ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το ψάχνει σοβαρά για Βιτάο

Ο Βιτάο με τη φανέλα της Σαχτάρ
Ο Βιτάο με τη φανέλα της Σαχτάρ 2020 ANTONIO CALANNI / AP PHOTO

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Βραζιλία ο στόπερ της Σαχτάρ Ντόνετσκ Βιτάο βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του ανθρώπου που τον πήγε στην Ουκρανία, του Ζοζέ Μπότο. Σύμφωνα με το SPORT24 ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ όντως ασχολείται επισταμένως με τον Βραζιλιάνο αρχικά τσεκάροντας αν είναι εφικτός ο δανεισμός του στον ΠΑΟΚ ως το τέλος της σεζόν.

Μόλις την περασμένη Δευτέρα από το SPORT24 καταγράφονταν ως μεταγραφική προτεραιότητα του ΠΑΟΚ εν όψει καλοκαιριού η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού. Την ίδια μέρα επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για σοβαρό τραυματισμό του Γιάννη Μιχαηλίδη, γεγονός που άλλαξε τα δεδομένα. Όχι ως προς το πλαίσιο της αναζήτησης, αλλά ως προς το timing.

Ρεπορτάζ: Αντώνης Οικονομίδης - Σάββας Τζιομπάνογλου

Ο «Δικέφαλος» έχει μείνει με τρεις στόπερ, αφού ο ανενεργός, εκτός πλάνων και προφανώς «φευγάτος» Βαρέλα δεν υπολογίζεται. Απομένουν εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος, δύο (τουλάχιστον) στο Κύπελλο και άλλο τουλάχιστον ένα στο Κόνφερενς Λιγκ, όπου προφανώς η φιλοδοξία όλων στους «ασπρόμαυρους» είναι να υπάρξει συνέχεια και μετά την αυριανή (17/3) ρεβάνς με τη Γάνδη.

Σε κάθε περίπτωση, παιχνίδια αρκετά για το εναπομείναν διάστημα της σεζόν, παιχνίδια που είναι τουλάχιστον ριψοκίνδυνο να εκτιμηθεί πως μπορούν να βγουν μόνο με τρεις διαθέσιμους κεντρικούς αμυντικούς. Το σενάριο εκ νέου ενεργοποίησης του Βαρέλα μοιάζει ελάχιστα πιθανό, σε αγωνιστικό επίπεδο από μεριάς Λουτσέσκου προφανώς υπάρχουν εναλλακτικά πλάνα σε περίπτωση ανάγκης με χρησιμοποίηση παικτών κατ’ ανάγκη σε ρόλο στόπερ, υπάρχει όμως και η συγκυρία η μεταγραφική που επιτρέπει δραστηριοποίηση και στο παζάρι.

Η συγκυρία έγκειται στα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και δίνει το δικαίωμα στους μη Ουκρανούς και Ρώσους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αυτά τα πρωταθλήματα να ολοκληρώσουν τη σεζόν όπου το επιθυμούν. Αγορές που ο Ζοζέ Μπότο γνωρίζει άριστα και ακόμη περισσότερο τη μέχρι πρότινος ομάδα στην οποία είχε επιτελικό ρόλο, τη Σαχτάρ.

Από την Βραζιλία λοιπόν κυκλοφόρησε σήμερα ένα σενάριο που εμπλέκει τον 22χρονο Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό των «ανθρακωρύχων», Βιτάο με τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με το οποίο επισημαίνεται πως αν και εφόσον το θελήσει ο Μπότο (σ.σ. ήταν αυτός που εισηγήθηκε την απόκτησή του από τη Σαχτάρ το καλοκαίρι του 2019) τότε μπορεί να προχωρήσει σε δανεισμό του ποδοσφαιριστή ως το τέλος της σεζόν (σ.σ. το συμβόλαιο του με τη Σαχτάρ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024).

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του SPORT24 δεν πρόκειται απλώς για ένα σενάριο ή απλώς για επιθυμία του Πορτογάλου αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, αλλά η προσπάθεια που κάνει είναι δεδομένη. Εχει ήδη προσεγγίσει την πλευρά του ποδοσφαιριστή και αξιοποιώντας την πατρική σχέση που έχει μαζί του, αλλά και τις εξαιρετικές που διατηρεί με την πρώην ομάδα του, επιδιώκει αρχικά να διαπιστώσει αν και εφόσον υπάρχουν ρεαλιστικές προϋποθέσεις για να προχωρήσει μια τέτοια συμφωνία, πάντα με ορίζοντα ολοκλήρωσης της τρέχουσας σεζόν (και προς στιγμήν τίποτα περισσότερο και μακροβιότερο).

Προσπάθεια που υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν τελείως ανέφικτη. Οχι πως τώρα είναι εύκολη, αφού ήδη ο ανταγωνισμός για τον Βιτάο είναι σημαντικός, κυρίως από ομάδες της πατρίδας του (η Ιντερνασιονάλ για παράδειγμα ενδιαφέρεται), ωστόσο είναι κάτι που ο Μπότο έχει τη δυνατότητα τουλάχιστον να παλέψει για να φέρει την υπόθεση στα μέτρα του ΠΑΟΚ, ώστε αν και εφόσον κριθεί τελεσίδικα πως πρέπει να γίνει μια τέτοια ενισχυτική κίνηση, να μπορεί να γίνει.

Κάτι που ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση του Βιτάο, αφού κάτι άλλο τη δεδομένη στιγμή από τη συγκεκριμένη αγορά, με το στάτους των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών που έχουν την σχετική δυνατότητα, δεν φαίνεται να απασχολεί τον «Δικέφαλο».

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ