ΑΓΓΛΙΑ

Παραιτήθηκε από την Ντέρμπι ο Ρούνεϊ

Ο Άγγλος παλαίμαχος επιθετικός, Γουέιν Ρούνεϊ | 17 Μαΐου 2022
Ο Άγγλος παλαίμαχος επιθετικός, Γουέιν Ρούνεϊ | 17 Μαΐου 2022 @2022 ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ντέρμπι μετά από 1,5 χρόνο παραμονής σε αυτήν αποτελεί ο Γουέιν Ρούνεϊ, με τον παλαίμαχο φορ των Έβερτον και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ανακοινώνει την απόφασή του να παραιτηθεί.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ έχει συνδέσει το σπουδαίο όνομα που έφτιαξε εντός των γηπέδων με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Έβερτον, όμως και η Ντέρμπι συνιστά ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή του.

Αφενός ήταν η ομάδα στην οποία έκλεισε την ποδοσφαιρική καριέρα του και αφετέρου ήταν εκείνη που του έδωσε την ευκαιρία να πάρει το βάπτισμα του πυρός ως προπονητής στην ανατολή του 2021.

Ωστόσο η περυσινή σεζόν ήταν πολύ δύσκολη για αυτόν, με τα κριάρια να μπαίνουν σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης λόγω τεράστιων οικονομικών προβλημάτων και να φτάνουν στο σημείο να χάνουν 21 ολόκληρους πόντους που είχαν κερδίσει εντός γηπέδου, με το αποτέλεσμα να είναι να οδηγούνται στον υποβιβασμό στην League One (τρίτη κατηγορία).

Το χτύπημα αυτό ήταν οδυνηρό για τον Ρούνεϊ και το απόγευμα της Παρασκευής (24/6) αποφάσισε να δώσει τέλος σε μία συναρπαστική περιπέτεια που βίωσε για 1,5 χρόνο στην Ντέρμπι, υποβάλλοντας την παραίτησή του από τον πάγκο.

"Σήμερα συναντήθηκα με τους διαχειριστές για να τους ενημερώσω για την απόφασή μου και πως ήρθε η ώρα να φύγω από τον σύλλογο. Για να είμαι δίκαιος απέναντί τους, προσπάθησαν πάρα πολύ σκληρά να μου αλλάξουν γνώμη, αλλά είχα πάρει την απόφασή μου.

Η συνολική παρουσία μου στο κλαμπ ήταν ένα τρενάκι συναισθημάτων, με πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά πρέπει να πω ότι απόλαυσα την πρόκληση.

Ελπίζω ότι ο σύλλογος θα καθοδηγηθεί σύντομα από κάποιον που θα του ξαναδώσει ζωή κι ενέργεια και δεν θα επηρεαστεί από τα γεγονότα που συνέβησαν τους τελευταίους 18 μήνες", τόνισε ο 36χρονος προπονητής.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ