THE SPORTS ECONOMIST

ΠΑΟΚ: Τι ισχύει με Ντουκς και τι έρχεται το καλοκαίρι

Ο Μάρβιν Ντουκς
Ο Μάρβιν Ντουκς CARMEN JASPERSEN/DPA/DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Οι λόγοι για τους οποίους δεν φαντάζει ρεαλιστικό το εκ Γερμανίας σενάριο για εμπλοκή του ΠΑΟΚ στη διεκδίκηση του επιθετικού της Βέρντερ Βρέμης, Μάρβιν Ντουκς και ποιες είναι οι μεταγραφικές προτεραιότητες που ήδη έχουν ιεραρχηθεί στον "δικέφαλο" εν όψει καλοκαιριού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ συνδέθηκε σε επίπεδο σεναριολογίας και δημοσιευμάτων με τον Μάρβιν Ντουκς. Αυτή τη φορά ίσως να έγινε από συνήθεια, ίσως από μνήμη, σίγουρα όμως ότι αναφέρθηκε από την καθ’ όλα αξιόπιστη Bild έδωσε μια επιπλέον νότα σοβαρότητας στο ότι ο "δικέφαλος" ενδιαφέρεται για τον 28χρονο Γερμανό επιθετικό της Βέρντερ Βρέμης.

Η ρεπορταζιακή εξέταση των δεδομένων, ενδεικτική. Ο Ντουκς μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι στους "πράσινους", οι οποίοι και πλήρωσαν 3,5 εκατ. ευρώ για την αγορά του. Εχει συμβόλαιο ως το 2024 και διεκδικεί μαζί τους την άνοδο στην Bundesliga, όντας ο τρίτος σκόρερ με 16 γκολ της 2ης κατηγορίας στη Γερμανία.

Προφανές λοιπόν πως ανεξαρτήτως της έκβασης της προσπάθειας της Βέρντερ για επιστροφή στα "σαλόνια" (απομένουν 8 αγωνιστικές και είναι ισόβαθμη στην κορυφή με Ντάρμσταντ και Ζανκτ Πάουλι), δεν διαφαίνεται καμία διάθεση πώλησης του αρχισκόρερ της. Η, ακριβέστερα, καμία διάθεση ξεπουλήματός του. Ενδεικτικό άλλωστε ότι στο συμβόλαιο του υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 5,5 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα επεξηγηματικό το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ "κόλλησε" στο εν λόγω σενάριο δίπλα στα ονόματα άλλων ενδιαφερόμενων όπως είναι η Αταλάντα και η Ουνιόν Βερολίνου. Αρχικά τουλάχιστον, γιατί η συνέχεια που δόθηκε με τον ίδιο τον Ντουκς να καλείται να σχολιάσει τη σχετική σεναριολογία, δεν περιλάμβανε την παραμικρή αναφορά στον "δικέφαλο", παρά μόνο στο πόσο κολακευμένος ο ίδιος αισθάνεται από το (φημολογούμενο) ενδιαφέρον των "μπεργκαμάνσκι".

Οι 4 προτεραιότητες για το καλοκαίρι

Σαφή τα παραπάνω. Πέραν όμως αυτών υπάρχουν και τα δεδομένα από μεριάς ΠΑΟΚ. Πέραν της μη επιβεβαίωσης του οτιδήποτε σχετικού με τον Ντουκς, έτσι κι αλλιώς, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας δεν περιλαμβάνουν την αναζήτηση φουνταριστού στις βασικές μεταγραφικές τους προτεραιότητες εν όψει του καλοκαιριού. Υπενθυμίζεται άλλωστε πως αναμένεται η επάνοδος του Νέλσον Ολιβέιρα από τον μακροχρόνιο τραυματισμό του, με τον Πορτογάλο να είναι επιλογή μόλις του περασμένου καλοκαιριού, επιλογή του ίδιου του Ράζβαν Λουτσέσκου για ρόλο βασικού, όντας παράλληλα ένας από τους πλέον ακριβοπληρωμένους του ρόστερ.

Παράλληλα, κανείς επί του παρόντος δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα γίνει με τον Τσούμπα Ακπομ, ο οποίος ναι μεν είναι δανεικός, αλλά καιρό τώρα δημοσιεύματα στην Αγγλία επισημαίνουν πως δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα της Μίντλεσμπρο ούτε για την επόμενη σεζόν. Τέλος, στο ρόστερ του ΠΑΟΚ υπάρχει και ο Αντόνιο Τσόλακ (ο οποίος παρέμεινε τον Ιανουάριο με τη σύμφωνη γνώμη και αποδοχή του Ρουμάνου τεχνικού) αλλά και ο φέρελπις Γιώργος Κούτσιας.

Δικαιολογείται συνεπώς γιατί, τη δεδομένη στιγμή τουλάχιστον, η αναζήτηση φουνταριστού δεν αποτελεί μεταγραφική προτεραιότητα του ΠΑΟΚ. Το πλάνο για το καλοκαίρι έχει ήδη καταρτιστεί από τους Μπότο και Λουτσέσκου, με συγκεκριμένους στόχους για συγκεκριμένες θέσεις για διάφορες κατηγορίες… βαλαντίων. Αυτό που απομένει να ξεκαθαριστεί προκειμένου να ξεκινήσουν, ήδη, οι επαφές είναι το διαθέσιμο μπάτζετ ώστε έτσι να αποσαφηνιστεί και το ανάλογο πλαίσιο της ταυτότητας των μεταγραφικών στόχων.

Το ηλικιακό προφίλ σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει, με την στόχευση να αφορά ποδοσφαιριστές μεταξύ 22 και 26 χρόνων (ακόμη ένας λόγος λοιπόν για τον οποίο δεν "κολλάει" η περίπτωση του 28χρονου Ντουκς).

Ως επιμύθιο, μια αναφορά σε αυτές ακριβώς τις καλοκαιρινές μεταγραφικές προτεραιότητες. Κάθε άλλο παρά πρώιμη μια τέτοια αναφορά και ας είμαστε ακόμη στα μέσα Μάρτιου και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε τριπλό αγωνιστικό μέτωπο στην τρέχουσα σεζόν. Ισα ίσα που ως γεγονός είναι πρόδηλο της ετοιμότητας που υπάρχει και της προεργασίας που ήδη έχει γίνει.

Τερματοφύλακας, στόπερ, "δεκάρι" και εξτρέμ είναι λοιπόν οι τέσσερις θέσεις που έχουν ιεραρχηθεί ως οι πλέον σημαντικές στην μεταγραφική αναζήτηση του ΠΑΟΚ εν όψει καλοκαιριού. Ας το κρατήσουμε μέχρι νεοτέρας…

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ