ΑΓΓΛΙΑ

Η Ντέρμπι του Ρούνεϊ υποβιβάστηκε στην League One

Ο Γουέιν Ρούνεϊ στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Βιγιαρεάλ
Ο Γουέιν Ρούνεϊ στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Βιγιαρεάλ © 2021 ALEKSANDRA SZMIGIEL / AP IMAGES

Η ήττα της Ντέρμπι με 1-0 στην έδρα της ΚΠΡ ψαλίδισε κάθε ελπίδα παραμονής στην Championship, με την ομάδα του Γουέιν Ρούνεϊ να υποβιβάζεται στην τρίτη επαγγελματική κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά απο 36 ολόκληρα χρόνια.

Την περασμένη Παρασκευή οι φίλοι της Ντέρμπι πανηγύρισαν μία νίκη γοήτρου αλλά και υπερηφάνειας, με την ομάδα τους να κάνει μεγάλη ανατροπή εντός έδρας απέναντι στην πρωτοπόρο της Championship, Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα (είναι έτοιμη να πανηγυρίσει μαθηματικά την επιστροφή στην Premier League).

Ωστόσο, λίγα 24ωρα αργότερα αναγκάζονται να γευτούν ένα πολύ πικρό ποτήρι, με την ομάδα του Γουέιν Ρούνεϊ να χάνει με 1-0 από την ΚΠΡ με γκολ στο 88ο λεπτό και σε συνδυασμό με το 4-4 στο ματς της Ρέντινγκ με την Σουόνσι (οι γηπεδούχοι έχαναν 4-1 αλλά με αντεπίθεση διαρκείας τσίμπησαν το χρυσό βαθμό) να αναγκάζεται να αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Και αυτό τα κριάρια έμειναν 10 πόντους πίσω από την Ρέντινγκ και δεν μπορούν να καλύψουν την απόσταση που τους χωρίζει στις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές, κάτι που σημαίνει πως η νέα σεζόν θα τους βρει να αγωνίζονται στην League One για πρώτη φορά μετά από το μακρινό 1986.

Υπενθυμίζεται πως σημαντικό ρόλο στο να αποχαιρετήσει η Ντέρμπι τη δεύτερη κατηγορία έπαιξαν και οι 21 βαθμοί που της αφαιρέθηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν λόγω κακοδιαχείρισης από τους διοικούντες τον σύλλογο, με την Ντέρμπι να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνει στην κατηγορία αλλά να χάνει το τρένο τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ