ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το χρονικό της μεγάλης επιστροφής του Βιεϊρίνια

Ο Βιεϊρίνια με την φανέλα του ΠΑΟΚ
Ο Βιεϊρίνια με την φανέλα του ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Βιεϊρίνια γυρίζει στο σπίτι του, όπως αισθάνεται τον ΠΑΟΚ και ο Δικέφαλος προσθέτει στην ομάδα και στα αποδυτήρια μια μεγάλη προσωπικότητα. Το Sport24.gr ξετυλίγει το κουβάρι.

Τις ημέρες που ακολούθησαν από το ποστάρισμα του Βιεϊρίνια στο Instagram με το οποίο ο Πορτογάλος αποχαιρετούσε τον ΠΑΟΚ μόνο δύο άνθρωποι από την οικογένεια του Δικεφάλου ασχολήθηκαν στα social media με κάτι άλλο εκτός από το αντίο του αρχηγού. Ο ένας ήταν ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς που έστειλε μήνυμα στον κολλητό του Γιόζιπ Μίσιτς – "θα τα πούμε σύντομα, αδερφέ" του έγραψε- και ο άλλος ο Γιώργος Σαββίδης που ανέβασε μια φωτογραφία του πατέρα του Ιβάν με τα δύο τρόπαια του νταμπλ.

Πολλοί παρεξήγησαν την κίνηση του αυτή θεωρώντας ότι αυτό που ήθελε να προβάλει ήταν η συμβολή του ισχυρού άνδρα του Δικεφάλου στην κατάκτηση των τίτλων. Από τα γεγονότα φαίνεται ότι η ανάρτηση αυτή του Γιώργου Σαββίδη είχε τελικά σχέση με τον Βιεϊρίνια καθώς αποδείχθηκε ότι ήταν προμήνυμα της πρωτοβουλίας που πήρε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ για την επιστροφή του Πορτογάλου αρχηγού στο… σπίτι του.

ΠΩΣ ΕΣΠΑΣΕ Ο ΠΑΓΟΣ

Η επικοινωνία Ιβάν Σαββίδη και Βιεϊρίνια ήταν αυτή που άνοιξε το δρόμο και έσπασε τον πάγο που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ίσως και να αποτέλεσε και την καλύτερη απόδειξη όταν αν οι μεταξύ τους διαπραγματεύσεις παρέμεναν σε προσωπικό επίπεδο ανάμεσα σε πρόεδρο και αρχηγό τα πράγματα να μην έφταναν τελικά εδώ που έφτασαν.

Όπως και να έχει οι επαφές που ακολούθησαν από την επικοινωνία αυτή στην πραγματικότητα καθόρισαν και τον τρόπο της επιστροφής του αλλά και το μέλλον του Πορτογάλου στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Με τον Αμπέλ Φερέιρα συζήτησαν το αγωνιστικό πλάνο στο οποίο περιλαμβάνεται και ο ίδιος αλλά λύθηκαν και κάποιες παρεξηγήσεις του πρόσφατου παρελθόντος. Είναι δεδομένο ότι ο Βιεϊρίνια, που πιστεύει ότι έχει πολλά να προσφέρει ακόμη παίζοντας ποδόσφαιρο θα έχει ρόλο στο φετινό ΠΑΟΚ, όχι όμως σε άμεσο χρόνο. Και αυτό μοιάζει λογικό από την στιγμή που πέρασε το καλοκαίρι με ατομικές προπονήσεις αλλά χωρίς προετοιμασία.

Ο Πορτογάλος θα πρέπει να δουλέψει προκειμένου να αναλάβει δράση αργότερα χωρίς κανείς να μπορεί να αμφισβητήσει την ηγετική φυσιογνωμία του στο γήπεδο και τα αποδυτήρια. Η επιστροφή του λύνει τα χέρια του Αμπέλ Φερέιρα σε πολλά ζητήματα και κυρίως στη μοναξιά που αισθάνεται ο Δημήτρης Γιαννούλης στο αριστερό άκρο της άμυνας. Μην ξεχνά κανείς ότι του Γιαννούλη παραμένει ανοικτό και πως ο Γενάρης δεν είναι μακριά…

ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΡΕΜΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ

Οι συζητήσεις του Βιεϊρίνια με τον Όλαφ Ρέμπε είχαν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο Γερμανός όταν ρωτήθηκε για τον αρχηγό στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου απάντησε πως είναι άλλο η φιλία που έχει με τον παίκτη και άλλο το επαγγελματικό κομμάτι της συνεργασίας τους στον ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση αυτή διερευνήθηκε και η επόμενη ημέρα για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια μετά το τέλος της καριέρας του που όπως όλα δείχνουν θα γίνει όπως και αυτός το φαντάστηκε: κρεμώντας τα παπούτσια του στην Τούμπα. Αποφάσεις δεν πάρθηκαν- είπαμε έτσι και αλλιώς ο παίκτης πιστεύει ότι έχει πολλά ακόμη να προσφέρει- ωστόσο φαίνεται πως πλέον αρχίζει να σκέφτεται και το μέλλον χωρίς το σορτσάκι και τη φανέλα του ποδοσφαιριστή. Αρχίζει να δουλεύει τι θα μπορούσε να κάνει στο μέλλον, που από την στιγμή που ξανάνοιξε η πόρτα του ΠΑΟΚ θα είναι λογικά θα παραμείνει συνδεδεμένο με την αγαπημένη του ομάδα.

Όπως και να έχει και παρά τα χίλια μύρια κύματα που πέρασαν οι σχέσεις των δύο πλευρών το περασμένο καλοκαίρι η ζημία που υπέστησαν δεν ήταν ανεπανόρθωτη. Ο ΠΑΟΚ δεν έκλεισε την πόρτα στον Βιεϊρίνια ακόμη και όταν φαινόταν ότι αυτός είχε πάρει το δρόμο της μεγάλης φυγής και ο αρχηγός του Δικεφάλου επέστρεψε. Η επισημοποίηση της μεγάλης επιστροφής του θα γίνει με την ανακοίνωση που θα βγάλει ο ΠΑΟΚ και σε αυτήν θα φανεί και η διάρκεια της συμφωνίας που έχουν οι δύο πλευρές που λογικά είναι για τη φετινή αγωνιστική περίοδο… Αφού όμως απέφυγαν το διαζύγιο φέτος το καλοκαίρι, το επόμενο τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα και για τους δύο….

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ