ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το μήνυμα στον Κωνσταντέλια με το νέο συμβόλαιο

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πανηγυρίζει για τον ΠΑΟΚ
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πανηγυρίζει για τον ΠΑΟΚ INTIME

Ο ΠΑΟΚ έδεσε το δικό του wonder kid, προσφέροντας του συνθήκες που θα κάνουν πιο δύσκολο το έργο όσων ομάδων από το εξωτερικό προσπαθήσουν να τον δελεάσουν.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες το SPORT24 είχε ενημερώσει, όχι μόνο για την πρόθεση του ΠΑΟΚ να επεκτείνει το συμβολαίου του Γιάννη Κωνσταντέλια βελτιώνοντας τους οικονομικούς του όρους, αλλά και για τους σκοπούς μιας τέτοιας κίνησης.

Την Τετάρτη το απόγευμα ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τη συμφωνία του με το παιδί - θαύμα του ελληνικού ποδοσφαίρου για επέκταση της συνεργασίας του μαζί του μέχρι και το καλοκαίρι του 2027.

Στην πραγματικότητα αυτό που άλλαξε δραστικά δεν ήταν η διάρκεια του συμβολαίου του Κωνσταντέλια, που επεκτάθηκε για έναν χρόνο, αλλά το οικονομικό στάτους του νεαρού, καθώς λογίζεται πλέον ως σημαντικό κομμάτι του γκρουπ των ποδοσφαιριστών του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Οι νέες απολαβές του Κωνσταντέλια

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αποδοχές του νεαρού Βολιώτη, που στις αρχές του επόμενου μήνα θα κλείσει τα 20 χρόνια του, υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με τις 190 χιλιάδες ευρώ που του απέφερε το προηγούμενο συμβόλαιο του. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες η συμφωνία που του πρόσφερε ο ΠΑΟΚ προβλέπει ετήσιες αποδοχές περίπου 550 χιλιάδων ευρώ, ποσό που είναι σχετικά ανάλογο με τη δυναμική που έχει αποκτήσει στην ομάδα του.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν ήδη προβλεφθεί κλιμακωτές αυξήσεις της τάξεως του 15% για κάθε χρόνο συνεργασίας ως και τον Ιούνιο του 2027.

Τι κατάφερε ο ΠΑΟΚ με την ανανέωση του Κωνσταντέλια

Η αλήθεια είναι ότι οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν εύκολες, καθώς την ώρα που οι δυο πλευρές βρίσκονταν στο τραπέζι των συζητήσεων κατέφθαναν στα γραφεία του ΠΑΟΚ προτάσεις πολλών εκατομμυρίων από ομάδες του εξωτερικού για τον νεαρό άσο.

Ο Δικέφαλος με τη συμφωνία που πέτυχε από την μια κρατά ικανοποιημένο τον ποδοσφαιριστή που βλέπει πως το ταλέντο του και οι προοπτικές του αναγνωρίζονται από τη διοίκηση της ομάδας του. Από την άλλη, ο Δικέφαλος απέδειξε στον ποδοσφαιριστή ότι είναι αποφασισμένος να κάνει ότι μπορεί ώστε να του προσφέρει συνθήκες που θα δυσκολέψουν ενδεχόμενη επιθυμία να συνεχίσει στο εξωτερικό την καριέρα του. Και αυτό διότι τα χρήματα που πλέον θα παίρνει στον ΠΑΟΚ μόνο ομάδες ισχυρές οικονομικά και από μεγάλα πρωταθλήματα θα μπορούν να καλύψουν.

Ταυτόχρονα ο ΠΑΟΚ με την κίνηση του να επεκτείνει την συνεργασία του με τον Κωνσταντέλια, που αναμφισβήτητα αποτελεί το πιο hot όνομα στο ρόστερ του, ενισχύει εμπράκτως και το μήνυμα που προσπαθεί να στείλει σε όλους τους ενδιαφερόμενους του έχουν χτυπήσει την πόρτα για τον νεαρό.

Ένα μήνυμα που λέει ότι ο Δικέφαλος κάθε άλλο παρά βιάζεται να τον παραχωρήσει. Λογικό, αφού ακόμη και τώρα – πριν καν αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις- δύσκολα μπορεί κάποιος να υπολογίσει με ακρίβεια που μπορεί να φτάσει το limit up της αξίας του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Η απουσία ρήτρας και η βάση των 20 εκατομμυρίων

Τα 20 εκατομμύρια που απαιτήθηκαν ως βάση συζήτησης από τη Ζάλτσμπουργκ μπορεί να μην είναι και τόσο θεωρητική προσέγγιση για το μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι αξιώσεις του Δικεφάλου.

Εννοείται πως, όπως έγινε με τα νέα συμβόλαια όλων των νεαρών ποδοσφαιριστών, στο νέο συμβόλαιο του Γιάννη Κωνσταντέλια δεν υπάρχει ρήτρα για την εξαγορά των δικαιωμάτων του. Έτσι ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που θα καθορίσει όχι μόνο το "πότε", αλλά κυρίως το "πόσο" θα παραχωρήσει τον νεαρό ποδοσφαιριστή του.

Νομοτελειακά κάποια στιγμή το ατόφιο ταλέντο του θα τον οδηγήσει σε ένα από τα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ωστόσο ευχή των φίλων του ΠΑΟΚ είναι να τον βλέπουν να αγωνίζεται για αρκετό καιρό ακόμη με τα ασπρόμαυρα στην Τούμπα.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ