ΟΦΗ

Παπαβασιλείου: "Είμαστε πανέτοιμοι"

Παπαβασιλείου: "Είμαστε πανέτοιμοι"
παπαβασιλειου

O προπονητής του ΟΦΗ Νίκι Παπαβασιλείου εμφανίζεται αισιόδοξος για την παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, που ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "athleticradio 104,2" για τα θέματα που αφορούν τον ΟΦΗ. Αναλυτικά η συνέντευξη:
Για την προετοιμασία της ομάδας: " Είμαστε πανέτοιμοι και δουλέψαμε πολύ καλά αυτές τις εβδομάδες. Αν και δεν υπήρχε η διοικητική ηρεμία για να φέρουμε τους παίκτες που θέλαμε, δημιουργήσαμε ένα αξιόμαχο ρόστερ. Καταφέραμε να φέρουμε στον ΟΦΗ παίκτες με ποιότητα αλλά και με μέλλον. Δουλέψαμε ώστε να είμαστε έτοιμοι για τον "μαραθώνιο" και ένα πρωτόγνωρο πρωτάθλημα για τον ΟΦΗ".

Για τον εαυτό του: " Δεν κρύβω ότι η Κρήτη και το Ηράκλειο είναι η πρώτη πατρίδα μου. 13 χρόνια που έλειπα, ήμουν κάθε καλοκαίρι εδώ. Τα βιώματα και η καριέρα σε βοηθούν πολύ στο τι θα κάνεις στην καριέρα σου. Πάντα ήθελα να γίνω προπονητής. Τελείωσα την καριέρα μου το 2002 στο ΑΠΟΕΛ από έναν σοβαρό τραυματισμό. Πήγα στην Αγγλία, πήρα το ΟΥΕΦΑ Β και προτάθηκα να μπω στο ΟΥΕΦΑ Α. Πήρα και αυτό το δίπλωμα μετά από 2 χρόνια, μπήκα στο Pro License. Για δύο χρόνια ήμουν δύο φορές τον μήνα στην Αγγλία. Ήταν πολύ δύσκολο και για εμένα αλλά και για την οικογένεια μου. Έχεις την δυνατότητα να δουλέψεις με προπονητές που αγωνίζονται και στο Τσάμπιονς Λίγκ.

Έχεις την δυνατότητα να διαχειριστείς μια ομάδα. Γιατί στην Αγγλία ο προπονητής είναι manager, ο πρόεδρος είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Δούλεψα δύο χρόνια για την Μπόλτον και την ΟΥΕΦΑ. Επτά χρόνια έχω κάνει αρκετές θυσίες μαθαίνοντας αρκετά πράγματα. Τελευταία ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός Λευκωσίας. Τον πήρα προτελευταίο και φτάσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα. Ήμουν πολύ κοντά στο να παω στην Ρασίνγκ Σαντατέρ με τον βοηθό του Μουρίνιο. Στην συνέχεια με πήρε ο Νίκος και τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Πάντα ήθελα να φύγω από την Κύπρο

".

Για την εμπειρία του από την Αγγλία: " Δεν είναι μόνο η Αγγλική νοοτροπία αλλά η σωστή. Μπορεί να περάσει στην Ελλάδα. Από την πρώτη στιγμή βάλαμε με τον Μύρων κάποιους στόχους ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε. Ο ΟΦΗ μεγαλούργησε γιατί ήταν μια οικογένεια και όλοι εμείς ένα. Σήμερα μετά από 1,5 μήνα μπορούμε να είμαστε περήφανοι για το τι έχουμε καταφέρει στα αποδυτήρια".

Για τη νέα προσπάθεια: " Έίναι πολλοί παίκτες που δεν ήθελαν να αγωνιστούν στην Β΄ Εθνική και αυτήν την στιγμή ο ΟΦΗ αγωνίζεται σε αυτήν την κατηγορία. Θέλαμε να πάρουμε και να ψάξουμε κάτι καλύτερο. Για αυτόν τον λόγο κυνηγήσαμε μέχρι τέλους τους Παυλή, Τσίγκα και Ογκουνσότο. Όμως θέλω να πω ότι έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά. Αυτήν την στιγμή έχουμε σε κάθε θέση δύο ποδοσφαιριστές και αυτήν την στιγμή έχουμε ισάξιους ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις".

Για τις μεταγραφές: " Συναντήσαμε αρκετές δυσκολίες όμως κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Θέλαμε τον Αναστασάκο. Πως θα έρθει όμως στην Β΄ Εθνική; Είναι δύσκολα τα πράγματα και περιμένουμε από τον κόσμο να μας στηρίξει στα δύσκολα και ήδη έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται. Πάντα μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα κάναμε αυτό που μπορούσαμε".

Για τον Λεοζίνιο: " Όταν κάνεις έναν μεταγραφικό σχεδιασμό θα κάνεις και λάθη. Για παράδειγμα δείτε τον Μπερμπάτοφ. "Έβγαζε μάτια" στην Τότεναμ και δείτε τι έχει κάνει τώρα. Δεν γίνεται να βγουν και οι 15 παίκτες. Όσο για τον Λεοζίνιο περιμέναμε να δούμε κάτι περισσότερο. Δεν πήγε καλά στην προετοιμασία ενώ την τελευταία εβδομάδα έκανε μια προσπάθεια. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν μπορούσε να είναι βασικός. Είπαμε με την διοίκηση να του γίνει μια νέα πρόταση γιατί με το συμβόλαιο που είχε δεν μπορούσε να είναι μια δεύτερη λύση".

Για τον Πέσιτς: " Έχει φοβερό σωματότυπο και μεγάλα προσόντα. Θα τον βοηθήσουμε και αν αξίζει να παίζει, θα παίξει γιατί εμάς δεν μας ενδιαφέρει η ηλικία. Μην ξεχνάς ότι και εγώ και ο Μαχλάς παίξαμε σε πολύ νεαρή ηλικία. Θα τον θέλαμε από την αρχή της προετοιμασίας για να δουλέψουμε περισσότερο".

Για το ενδεχόμενο να γίνει άλλη μεταγραφή: " Μόνο αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό θα κάνουμε μεταγραφή. Καταλαβαίνετε ότι δεν γίνεται να βρούμε αυτό που θέλουμε. Αν δεν βρεθεί κάτι ιδιαίτερο θα πάμε έτσι μέχρι τον Δεκέμβριο".

Για το 6+5 στην βασική ενδεκάδα: " Είναι και καλό και κακό. Κακό γιατί στο παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ εμείς θα χρησιμοποιήσουμε το 6+5 και ο ΠΑΟΚ θα παίξει με 15 παίκτες. Καλό όμως γιατί φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε κάποια παιδιά που έχουν μεγάλο ταλέντο".

Για τον Μύρων Σηφάκη: " Οι ρόλοι ήταν ξεκάθαροι από την αρχή και δεν καταλαβαίνω τον λόγο που προσπάθησαν κάποιοι να δημιουργήσουν πρόβλημα. Είμαστε σε καθημερινή επαφή τα τελευταία 5 χρόνια. Έχουμε την ίδια φιλοσοφία και αγάπη για την ομάδα. Δεν ακούμε και δεν παρασυρόμαστε από τίποτα. Θα είμαστε μαζί για πολλά χρόνια. Δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο με πολύ κόπο και αγάπη για να φέρουμε την ομάδα εκεί που αξίζει. Η ιστορία του καθενός δείχνει την πορεία του και τι έχει κάνει για τον ΟΦΗ. Εγώ που τον ζω κάθε μέρα, βλέπω έναν άνθρωπο με πολύ αγάπη και πάθος για τον ΟΦΗ και αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα".

Για τους ρόλους τους: " Τα έχουμε βρει μεταξύ μας και τι έχουμε κάνει. Από την αρχή έχουμε βρει τι πρέπει να κάνει ο καθένας. Όταν με πήρε ο Νίκος μου είπε ότι θα είμαι εγώ ο πρώτος προπονητής και μαζί μου θα είναι ο Μύρων".

Για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής: " Δεν σκέφτομαι ποτέ αρνητικά και είμαι πάντα αισιόδοξος. Όταν η ομάδα είναι προετοιμασμένη και δουλεύει στο γήπεδο, δεν φοβάμαι καμία διαιτησία. Όταν γνωρίζεις ποιοι είναι οι παίκτες-κλειδιά, πως παίζει ο αντίπαλος. Όσο πιο προετοιμασμένος είσαι τόσο καλύτερος εμφανίζεσαι στο γήπεδο"

Για τον στόχο της ανόδου: " Όταν κάνεις πρωταθλητισμό τότε είναι δεδομένο ότι υπάρχει πίεση. Κανένας δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να είναι κάτω από πίεση. Ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα, το βλέπουμε και το νιώθουμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Όταν αρχίσαμε αυτήν την προσπάθεια, δημιουργήσαμε ένα project που πρέπει να το δει ο κόσμος και να καταλάβει. Πρέπει να σκεφτούμε και το μέλλον. Η ομάδα είχε "κακοποιηθεί" τα τελευταία χρόνια.

Πρέπει να οργανώσουμε ξανά την ομάδα εκεί που πρέπει. Να την οργανώσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να επιβιώσει στο μέλλον. Θα πρέπει να βάλουμε κάποιες βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Δεν έχουμε οργανωθεί στο επίπεδο που θα θέλαμε, να κοιτάξουμε τις ακαδημίες και να δουλέψουμε σωστά. Υπάρχουν ταλέντα όπως οι Περογαμβράκης, Κοκκινάκης, Σταθόγλου, Πάνος, Καπετανάκης που μπορούν να δώσουν πολλά στον ΟΦΗ. Η ομάδα θέλει πολύ δουλειά. Αυτήν την στιγμή που μιλάμε προέχει να κάνουμε μια καλή αρχή. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα και ο κόσμος πρέπει να το ξέρει

!"

Επίσης ο Νίκι Παπαβασιλείου μίλησε ακόμα για: " Σημασία δεν έχει το σύστημα αλλά όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που πρέπει να παρουσιάζει σωστά μια ομάδα. Είμαι 100% ότι ο κόσμος θα ευχαριστηθεί φέτος το ποδόσφαιρο. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ΟΦΗ είναι η ομαδική δουλειά".

" Τα φιλικά γίνονται για να βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα για την ομάδα και που βρίσκεται. Στα φιλικά που δώσαμε στο Καρπενήσι δώσαμε την ευκαιρία να αγωνιστούν όλοι οι παίκτες για 45 λεπτά. Στα παιχνίδια με Λάρισα, Αιγάλεω παρουσιάσαμε μια πολύ καλή εικόνα και ο ΟΦΗ θα είναι έτοιμος να δείξει όλα όσα χρειάζεται στο πρώτο παιχνίδι".

"Θέλαμε να δούμε όλους τους τερματοφύλακες. Δυστυχώς με τον Κασμερίδη προέκυψε το πρόβλημα του στρατιωτικού και δεν μπορέσαμε να τον προετοιμάσουμε για να διεκδικήσει θέση βασικού. Οι Ξενοδόχοφ και Γεωργίου θα πάρουν τις ευκαιρίες που πρέπει".

"Ο Καρνέζης είναι 100% ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ. Οριστικό ότι είναι παίκτης της ομάδας".

"Αν ο Μπουτ έρθει στην κατάσταση που περιμένουμε όλοι, θα βοηθήσει πάρα πολύ. Έχει το κίνητρο να αγωνιστεί και δείχνει μια πολύ σωστή και επαγγελματική νοοτροπία. Όσον αφορά τον Βλόνταρτσικ, δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην περσινή περίοδο αν και τα προηγούμενα χρόνια έκανε πρωταθλητισμό. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει, θα του δώσουμε τις ευκαιρίες και θα τον βοηθήσουμε για να μας δώσει αυτά που θέλουμε".

"Είναι πολλά παιδιά του ΟΦΗ που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα. Ενδιαφέρονται, μας παίρνουν τηλέφωνα για παίκτες που μπορεί να ενδιαφέρουν την ομάδα και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε".

"Ο Διαγόρας είναι μια καλή και έμπειρη ομάδα και πιστεύω ότι θα διεκδικήσει και αυτός με την σειρά του ένα εισιτήριο για την άνοδο".

"Όλοι θα πρέπει να γίνουμε οικογένεια. Ο κόσμος του ΟΦΗ είναι δίπλα στην ομάδα και πραγματικά είναι χαρά για εμάς που θα τους έχουμε δίπλα μας στην Ρόδο. Όσο για την διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας ίσως να είναι και δικό μας λάθος το γεγονός ότι δεν προχωρήσαμε σε παρουσίαση της ομάδας".

"Είναι περίεργο που βλέπω τον Εργοτέλη στην Σούπερ Λίγκα γιατί όταν αγωνιζόμουν στον ΟΦΗ έπαιζε περιφερειακό και τώρα τα έφερε έτσι η ζωή να παίζει η μια ομάδα στην Σούπερ Λίγκα και η άλλη στην Β΄ Εθνική. Όμως ο ΟΦΗ είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Κρήτης".

"Θα είμαι μόνος γιατί η οικογένεια μου θα παραμείνει στην Κύπρο. Όμως για χάρη αυτής της ομάδας χρειάζονται θυσίες".













































TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ