ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ζήτησε να τιμωρηθεί με πρόστιμο και 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών

Στιγμιότυπο από τη διακοπή στο ΠΑΟΚ - Άρης
Στιγμιότυπο από τη διακοπή στο ΠΑΟΚ - Άρης INTIME

Ο ΠΑΟΚ στην απογολογία του για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Άρη ζήτησε να τιμωρηθεί με την μικρότερη δυνατή ποινή, δηλαδή πρόστιμο και 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Ο ΠΑΟΚ απολογήθηκε την Παρασκευή (3/12) το πρωί για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Άρη. Ο Δικέφαλος ζήτησε να τιμωρηθεί με την μικρότερη δυνατή ποινή. Συγκεκριμένα θέλει συγχώνευση των ποινών με πρόστιμο και 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα βαρύ. Αναλυτικά είναι αντιμέτωπος με 2-4 αγωνιστικές και βαρύ πρόστιμο που ξεκινάει από 50.000 ευρώ μπορεί να φτάσει και τις 250.000 ευρώ για τα επεισόδια που ακολούθησαν την εισβολή των οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο. Έως δύο αγωνιστικές για ρίψη αντικειμένων στις καθυστερήσεις του αγώνα και τουλάχιστον μια αγωνιστική για καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα λόγω ανάμματος πυρσών, όπως αναφέρει ο παρατηρητής.

Ο Δικέφαλος θέλει να τιμωρηθεί μονάχα για την εισβολή των οπαδών και τα μετέπειτα γεγονότα που επιφέρουν 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 50.000-200.000 ευρώ.

Τι υποστήριξαν οι νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Δικεφάλου Αχιλλέας Μαυρομάτης και Λάμπρος Μπίρδας στάθηκαν κυρίως στο γεγονός ότι από την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο ενός μικρού αριθμού οπαδών που στρέφονταν κατά της ομάδας τους αλλά και στα μέτρα που είχαν παρθεί από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. "Ελάχιστοι ήταν 10-15 που έκαναν τα επεισόδια και 3-4 συνελήφθησαν" ανέφεραν και ζήτησαν η ομάδα τους να τιμωρηθεί για όσα της καταλογίζονται και όχι με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Οι δυο νομικοί στάθηκαν επίσης στο γεγονός ότι το υπόλοιπο γήπεδο αποδοκίμαζε αυτούς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και τόνισαν ότι τα συγκεκριμένα επεισόδια καταδικάζονται από την ίδια την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

"Βιώσαμε συμβάντα που δεν είναι ευχάριστα και τα καταδικάζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ευτυχώς δεν υπήρχε ούτε βιαιοπραγία, ούτε τραυματισμός, ακόμα και στην τελευταία πράξη" ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Η υπερασπιστική γραμμή του ΠΑΟΚ στάθηκε επίσης στην καθυστέρηση που υπήρξε στο ξεκίνημα του αγώνα, υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν οφείλονταν στα άναμμα πυρσών – για την οποία ο Δικέφαλος είναι υπότροπος- αλλά σε ρίψη αντικειμένων.

"Οι οπαδοί ουσιαστικά στρέφονταν κατά της ομάδας. Εξέφραζαν τη δυσαρέσκεια τους για την αγωνιστική λειτουργία της ομάδας. Να εκτιμήσουμε ψύχραιμα και όχι με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Να τιμωρηθούμε γι’ αυτά που πρέπει. Δεν μπορούμε να τιμωρηθούμε ούτε για το άναμμα, ούτε για τη ρίψη. Στο άναμμα των πυρσών, το φύλλο αγώνα που είναι Ευαγγέλιο, κάνει λόγο για ρίψη. Μία ποινή πρέπει να μας επιβληθεί για τη διακοπή στο 92’ που οφείλονταν στην είσοδο των φιλάθλων μας και όχι για ρίψεις.

Η προσήκουσα ποινή είναι με το 4β του 15, δεν μπορούμε να έχουμε τρεις ποινές, ουσιαστικά για το ίδιο αδίκημα. Δεν φταίνε η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών… Στο 92’ όταν έγινε η είσοδος, από τις υπόλοιπες θύρες, όλο το γήπεδο τους έβριζαν.

Τι παραπάνω να κάνει η ομάδα, σε αυτό τον αγώνα προσέλαβε 120 σεκιούριτι παραπάνω από αυτούς που ήταν υποχρεωμένη. Έβαλε μπροστά στην Θύρα 4 και την 4α, 53 σεκιούριτι.. Πρωτοφανές, δεν γίνονται συλλήψεις σε αυτές τις καταστάσεις. Αν πάει σεκιούριτι εκεί…

Να ληφθεί υπόψη αυτό στην επιμέτρηση. Να μην φτάσουμε στο σημείο η όποια κύρωση επιβληθεί να ξεπεράσει κάποια όρια.

Ας εξετάσουμε αν η καθυστέρηση στο ξεκίνημα του αγώνα οφείλεται σε άναμμα ή ρίψη. Στο φύλλο αγώνα γίνεται αναφορά για ρίψη, όχι για άναμμα. Είναι αναμφισβήτητο, η καθυστέρηση έναρξης οφείλεται σε ρίψη.

Ο παρατηρητής προφανώς σε σύγχυση αναφέρεται ότι η καθυστέρηση στο ξεκίνημα είναι το άναμμα. Σας προσκομίζουμε το βίντεο όπου φαίνεται ότι η ατμόσφαιρα στο ξεκίνημα είναι καθαρή. Η καθυστέρηση οφείλεται στη ρίψη πυρσών, δεν τίθεται ζήτημα καθυστέρησης της έναρξης του αγώνα λόγω ανάμματος πυρσών. Ο παρατηρητής ήταν σε σύγχυση λόγω της έντασης του αγώνα και γι’ αυτό το λόγο χρειάστηκε να κάνει συμπληρωματική έκθεση. Ζητάμε να επιβληθούν οι μικρότερες δυνατές οικονομικές κυρώσεις".

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ SUPER LEAGUE INTERWETTEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ