ΑΕΛ

Παπακώστας: "Αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες"

Παπακώστας: "Αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Παπακώστας υποστήριξε ότι η ΑΕΛ έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι της στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ δεν θέλησε να πάρει θέση για το ακυρωθέν γκολ του Μετίν στο 85'.

"Προερχόμασταν από μια δύσκολη εβδομάδα. Προσπαθήσαμε να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι σε ένα δύσκολο ματς, έχοντας διαφοροποιήσει κάποια πράγματα στην τακτική και τα τρεξίματα για να δούμε πως θα πάρουμε τους βαθμούς. Γιατί αυτό είναι το πρόβλημά μας.

Μπαίνεις καλά στον αγώνα, πειθαρχημένος και δέχεσαι γκολ από στημένη φάση εξαιτίας ανευθυνότητας. Αυτό ήταν και το μοναδικό μελανό σημείο στο α’ ημίχρονο", ξεκίνησε τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός των "βυσσινί", και συνέχισε:

"Στο δεύτερο ημίχρονο ίσως κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας φετος. Δεν κινδυνεύσαμε, είχαμε καλή ανάπτυξη, πίεση, ισοφαρίσαμε και κυνηγήσαμε και την ανατροπή.

Έχει δυνατότητες αυτή η ομάδα, αλλά πρέπει να τις δείχνει συνέχεια. Θα πρέπει αυτό που έκαναν στο δεύτερο ημίχρονο να το κάνουν σε όλα τα ματς.


Μη με ρωτήσετε για το ακυρωθέν γκολ. Δεν ξανασχολούμε με αυτό το θέμα. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές. Με αυτές τις εμφανίσεις όπως στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα δείχνει ότι έχει μέλλον".

Μετά από αυτή την τοποθέτησή του για το ματς, ο τεχνικός της ΑΕΛ απάντησε στις ερωτήσεις που δέχτηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Μετά από την εμφάνιση του 2ου ημιχρόνου όταν η ομάδα ήταν και πιο επικίνδυνη, μήπως σκέφτεστε να επιστρέψετε μόνιμα στο σύστημα που είχατε δουλέψει όλο το καλοκαίρι…

"Μέσα στα τόσα προβλήματα καλούμαστε να βρούμε λύσεις και παράλληλα να πάρουμε τους βαθμούς. Το θέμα είναι ότι η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε διάθεση, πίστη, αυτοπεποίθηση και τρεξίματα πρωτόγνωρα. Τώρα έχεις απαιτήσεις από αυτή την ομάδα. Η ομάδα έχει τεράστιες δυνατότητες".

Στο 2ο ημίχρονο η ομάδα έδειξε καλύτερο πρόσωπο όταν άφησε το 4-4-3…

"4-3-3 παίξαμε και στο β’ ημίχρονο. Τα πρόσωπα άλλαξαν απλώς. Στα τελευταία λεπτά μόνο έγινε 4-2-3-1. Στ α’ ημίχρονο ήμασταν πολύ καλά στημένοι, δεν κινδυνεύσαμε, αλλά δεχτήκαμε το γκολ από στημένη φάση. Στο β’ η ομάδα ήταν πολύ καλύτερη".

Η εμφάνιση του 2ου ημιχρόνου φέρνει την επιθυμητή ψυχολογία σε ομάδα και κόσμο;

"Ο κόσμος έχει δίκιο να αντιδρά όταν δεν κερδίζουμε, θέλει τα αποτελέσματα. Μας έλειψαν τα αποτελέσματα τον προηγούμενο καιρό. Γιατί με εξαίρεση το ματς με τον Αστέρα, τις εμφανίσεις τις είχαμε. Η εικόνα της ομάδα στο β’ ημίχρονο ήταν η καλύτερη της και δεν πρέπει να χάσει την ταυτότητά της .Μια ομάδα παθιασμένη για νίκη που θα δίνει το 100%".

Προσωπικά νιώθετε να έχει φύγει μεγάλο μέρος της πίεσης για το πρόσωπό σας;

"Αυτή είναι η δουλειά μας. Παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο. Φυσικά υπάρχει πίεση. Το θέμα είναι κάποια πράγματα που προσπαθείς να περάσεις επικοινωνιακά με τους ποδοσφαιριστές, να βγαίνουν και στο γήπεδο. Ήταν πολύ αισιόδοξο το μήνυμα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο".

Με δεδομένο ότι η ομάδα λειτούργησε καλά στο β’ ημίχρονο μετά από τις αλλαγές, νιώθετε λίγο προδομένος από την εμφάνιση παικτών που επιλέξατε να ξεκινήσουν;

"Θέλαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Χρησιμοποιήσαμε παιδιά όπως ο Κατσιαρός που είναι χρόνια στην ομάδα και ανταποκρίθηκε. Το ίδιο και οι υπόλοιποι. Όμως, η συνολική ανευθυνότητα στη φάση του γκολ θα μπορούσε να είναι καθοριστική για το παιχνίδι. Έχουμε εμπιστοσύνη σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Αυτοί που μπήκαν βοήθησαν. Όποιος ξεκινάει πρέπει να είναι αποφασισμένος γιατί παίρνει θέση κάποιου άλλου".

Υπάρχουν προβλήματα για το ματς του Κυπέλλου;

"Εκτός από τα γνωστά, υπάρχουν και κάποια άλλα που προέκυψαν σήμερα. Όπως π.χ. ο Ρομέου, και ο Κουζάν, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο δεν έβλεπε από το ένα μάτι, κι όμως έκανε το καλύτερο παιχνίδι του".

Στο δύσκολο διάστημα που προηγήθηκε νιώσατε τη στήριξη από πλευράς του κου Πηλαδάκη;

"Ναι, την ένιωσα τη στήριξη. Ο κος Πηλαδάκης είναι ένας εξαιρετικός παράγοντας. Πρέπει, όμως, να στηρίξω κι εγώ τον εαυτό μου σε συνεργασία με τους παίκτες".

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ