ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ

Παρί: "Απορρίπτουμε εντελώς κάθε σχέδιο για την αποκαλούμενη Super League"

Ο Νάσερ Αλ Κελαϊφί σε συνέντευξη Τύπου
Ο Νάσερ Αλ Κελαϊφί σε συνέντευξη Τύπου 2022 AP PHOTO/THOMAS PADILLA

Η European Super League θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο όμως δυσκολεύεται στην παρούσα φάση να βρει πολλούς ισχυρούς συμμάχους, με την Παρί να ξεκαθαρίζει πως δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να γίνει κομμάτι της.

Το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε δεκτή την Πέμπτη (21/12) την προσφυγή της Α22, που εκπροσωπεί τη European Super League, κατά του μονοπωλίου των UEFA και FIFA, αποφασίζοντας ότι οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες δεν έχουν το δικαίωμα να εγκρίνουν εκείνες οποιαδήποτε διασυλλογική διοργάνωση.

Το γεγονός αυτό έδωσε το δικαίωμα στις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, που πρωτοστατούν στην προσπάθεια δημιουργίας της ESL, να κάνουν λόγο για μία νέα εποχή που ανατέλλει στο ποδόσφαιρο της Γηραιάς Ηπείρου, όμως το όνειρό τους να αφήσουν στην άκρη την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μόνο εύκολο δεν θα είναι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και αυτό γιατί προς το παρόν προσκρούουν σε πολλούς τοίχους που τους υψώνουν φημισμένες ευρωπαϊκές ομάδες που δεν θέλουν να φύγουν από τη σκεπή της UEFA, με την Παρί να είναι μία εξ αυτών και να ξεκαθαρίζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην προοπτική δημιουργίας του νέου φορέα.

"Η Παρί Σεν Ζερμέν απορρίπτει εντελώς και εντελώς κάθε σχέδιο για τη λεγόμενη Super League, κάτι που ίσχυε από την πρώτη μέρα και θα παραμένει πάντα».

Ως περήφανος ευρωπαϊκός θεσμός, η Παρί υποστηρίζει τις αρχές του ευρωπαϊκού αθλητικού μοντέλου, τις αξίες του ανοιχτού ανταγωνισμού και της ένταξης και συνεργάζεται με όλους τους αναγνωρισμένους φορείς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Κυρίως με τους οπαδούς και τους παίκτες, που βρίσκονται στην καρδιά του παιχνίδι", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τετάρτη και η οποία έχει την υπογρφή του προέδρου των Παριζιάνων, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί.

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ