CONFERENCE LEAGUE

ΠΑΟΚ: Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων στα μπαράζ του Europa Conference League

Ο Δημήτρης Πέλκας με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε σε αναμέτρηση με την Άνκαραγκουτσου | 18 Ιανουαρίου 2021
Ο Δημήτρης Πέλκας με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε σε αναμέτρηση με την Άνκαραγκουτσου | 18 Ιανουαρίου 2021 @2021 AP IMAGES

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε ως δεύτερος στον όμιλο του και θα αγωνιστεί στα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa Conference League. Δείτε το προφίλ των πιθανών αντιπάλων του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 της Λίνκολν στην τελευταία αγωνιστική του Europa Conference League και προκρίθηκε στα μπαράζ της φάσης των 16 της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Εκεί θα αντιμετωπίσει μία εκ των οκτώ ομάδων που τερμάτισαν στην 3η θέση του Europa League.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ:

  • Σπάρτα Πράγας
  • Αϊντχόφεν
  • Λέστερ
  • Φενέρμπαχτσε
  • Μαρσέιγ
  • Μίντιλαντ
  • Σέλτικ
  • Ραπίντ

Η κλήρωση για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa Conference League είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα στις 15:00, στην έδρα της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου και ο δεύτερος μία εβδομάδα αργότερα στο γήπεδο της Τούμπας, αφού ο ΠΑΟΚ είναι ισχυρός.

Σπάρτα Πράγας

Προπονητής: Πάβελ Βρμπα

Αστέρι: Άνταμ Χλόζεκ

Γιατί τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η Σπάρτα Πράγας είναι ένα όνομα που γνωρίζει καλά τη διοργάνωση. Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε πορεία πρωταθλητισμού στην Τσεχία. Είναι στην 3η θέση και είναι πιθανόν να επηρεαστεί μετέπειτα μέσα στη χρονιά, όταν και θα βρίσκεται στα playoffs του πρωταθλήματος. Στην Ευρώπη έδειξε αδυναμία με δύο νίκες και μία ισοπαλία, αν και βρισκόταν σε έναν δύσκολο όμιλο.

Γιατί δεν τη θέλει: Στο Europa League βρέθηκε σε έναν δύσκολο όμιλο, με Λιόν, Ρέιντζερς και Μπρόντμπι, όπου με επτά πόντους κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση. Με νίκη 2-0 απέναντι στην Μπρόντμπι, όταν η μπάλα "έκαιγε" κατάφερε να πάρει ένα "εισιτήριο" για το δύσκολο μονοπάτι του Conference.

Αϊντχόφεν

Προπονητής: Ρότζερ Σμιντ

Αστέρι: Μπρούμα

Γιατί τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η Αϊντχόφεν έχασε έναν "τελικό" για τη 2η θέση στον όμιλό της στο Europa League. Ηττήθηκε με κατεβασμένα τα χέρια με 3-0 από την Ρεάλ Σοθιεδάδ, ενώ είχε τις μόνες νίκες της κόντρα στην Στουρμ Γκρατς των δύο πόντων. Δεν έχει δείξει καλή εικόνα στην Ευρώπη και φαίνεται ότι στα κρίσιμα παιχνίδια δεν είναι ο εαυτός της.

Γιατί δεν τη θέλει: Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει την Αϊντχόφεν καθώς δεν παύει να είναι μία ποιοτική ομάδα. Είναι στην 3η θέση του πρωταθλήματος με 34 πόντους στο -2 από τον Άγιαξ. Στόχος της είναι να συνεχίσει να είναι σε τροχιά πρωταθλήματος, αλλά και να έχει καλή πορεία στην Ευρώπη. Μένει να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Πρώτος της σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις είναι ο Μπρούμα. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έχει σκοράρει πέντε γκολ.

Λέστερ

Προπονητής: Μπρένταν Ρότζερς

Αστέρι: Τζέιμι Βάρντι

Γιατί τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η Λέστερ ήταν από τα φαβορί του ομίλου της στο Europa League. Κατάφερε να μείνει πίσω από Σπαρτάκ Μόσχας και Νάπολι, ενώ βρέθηκε μπροστά μόνο από τη Λέγκια. Είχε μόλις δύο νίκες, ενώ ηττήθηκε και από την αδύναμη Λέγκια, σε ένα καθοριστικό, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ματς. Τέλος, έχασε και από τη Νάπολι, όπου θα μπορούσε να πάρει στο τέλος τη δεύτερη θέση. Σε μέτριο επίπεδο είναι η εικόνα της και στην Premier League. Είναι στην 11η θέση με 19 βαθμούς, αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι δεν θα παλέψει για μία ευρωπαϊκή θέση.

Οι Τίλεμανς και Βάρντι πανηγυρίζουν γκολ της Λέστερ απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League | 16 Οκτωβρίου 2021
Οι Τίλεμανς και Βάρντι πανηγυρίζουν γκολ της Λέστερ απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League | 16 Οκτωβρίου 2021 @2021 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Γιατί δεν τη θέλει: Η Λέστερ παραμένει μία ομάδα με μεγάλη χρηματιστηριακή αξία και πολύ καλές μονάδες. Διαθέτει παίκτες όπως ο Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος έχει σκοράρει εννέα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ο Μάντισον και ο Τίλεμανς. Ο Βάρντι προφανώς είναι ο πιο επικίνδυνος, αφού ικανός να βρει γκολ οποιαδήποτε ώρα και στιγμή. Φυσικά, η Λέστερ βλέπει σαν ευκαιρία το Europa Conference League για διάκριση και είναι σίγουρο ότι θα την κυνηγήσει.

Φενέρμπαχτσε

Προπονητής: Βίτορ Περέιρα

Αστέρι: Μεσούτ Οζίλ

Γιατί τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η Φενέρμπαχτσε είναι μία ιδιαίτερα ασταθής ομάδα. Στην Τουρκία είναι μεν στην 3η θέση, όμως έχει χάσει τον δρόμο για την κορυφή, καθώς απέχει 12 βαθμούς από την Τραμπζονσπόρ. Η ομάδα του Βίτορ Περέιρα είναι μία του ύψους και μία του βάθους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ακόμη η θέση του Περέιρα δεν είναι εξασφαλισμένη. Στην Ευρώπη "πέταξε" βαθμούς με Άιντραχτ την πρώτη αγωνιστική και με την ισοπαλία στο "σπίτι" της από την Αντβέρπ. Φυσικά, δέχθηκε και τρία γκολ από τον Ολυμπιακό.

Γιατί δεν τη θέλει: Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τη φετινή χρονιά δεν παύει να είναι μία επικίνδυνη ομάδα. Διαθέτει ποδοσφαιριστές ικανούς να δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα τους, όπως είναι ο Μπερίσα, ο Ένερ Βαλένσια και ο Σερντάρ Ντουρσούν. Φυσικά διαθέτει και τον Μεσούτ Οζίλ. Μπορεί να μην έχει δείξει φέτος τι ακριβώς είναι ικανός να κάνει, όμως σε μία καλή του μέρα μπορεί να "τιμωρήσει" τον αντίπαλο. Επιπλέον, πολύτιμες βοήθειες δίνει και ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πέλκας.

Μαρσέιγ

Προπονητής: Χόρχε Σαμπάολι

Αστέρι: Ντιμίτρι Παγέτ

Γιατί τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η Μαρσέιγ απέδειξε ότι δύσκολα ξέρει να κερδίζει στην Ευρώπη. Με τη νίκη της με 1-0 κόντρα στην Λοκομοτίβ εξασφάλισε την 3η θέση. Αυτή ήταν και η πρώτη της νίκης, καθώς είχε τέσσερις ισοπαλίες και άλλη μία ήττα κόντρα στη Γαλατάσαραϊ. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός, αν και πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο.

Ο Ντιμίτρι Παγέ της Μαρσέιγ
Ο Ντιμίτρι Παγέ της Μαρσέιγ AP PHOTO/DANIEL COLE

Γιατί δεν τη θέλει: Ο ΠΑΟΚ δεν θα ήθελε να πέσει πάνω στην Μαρσέιγ. Οι Γάλλοι θα κυνηγήσουν να φτάσουν μέχρι τον τελικό του Europa Conference League, καθώς το βλέπουν ως ευκαιρία. Στο πρωτάθλημα παλεύει για μία θέση στο Champions League, αν και είναι πολύ πίσω από την πρωτοπόρο Παρί. Έχει 29 πόντους και είναι στο -2 από τη δεύτερη Ρεν. Επιπλέον, έχει και ένα μεγάλο "όπλο" που ακούει στο όνομα Ντιμίτρι Παγέτ, που έχει σκοράρει έξι γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, όπως και επτά ασίστ.

Σέλτικ

Προπονητής: Άνγκε Ποστέκογλου

Αστέρι: Κιόγκο Φουρουχάσι

Γιατί τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η Σέλτικ έχει μείνει πίσω τέσσερις πόντους από την πρωτοπόρο Ρέιντζερς στο πρωτάθλημα έχοντας χάσει πόντους από αντιπάλους όπως η Χαρτς και Λίβινγκστον. Επομένως, είναι μία ομάδα που δείχνει ότι μπορεί να χάσει βαθμούς ακόμη και με ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας. Ακόμη, ο Ποστέκογλου έχει δεχθεί κριτική κατά τη διάρκεια της σεζόν. Επιπλέον, έδειξε ότι σε κρίσιμο αγώνα, όπως ήταν αυτός με την Μπέτις, για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε.

Γιατί δεν τη θέλει: Η Σέλτικ δεν μπόρεσε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League, αλλά πάλεψε σε έναν δύσκολο όμιλο με Λεβερκούζεν, Μπέτις και Φερεντσβάρος. Είναι μία ομάδα με εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις, ενώ γνωρίζει να κάνει πρωταθλητισμό, όπως κάνει τόσα χρόνια στην Σκωτία. Στους Κέλτες αγωνίζεται ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος έχει βρει μόλις ένα γκολ στο πρωτάθλημα.

Μίντιλαντ

Προπονητής: Μπο Χένρικσεν

Αστέρι: Ζούνιορ Μπρουμάδο

Γιατί τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η Μίντιλαντ συμμετείχε σε έναν ανοιχτό όμιλο με Ερυθρό Αστέρα, Μπράγκα και Λουντογκόρετς. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά και να προκριθεί στα μπαράζ του Europa League. Έμεινε στο 0-0 κόντρα στη Λουντογκόρετς που ήταν αδιάφορη και έτσι έμεινε εκτός συνέχειας.

Γιατί δεν τη θέλει: Η Μίντιλαντ είναι μία ομάδα που ξέρει να παλεύει. Το έδειξε στο Europa League, όπου αν και έμεινε εκτός διοργάνωσης, πήρε δύσκολες νίκες, όπως ήταν το διπλό με τον Ερυθρό Αστέρα και η νίκη κόντρα στην Μπράγκα. Στο πρωτάθλημα είναι στην κορυφή στο +2 από την Κοπεγχάγη. Αυτό μπορεί να αποτελέσει και... δίκοπο μαχαίρι για τα ματς των μπαράζ της φάσης των 16. Το πρωτάθλημα τους έχει διακοπή και θα ξεκινήσει στις 20 Φεβρουαρίου, ένα πολύτιμο στοιχείο για τη συνέχεια, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί θετικό για τον Δικέφαλο.

Ραπίντ

Προπονητής: Φέρντιναντ Φέλντχοφερ

Αστέρι: Ταξιάρχης Φούντας

Γιατί τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η Ραπίντ δεν είναι από τα μεγάλα ονόματα των υποψηφίων αντιπάλων του ΠΑΟΚ. Στον όμιλο της τερμάτισε στην 3η θέση πίσω από Γουέστ Χαμ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ και βρέθηκε μπροστά από την Γκενκ. Αν και νίκησε την τελευταία αγωνιστική, δεν μπόρεσε να επικρατήσει σε κρίσιμα ματς απέναντι στους πρωτοπόρους, εκτός από αυτό κόντρα στους Κροάτες στην έδρα της. Στο πρωτάθλημα έχει μείνει πίσω, είναι στους 21 πόντους και αρκετά μακριά από την κορυφή. Από τις 12 Δεκεμβρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου υπάρχει διακοπή στην Αυστρία, κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Δικέφαλος.

Ο Ταξιάρχης Φούντας πανηγυρίζει γκολ στην Ευρώπη με τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης
Ο Ταξιάρχης Φούντας με τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης © 2021 RONALD ZAK/ASSOCIATED PRESS

Γιατί δεν τη θέλει: Η Ραπίντ έχει δύο παίκτες που βρίσκουν εύκολα το γκολ, όπως είναι ο Ερτσάν Καρά (8) και ο Ταξιάρχης Φούντας (6). Δηλαδή πρόκειται για μία ομάδα που παίρνει γκολ από τους επιθετικούς της. Ανήκουν στην κατηγορία των ομάδων που βλέπουν ως ευκαιρία τέτοια παιχνίδια και αν πετύχουν ομάδες που είναι στα μέτρα τους, είναι σίγουρο ότι θα παλέψουν μέχρι τελικής πτώσης.

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΠΑΟΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ