ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Παπασταθόπουλος: "Ο Κλοπ είναι ψυχολόγος εκτός γηπέδου, ένας από τους δάσκαλούς μου ο Δέλλας"

Παπασταθόπουλος: "Ο Κλοπ είναι ψυχολόγος εκτός γηπέδου, ένας από τους δάσκαλούς μου ο Δέλλας"

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε στο ισπανικό relevo και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε όσα έχει ζήσει με την Μπέτις φέτος, αλλά και την εμπειρία του από τα κορυφαία πρωταθλήματα. Παράλληλα συμπεριέλαβε τον Τραϊανό Δέλλα στους δασκάλους της καριέρας του.

Ο Σωκράτης Πασταθόπουλος αγωνίζεται τη φετινή σεζόν στην Μπέτις, βιώνοντας την εμπειρία της La Liga, μετά από εκείνες των Serie A, Bundesliga και Premier League.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Έλληνας διεθνής κεντρικός αμυντικός παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική ιστοσελίδα relevo και αναφέρθηκε σε πολλά κομμάτια της καριέρας του. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Γιούργκεν Κλοπ με τον οποίο συνυπήρξε στην Ντόρτμουντ είναι ψυχολόγος, αναφέρθηκε με πολύ καλά λόγια και για προπονητές που συνεργάστηκε στις μεγάλες ομάδες, ενώ ως προς τους "δάσκαλους" συμπαίκτες του ξεχώρισε και τον Τραϊανό Δέλλα.

Ενδεικτικά ένα απόσπασμα της συνέντευξης του Παπασταθόπουλου στο relevo: "Λατρεύω τη Σεβίλλη, μου αρέσει πολύ. Είναι μια σπουδαία πόλη, νιώθω πολύ καλά στην ομάδα, ακόμα καλύτερα από όσο νόμιζα πριν έρθω. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, πολύ ανταγωνιστική. Είναι μια καλή οικογένεια. Ήξερα ότι η Μπέτις ήταν μεγάλη ομάδα, αλλά δεν περίμενα ότι η Μπέτις θα είχε τόσους πολλούς οπαδούς παντού".

Για τη διαφορά που έχουν τα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα μεταξύ τους: "Υπάρχουν διαφορές σε όλες τις ομάδες. Είτε από τη Γερμανία στην Ιταλία είτε από την Αγγλία. Αυτό που μου αρέσει εδώ είναι μια ομάδα που έχει πολλούς οπαδούς, μια πόλη που ζει το ποδόσφαιρο με πάθος. Είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα τεχνικά, με πολλές ομάδες που παίζουν καλά με την μπάλα. Πολλοί παίκτες μου μίλησαν καλά για τη LaLiga και ήταν όνειρο να μπορώ να παίξω εδώ".

Για τη διαφορά μεταξύ Premier League και La Liga: "Η Premier League είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, το πιο δύσκολο για όλους. Αφού έχεις πολλά χρήματα, είναι φυσιολογικό να μπορείς να αγοράσεις παίκτες υψηλού επιπέδου. Όμως η La Liga είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα… Ομάδες που πάνε πολύ καλά στην Ευρώπη".

Για το αν περίμενε να συνεχίσει την καριέρα του μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό: "Όχι, όταν τελείωσα με τον Ολυμπιακό νόμιζα ότι θα ήταν η τελευταία χρονιά μου. Δεν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα εκεί αλλά σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να παίξω έναν ακόμη χρόνο σε μια νέα εμπειρία. Ήρθε η προσφορά από την Μπέτις, η οποία μου επέτρεψε να εκπληρώσω το καθήκον να παίξω στα τέσσερα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Για μένα αυτή είναι μια ιδιαίτερη και σημαντική εμπειρία".

Για το αν σκέφτεται να μείνει στην Μπέτις: "Είμαι πολύ καλά με όλους, μιλάμε πολύ, αλλά το πρώτο πράγμα είναι να τελειώσω τη χρονιά και μετά να σκεφτώ. Έχω ένα πρόβλημα με την οικογένεια, η οποία είναι πολύ μακριά. Δεν μπορώ να αλλάξω τα σχολεία των παιδιών. Το σημαντικό είναι να τελειώσουμε τη χρονιά εντός Ευρώπης, του χρόνου πρέπει να παίξουμε στην Ευρώπη και όταν τελειώσει η σεζόν θα έχουμε χρόνο να μιλήσουμε και να πάρουμε μια απόφαση".

Για το αν του έχουν μιλήσει από την Μπέτις: "Είμαι πολύ χαρούμενος με όλους, αλλά το πρώτο πράγμα είναι ότι πρέπει να τελειώσουμε το πρωτάθλημα και να έχουμε εξασφαλίσει μια ευρωπαϊκή θέση. Μετά θα υπάρχει χρόνος για συζήτηση, σκέψη. Με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι, τον Μάνου Φαχάρδο, τον πρόεδρο. Είμαστε όλοι χαρούμενοι, με βοήθησαν να ζήσω αυτή την εμπειρία. Αλλά η οικογένεια είναι πολύ σημαντική, έχω τρία παιδιά και θέλουν να έχουν πάντα τον πατέρα τους κοντά".

Για τη συνεργασία του με τον Σέρα Φερέρ στην ΑΕΚ: "Ο Λορέντζο ήταν ο προπονητής που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε υψηλό επίπεδο στην ΑΕΚ. Είναι ένας από τους σημαντικότερους προπονητές της καριέρας μου. Όταν ένας παίκτης είναι 17 ετών δεν είναι εύκολο να τον βάλεις να παίξει και μου έδωσε αυτή την ευκαιρία".

Για τους προπονητές που έχει ζήσει στην καριέρα του και έχει ξεχωρίσει: "Ο καθένας έχει κάτι ξεχωριστό. Ο Κλοπ εκτός γηπέδου είναι ψυχολόγος, είναι φίλος του παίκτη. Ο Τούχελ είναι ένας προπονητής σαν τον Αρτέτα, πολύ δυνατός τακτικά. Δουλεύει σκληρά για να το κάνει αργότερα στο γήπεδο. Ο Έμερι δουλεύει επίσης πολύ, είναι πολύ δυνατός τακτικά, αλλά μπορείς να του μιλήσεις. Μαζί του πήγα στην Άρσεναλ και έπαιξα για δύο χρόνια. Ο Έμερι είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζω. Πέρασε πέντε χρόνια στη Σεβίλλη, σωστά; Για μένα ήταν ένα πολύ σημαντικό άτομο στην καριέρα μου".

Για την αποχώρησή του από την Άρσεναλ με τον Αρτέτα: "Δεν ήταν δύσκολο, θα σας εξηγήσω. Είχα δύο ή τρεις προτάσεις να φύγω από την Άρσεναλ, ήξεραν ότι θα άλλαζα ομάδα. Ήταν όμως η χρονιά του κορονοϊού και πολλές προτάσεις ακυρώθηκαν. Αυτό μου συνέβη. Ο Αρτέτα είχε ήδη αποκτήσει δύο παίκτες στη θέση μου. Αυτό είναι ποδόσφαιρο, είναι φυσιολογικό".

Για τους "δασκάλους" που είχε στην καριέρα του: "Πολλούς είχα. Στην ΑΕΚ έπαιξα με τον Τραϊανό Δέλλα που αγωνιζόταν στην ίδια θέση. Στη Μϊλαν είχαν τους Νέστα, Τιάγκο Σίλβα, Πίρλο, Γκατούζο. Στη Ντόρτμουντ τον Χούμελς. Σε κάθε ομάδα υπάρχουν παίκτες που με βοήθησαν να εξελιχθώ στην καριέρα μου".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ