THE SPORTS ECONOMIST

ΠΑΟΚ: Το scouting της Τότεναμ στον Τζίμα, η αυγουστιάτικη ερώτηση και η απάντηση του Δικεφάλου

Ο Στέφανος Τζίμας
Ο Στέφανος Τζίμας EUROKINISSI SPORTS

Η παρακολούθηση του Στέφανου Τζίμα από απεσταλμένους της Τότεναμ στο τουρνουά που συμμετέχει αυτές τις ημέρες η Εθνική Νέων στην Κροατία ανέδειξε και την πρόσθετη πληροφορία για κρούση των Λονδρέζων στον ΠΑΟΚ για τον 17χρονο επιθετικό στο τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Δεν αποτελεί είδηση η πανστρατιά scouts που παρατηρείται σε κάθε εμφάνιση του Στέφανου Τζίμα. Κυρίως, όλα αυτά τα χρόνια, σε επίπεδο φυτωριακών ομάδων – είτε του ΠΑΟΚ είτε των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων.

Πανστρατιά που αφορά το κορυφαίο σκαλοπάτι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τρανό παράδειγμα η Λίβερπουλ, άνθρωπος της οποίας στα τέλη του περασμένου Μαρτίου βρέθηκε στην Ιρλανδία όπου και αγωνίζονταν η Εθνική u17 για χάρη του 17χρονου επιθετικού και μόνο.

Αυτές τις ημέρες, η Εθνική βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ για ένα τουρνουά, αντιμετωπίζοντας διαδοχικά Βουλγαρία, Κροατία και Εσθονία. Τους Βαλκάνιους έχει κοντράρει ως τώρα η "γαλανόλευκη" (την Τρίτη ολοκληρώνει την παρουσία της κόντρα στην Εσθονία), μετρώντας μια νίκη, 4-0, επί των γειτόνων και χτες, μια ισοπαλία, 1-1, κόντρα στους οικοδεσπότες.

Και στα δύο παιχνίδια ο Τζίμας σκόραρε και στα δύο παιχνίδια σύμφωνα με όσα πληροφορήθηκε το SPORT24 βρέθηκε για χάρη του στο γήπεδο απεσταλμένος της Τότεναμ. Όχι μόνο, αλλά συγκεκριμένα η παρουσία των "σπιρουνιών" ήταν αυτή που επιβεβαιώθηκε.

Η κρούση του Αυγούστου και η απάντηση του ΠΑΟΚ

Χωρίς μάλιστα η σχετική πληροφόρηση να περιορίζεται στο παρόν, αλλά να πηγαίνει και λίγο πίσω χρονικά, στο τέλος της πρόσφατης καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, όποτε βάσει συγκεκριμένης πληροφόρησης και ενδεικτικής για το ενδιαφέρον που είχαν και διατηρούν οι Λονδρέζοι για τον Τζίμα, υπήρξε κρούση σε κορυφαίο διοικητικό επίπεδο για το κατά πόσον ο ΠΑΟΚ θα ήταν διατεθειμένος να συζητήσει μια παραχώρηση του Τζίμα.

Πάντα κατά την ίδια πληροφόρηση, η σχετική κρούση περιλάμβανε ως και διάφορους τρόπους, που έστω κατ’ ελάχιστο θα εξασφάλιζαν ακόμη και μια first option στην Τότεναμ σε μια μελλοντική πώληση του Τζίμα, ωστόσο συζήτηση, πρακτικά δεν υπήρξε, μιας και η απάντηση που έλαβαν οι Λονδρέζοι ήταν κατηγορηματική για οποιαδήποτε συνέχεια, με τον ΠΑΟΚ να είναι αδιαπραγμάτευτα αρνητικός σε οτιδήποτε αφορούσε το νεαρότερο πετράδι του ρόστερ του.

Αυτό πάντως δεν φαίνεται επί του παρόντος να πτοεί τουλάχιστον το τμήμα scouting του αγγλικού συλλόγου, το οποίο συνεχώς και σε κάθε ευκαιρία προφανώς καταγράφει την εξέλιξη του Τζίμα.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ