ΙΤΑΛΙΑ

Πάολο Ρόσι: Το μήνυμα του Ιταλού πρωθυπουργού για τον θάνατό του

Ο Πάολο Ρόσι ποζάρει στο Juventus Stadium του Τορίνου το 2013
Ο Πάολο Ρόσι ποζάρει στο Juventus Stadium του Τορίνου το 2013 DANIELE BADOLATO/LAPRESSE VIA AP

Ο θάνατος του Πάολο Ρόσι ταρακούνησε όλη την Ιταλία, με τον πρωθυπουργό της χώρας Τζουζέπε Κόντε να τον χαρακτηρίζει σύμβολο και να στέκεται με μήνυμά του στην καθοριστική συμβολή του στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 1982.

Η Εθνική Ιταλίας κατέκτησε τα δύο από τα τρία πρώτα Παγκόσμια Κύπελλα, το 1934 και το 1938, ωστόσο στη συνέχεια άργησε πολύ να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών στην κορυφαία διοργάνωση σε εθνικό επίπεδο.

Για την ακρίβεια, έπρεπε να έρθει το 1982 και να ράψει το τρίτο αστέρι στη φανέλα της, έχοντας τότε έναν κρυφό άσο στο μανίκι. Αυτός λεγόταν Πάολο Ρόσι που πήρε φωτιά στα νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης, με τον Ιταλό επιθετικό να οδηγεί την σκουάντρα ατζούρα σε έναν ιστορικό θρίαμβο με τα γκολ του κόντρα σε Βραζιλία, Πολωνία και Δυτική Γερμανία.

Ο θάνατός του σε ηλικία 64 ετών συγκλόνισε όπως ήταν αναμενόμενο την ποδοσφαιρική Ιταλία και όχι μόνο και ένας από εκείνους που θέλησαν να δείξουν τον απεριόριστο σεβασμό τους προς τον θρυλικό "Παμπλίτο" ήταν και ο πρωθυπουργός της γειτονικής μας χώρας, Τζουζέπε Ρόσι.

"Το καλοκαίρι του 1982 με τα γκολ του χάρισε ένα όνειρο σε ολόκληρες γενιές. Ήταν το σύμβολο μίας εθνικής ομάδας και μίας Ιταλίας, ενωμένης και επίμονης, ικανής να νικήσει αντιπάλους τεραστίων διαστάσεων.

Αντίο στον Πάολο Ρόσι, σε έναν αξέχαστο πρωταθλητή. Η Ιταλία θα σε θυμάται με στοργή", ανέφερε ο Τζουζέπε Κόντε στη συγκινητική του ανάρτηση στο Twitter για έναν από τους πιο αγαπημένους ανθρώπους του ιταλικού έθνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ