ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Παρί: Ο Μέσι προσπέρασε τον Πελέ στα γκολ και κυνηγάει Μπίτσαν και Ρονάλντο

Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει το γκολ του στο Παρί - Λειψία | 19 Οκτωβρίου 2021
Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει το γκολ του στο Παρί - Λειψία | 19 Οκτωβρίου 2021 2021 CHRISTOPHE ENA/AP IMAGES

Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε για 18 συνεχόμενο έτος και με το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λιλ προσπέρασε τον Πελέ στα γκολ καριέρας σε επίπεδο ανδρών.

Ο Λιονέλ Μέσι έγραψε ιστορία στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Παρί με τη Λιλ και όχι μόνο επειδή σκόραρε για 18ο συναπτό έτος. Το γκολ που σημείωσε ήταν το υπ' αριθμόν 758 της καριέρας του σε επίπεδο ανδρών με σύλλογο και εθνική ομάδα και προσπέρασε τον Πελέ, ο οποίος κατά την επικρατούσα μέτρηση είχε σκοράρει 757 φορές.

Ο Αργεντινός έχει 6 γκολ σε 18 αγώνες με την Παρί, αλλά τη διαφορά κάνουν τα 672 σε 778 αγώνες με την Μπαρτσελόνα. Με την Αργεντινή έχει 80 γκολ σε 158 αγώνες, ενώ στους αριθμούς του δεν προσμετρώνται τα γκολ με την Μπαρτσελόνα Β' και τις "μικρές" εθνικές Αργεντινής.

Επόμενος στόχος είναι ο Γιόσεφ Μπίτσαν, ο σπουδαίος Τσέχος για τον οποίο επίσης υπάρχει διχογνωμία για τα γκολ που έχει πετύχει. Η επικρατούσα μέτρηση του δίνει 759 γκολ σε 495 αγώνες μεταξύ 1931 και 1955 σε επίπεδο ανδρών, αν και υπάρχει μέτρηση (που έχει αναγνωρίσει η FIFA), που του προσμετρά 805 γκολ.

Στην κορυφή βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 803 γκολ, σε ακόμα μια μονομαχία που δίνει με τον Αργεντινό.

TAGS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ