ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το συμβόλαιο του Πέλκα, το μέλλον του Κουλούρη και ο Σούπερμαν Πασχαλάκης

ΠΑΟΚ: Το συμβόλαιο του Πέλκα, το μέλλον του Κουλούρη και ο Σούπερμαν Πασχαλάκης

Ο εκπρόσωπος των Δημήτρη Πέλκα, Ευθύμη Κουλούρη και Αλέξανδρου Πασχαλάκη, Πολ Κουτσολιάκος, θα μιλήσει με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ σε μια συνάντηση που θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό τη σχέση τους με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι υποχρεώσεις των διεθνών ποδοσφαιριστών ολοκληρώθηκαν και πλέον οι Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Δημήτρης Πέλκας και Ευθύμης Κουλούρης ξεκίνησαν τις διακοπές τους για πάρουν ανάσες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο ΠΑΟΚ έχει εκκρεμότητες τουλάχιστον με τους δύο από τους τρεις διεθνείς του με την Εθνική ομάδα, που εκπροσωπούνται όλοι από το ίδιο γραφείο μάνατζερ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει λίγες ημέρες πριν από την ένταξη τους στην προετοιμασία μια εφ' όλης της ύλης συνάντηση με τον εκπρόσωπο τους Πολ Κουτσολιάκο, στην οποία θα ξεκαθαρίσουν πολλά σχετικά με το μέλλον τους στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Τι ισχύει στην περίπτωση των Πέλκα, Κουλούρη και Πασχαλάκη; Ιδού όσα μπορούν να τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους με τον ΠΑΟΚ.

1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΚΑΣ: ΕΠΕΚΤΑΣΗ Ή ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ;

Η αλήθεια είναι ότι ο Δημήτρης Πέλκας περίμενε ότι οι συζητήσεις για την επέκταση του συμβολαίου του θα είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Κυρίως μετά από όσα έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, όταν και πείστηκε από τους ανθρώπους του Δικεφάλου ότι το μέλλον του είναι στην Τούμπα και από κοινού - και με τον Λουτσέσκου να ασκεί βέτο και να απειλεί με αποχώρηση σε περίπτωση παραχώρησης του - απέρριψαν τη γενναιόδωρη πρόταση που είχε καταθέσει η Φενερμπαχτσέ για την απόκτηση του.

Η τελευταία ανανέωση του συμβολαίου του Πέλκα με τον ΠΑΟΚ ήταν αυτή που υπέγραψε το Σεπτέμβρη του 2017 για τετραετή συνεργασία με το Δικέφαλο, με την αποδοχές του να φτάνουν στις 450 χιλιάδες την ώρα που οι Τούρκοι του πρόσφεραν τουλάχιστον τα τριπλάσια για να τον πείσουν να μετακομίσει στην ομάδα τους.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÎÁÍÈÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÎÁÍÈÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Πλέον η επέκταση του συμβολαίου μοιάζει να είναι μονόδρομος εκτός και αν προκύψει μια πρόταση που καλύπτει οικονομικά τον ΠΑΟΚ και παραχωρηθεί. Η ρήτρα στο συμβόλαιο που έχει σε ισχύ φτάνει στα 7,5 εκατομμύρια ποσό που απαιτούσε πέρυσι ο ΠΑΟΚ από τη Φενέρ για την παραχώρηση του.

Σε περίπτωση πάντως συμφωνίας για νέο συμβόλαιο η ρήτρα αυτή θα οριστεί τουλάχιστον στα 10 εκατομμύρια καθώς θα υπάρχει και αντίστοιχη αύξηση των αποδοχών του ποδοσφαιριστή. Πολλά πάντως θα εξαρτηθούν και από ενδεχόμενες προτάσεις που θα προσκομίσει ο εκπρόσωπος του στη συνάντηση που θα έχει με τους ανθρώπους του Δικεφάλου.

Ο Πέλκας έκλεισε καλά τη σεζόν δείχνοντας εκτός των άλλων και ισχυρή προσωπικότητα από την στιγμή που προέκυψε ο τραυματισμός του φυσικού ηγέτη του Δικέφαλου, Βιεϊρίνια.

2. ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;

Τα πράγματα με την περίπτωση του Ευθύμη Κουλούρη φαίνεται να έχουν τραβήξει το δρόμο τους. Οι αποφάσεις μάλλον έχουν ήδη, από τον περασμένο Γενάρη, παρθεί. Όταν ο ΠΑΟΚ έχανε τον Πρίγιοβιτς και δεν έκανε καμία κίνηση για τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, αφήνοντας τον να ολοκληρώσει τη σεζόν στο Περιστέρι. Το γεγονός αυτό μπορεί να μην αποκλείει όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο για την πλευρά του παίκτη μέτρησε πολύ.

Στην πραγματικότητα αυτά που θα συζητηθούν στη συνάντηση του ΠΑΟΚ με τον εκπρόσωπο του θα έχουν να κάνουν τους όρους της παραχώρησης του σε μια ομάδα του εξωτερικού. Οι απαιτήσεις του Δικεφάλου για να τον παραχωρήσει θα είναι ένα από τα θέματα συζήτησης . Κάποια στιγμή η ομάδα της Θεσσαλονίκης διαμήνυσε στην πλευρά του ποδοσφαιριστή ότι τον αξιολογεί στα 5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που κρίνεται από αυτή πολύ υψηλό.

ΠΑΟΚ: Το συμβόλαιο του Πέλκα, το μέλλον του Κουλούρη και ο Σούπερμαν Πασχαλάκης

Ένα ζήτημα που μπορεί να τεθεί σε συζήτηση επίσης είναι η προοπτική του Κουλούρη σε περίπτωση που δεν προκύψει άμεσα πρόταση για την παραχώρηση του. Το να συμμετέχει στη βασική προετοιμασία είναι μάλλον το εύκολο, το θέμα είναι αν θα χρειαστεί να συμμετέχει και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Δικέφαλου. Κάτι που αν συμβεί δεν θα του επιτρέπει στη συνέχεια να αγωνιστεί με άλλη ομάδα στις διοργανώσεις της UEFA τουλάχιστον στους προκριματικούς γύρους.

Και το δικό του το συμβόλαιο εκπνέει το 2021, με τις αποδοχές που προβλέπονται σε αυτό να είναι στις 250 χιλιάδες ευρώ. Στην περίπτωση ωστόσο του Κουλούρη το θέμα δεν είναι οικονομικό. Τουλάχιστον όχι τόσο όσο τον απασχολεί ο ρόλος που θα πρέπει να έχει στην ομάδα του μετά την εκπληκτική του χρονιά με τον Ατρόμητο.

Ο ίδιος πάντως ο Έλληνας αμυντικός σε συνέντευξη του στοContra.grέδειξε ότι έχει πολλά να σκεφτεί πριν πάρει τις αποφάσεις του.

"Δεν ξέρω, θα είναι μια δύσκολη απόφαση. Δεν έχω μπει ακόμη στη διαδικασία να το σκεφτώ, δεν έχω μιλήσει με πολλούς ανθρώπους. Από εκεί και πέρα, θα ζυγίσω τα δεδομένα που θα υπάρξουν, θα κοιτάξω το καλύτερο για την καριέρα μου.

Έχω πει και στο παρελθόν ότι όνειρο μου είναι να αγωνιστώ κάποια στιγμή σε μια μεγάλη ομάδα του εξωτερικού, σε ένα καλό πρωτάθλημα. Ελπίζω στο μέλλον να πάνε όλα καλά, είτε είμαι στον ΠΑΟΚ είτε κάπου αλλού, και να καταφέρω ακόμη περισσότερα από όσα πέτυχα φέτος", είπε στον Γιώργο Περπερίδη.

3. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ;

Στην περίπτωση του Πασχαλάκη είναι όλα καθορισμένα. Και ο ρόλος του στην ομάδα, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει τονίσει ότι το θεωρεί τον καλύτερο τερματοφύλακα στην Ελλάδα, είναι δεδομένος καθώς αποτελεί το βασικό γκολκίπερ του Δικέφαλου, όπως και το συμβόλαιο του ανανεώθηκε πρόσφατα μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Το μοναδικό θέμα συζήτησης που μπορεί να υπάρξει για τον 29χρονο τερματοφύλακα είναι αν παραχωρείται ή όχι.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η φιλοσοφία του ΠΑΟΚ λέει πως όλοι οι ποδοσφαιριστές μπορεί να πάρουν μεταγραφή αρκεί οι προτάσεις που θα προκύψουν να ικανοποιούν την ασπρόμαυρη ΠΑΕ και αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Πασχαλάκη . Η ρήτρα εξαγοράς των δικαιωμάτων του στο νέο του συμβόλαιο έχει οριστεί στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Είναι σίγουρο ότι οι απαιτήσεις του Δικέφαλου θα είναι τόσο μεγάλες που μόνο ομάδες από προηγμένα πρωταθλήματα μπορούν να τις ικανοποιήσουν.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ