ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ

Παρί: Ολικό λίφτινγκ, ποιοι αποχωρούν και ποιοι μένουν

Οι Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, Νάσερ Αλ Κελαϊφί και Λεονάρντο στην Παρί
Οι Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, Νάσερ Αλ Κελαϊφί και Λεονάρντο 2022 AP PHOTO/MICHEL EULER

Η Παρί Σεν Ζερμέν περνάει δύσκολα, ειδικά μετά τον αποκλεισμό από το Champions League και οι αλλαγές το καλοκαίρι αναμένεται να είναι μεγάλες. Ποιοι φεύγουν και ποιοι μένουν.

Η Παρί Σεν Ζερμέν το Μεγάλο Σάββατο (23/4) κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο της Ligue 1 μετά την ισοπαλία απέναντι στη Λανς. Ωστόσο, τα πράγματα μόνο καλά δεν είναι στους Παριζιάνους. Ο αποκλεισμός από το Champions League έχει φέρει αναταράξεις, με τον κόσμο να έχει σοβαρά παράπονα από τη διοίκηση και να γιουχάρει ποδοσφαιριστές όπως ο Μέσι και ο Νεϊμάρ για την απόδοσή τους.

Πάντως, όπως φαίνεται η διοίκηση της Παρί αναμένεται να προβεί σε μεγάλες αλλαγές το ερχόμενο καλοκαίρι. Σύμφωνα με την Parisien η έξοδος του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο φαίνεται να είναι πολύ κοντά. Η απόλυση του Αργεντινού προπονητή θα κοστίσει 15 εκατομμύρια ευρώ, καθώς εκείνος και το σταφ του έχουν ακόμη συμβόλαιο 12 μηνών.

Το Κατάρ επιθυμεί ως αντικαταστάτη του Ποτσετίνο τον Ζινεντίν Ζιντάν, ενώ ο Αντόνιο Κόντε έχει ήδη προταθεί στους Παριζιάνους. Όσον αφορά στον επόμενο σταθμό του Αργεντινού προπονητή, συζητάει ήδη με τον ιδιοκτήτη της Τότεναμ για την επιστροφή του στα σπιρούνια.

Σε κίνδυνο και ο Λεονάρντο

Αμφίβολο είναι το μέλλον του τεχνικού διευθυντς, Λεονάρντο, στην Παρί. Ο Βραζιλιάνος έχει επικριθεί για τις επιλογές του στα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας. Οι κινήσεις του καλοκαιριού, όπως εκείνες του Μέσι και του Ράμος, έχουν φέρει αρκετή... μουρμούρα.

Μιλώντας στο Canal+ μετά τη νίκη επί της Λανς τόνισε: "Νωρίτερα είπα πως με εμένα είναι δύσκολο, χωρίς εμένα αδύνατο. Μιμήθηκα τον Ιμπραχίμοβιτς. Είμαι πάντα διαθέσιμος, είμαι χαρούμενος με αυτό που κάνω και μου αρέσει η πρόκληση. Εάν είναι δύσκολο; Δεν βλέπω που θα είχα μεγαλύτερη πρόκληση απ' ότι στην Παρί.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το συνολικό μας ταξίδι. Έκανα λάθη, σίγουρα. Ψάχνουμε ισορροπία τα τελευταία τρία χρόνια, ειδικά με τον κορονοϊό. Κάναμε επενδύσεις. Εάν δεν ήταν ο COVID δεν θα κάναμε τις έξι μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι. Κάναμε καλά που πήραμε τους Μέσι, Ράμος, Βαϊνάλντουμ και τρεις νέους παίκτες.

Πέρα από αυτό υπάρχουν καταστάσεις που δεν είναι φυσιολογικές. Το να οργανώνεις και να το μετατρέπεις σε αποτέλεσμα δεν είναι πάντα εύκολο. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν απαιτήσεις".

Θυμίζουμε πως ένας εκ των στόχων του Λεονάρντο, που ενδεχομένως να παίξει και ρόλο για την απόφαση των ιδιοκτητών, είναι η έκβαση στην υπόθεση του Εμπαπέ, με τον Βραζιλιάνο να είναι αισιόδοξος.

Μένει ο Αλ-Κελαϊφί

Όπως αναφέρει η Equipe, o πρόεδρος της Παρί, Νάσερ Αλ-Κελαϊφί αναμένεται να κρατήσει τη θέση του. Στο Κατάρ είναι ευχαριστημένοι με το συνολικό του έργο και έτσι θα γλιτώσει από τις απομακρύνσεις.

Άλλωστε, μετά το... επεισόδιο που προέκυψε πέρσι στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την εμφάνιση της European Super League και με τη μη συμμετοχή της Παρί, ο Κελαϊφί αναδείχθηκε πρόεδρος της ECA. Γενικότερα, το στάτους του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι αναβαθμισμένο, κάτι που εκτιμάει το Κατάρ.

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ