ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ, Κωνσταντέλιας: Έρχεται αναπροσαρμογή του συμβολαίου του

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας EUROKINISSI SPORTS

Σε μια πρόσθετη ενέργεια αναγνώρισης της σπουδαιότητας που έχει πλέον στον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Κωνσταντέλιας και σε μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, ο "δικέφαλος" έχει ενεργοποιήσει διαδικασία αναπροσαρμογής συμβολαίου του 20χρονου μεσοεπιθετικού, ώστε πλέον και οικονομικά αυτό να ανταποκρίνεται στο αγωνιστικό στάτους του "Ντέλια".

Αναμφίβολα είναι το πρόσωπο της σεζόν του ΠΑΟΚ. Η διαδρομή, η προώθηση, η ανάδειξη και η καθιέρωση του Γιάννη Κωνσταντέλια αποτελεί το ποδοσφαιρικό success story της χρονιάς (και ίσως όχι μόνο). Από εκεί που το καλοκαίρι δεν ήταν καν σίγουρο πως θα παρέμεινε στο ρόστερ του "δικέφαλου" ή θα συνέχιζε με νέο δανεισμό, πλέον, ο 20χρονος μεσοεπιθετικός έχει φτάσει να αποτελεί καταλύτη στην ενδεκάδα των "ασπρόμαυρων" και – γιατί όχι; - τον σταθερά δημιουργικότερο και καλύτερό τους παίκτη.

Εξέλιξη, πρόοδος και σημασία που δεν είναι δυνατόν να μην απαντηθεί και σε επίπεδο συμβολαίου. Πάντα συγκριτικά, το περασμένο καλοκαίρι, οι 190.000 ευρώ που προβλέπονταν ως απολαβές για τον "Ντέλια" ίσως να φάνταζαν και υπερβολικές για έναν ποδοσφαιριστή της ηλικίας του, αλλά – κυρίως – για έναν ποδοσφαιριστή με λιγότερες από δύο ώρες συμμετοχής ως τότε, συνολικά, σε παιχνίδια της πρώτης ομάδας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πλέον όμως, δεν είναι έτσι. Και το γεγονός ότι είναι ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση πως από το γκρουπ των βασικών είναι εκείνος με που έχει τις χαμηλότερες απολαβές.

Και εδώ ακριβώς έρχεται η παρέμβαση της διοίκησης του "δικέφαλου", με την οποία έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αναπροσαρμογής του συμβολαίου του Κωνσταντέλια, με σαφώς (πολύ) καλύτερους οικονομικούς όρους.

Το μήνυμα που θέλει να στείλει ο ΠΑΟΚ

Πολυεπίπεδα σημαντική. Πρώτον, γιατί η επιδίωξη είναι το πλαίσιο της να ανταποκρίνεται στην σπουδαιότητα που πλέον έχει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Δεύτερον, αυτονόητα, για να νιώθει και ο ίδιος ικανοποιημένος, εισπράττοντας και πρακτικά την αναγνώριση του club. Και τρίτον, να δοθεί με αυτόν τον τρόπο ένα σαφές μήνυμα στην αγορά, πως ο 20χρονος αποτελεί πυλώνα του συλλόγου και ως τέτοιος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από κάθε υποψήφιο ενδιαφερόμενο και μνηστήρα.

Διαδικασία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς να υπάρχει βιασύνη για να τελεσφορήσει αλλά και χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ολοκλήρωσή της αργεί, κάθε άλλο. Άλλωστε έτσι κι αλλιώς το θέμα δεν είναι τόσο ο χρονικός ορίζοντας της αναπροσαρμογής, μιας και με την τελευταία επέκταση που έκανε ακριβώς πριν έναν χρόνο ο Κωνσταντέλιας δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2026, αλλά η οικονομική εναρμόνιση αυτής με την αξία που πλέον αδιαμφισβήτητα έχει αγωνιστικά.

Πόσο μάλλον από την στιγμή που και μια τέτοια ενέργεια και συμφωνία (θα) είναι και απόλυτα ενταγμένη στη λογική του αγωνιστικού σχεδιασμού της επόμενης μέρας, με την σχετική αναπροσαρμογή των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ που έχουν γεννηθεί στον 21ο αιώνα: πρώτα του Μιχαηλίδη και στη φετινή σεζόν του Κουλιεράκη (δις, μια στις αρχές του καλοκαιριού και μία πρόσφατα), του Λύρατζη ως και του 17χρονου επιθετικού Στέφανου Τζίμα.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ