίρνει το δώρο για 1-3.

Στο 81' η Λαμία βρήκε και τέραρτο γκολ, με τον Τόσιτς να μοιράζει κάθετα στον Τσιλούλη κι εκείνος να βγαίνει απέναντι στον Αθανασίου και τον νικάει για το 1-4, με το σκορ να μένει μέχρι το φινάλε του ματς.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αθανασίου, Σόρια (46' Μπαπτίστ Λεό), Κιάκος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος (67' Ριένστρα), Τζίνο, Οσεϊτούτου, Παμλίδης (82' Τζίμας), Ροσέρο (67' Ντεμίρ), Κόντε (83' Μπάλαν).

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Αμαράλ (82' Κορνέζος), Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ, Καρλίτος (64' Τόσιτς), Σλίβκα (76' Σίντκλεϊ).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΛΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ