FOOTBALL ANALYSIS

ΠΑΟΚ: Το άστρο του 18χρονου Τζίμα λάμπει για τα καλά και έγινε ορατό κόντρα στον ΠΑΣ

SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Στέφανος Τζίμας πρωταγωνίστησε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν μόνιμος πονοκέφαλος για τους Ηπειρώτες και το "άστρο" του έχει λάμψει για τα καλά.

Ο ΠΑΟΚ έκανε πάρτι απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Δικέφαλος επικράτησε 4-0 των Ηπειρωτών και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας της Stoiximan Super League. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν καταιγιστικοί σε μία από τις πιο παραγωγικές βραδιές τους.

Στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας έλαμψε γι' ακόμη μία φορά το άστρο του Στέφανου Τζίμα. Ο 18χρονος επιθετικός του Δικεφάλου πέτυχε το δεύτερό του γκολ στη Stoiximan Super League με μία υπέροχη κεφαλιά, έπειτα από γέμισμα στην περιοχή του Σάστρε από τα δεξιά.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλα τα γκολ και τις τελικές του Τζίμα στη φετινή χρονιά του πρωταθλήματος.

Οι τελικές και τα xGoals του Τζίμα τη φετινή σεζόν
Οι τελικές και τα xGoals του Τζίμα τη φετινή σεζόν

Ο Τζίμας έχει συνολικά οκτώ τελικές, οι οποίες "αξίζουν" 2.07xG. Όλες είναι μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ενώ ενδεικτικό του πόσο επικίνδυνος γίνεται όταν απειλεί είναι ότι έχει 0.25xG ανά τελική.

Το ρεκόρ του Τζίμα στην περιοχή του ΠΑΣ

Στην αναμέτρηση απέναντι στον ΠΑΣ, ο Στέφανος Τζίμας ήταν μόνιμος πονοκέφαλος για την άμυνα των Ηπειρωτών. Μπορείτε να δείτε με την βοήθεια της Opta όλες τις ενέργειές του με την μπάλα.

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Τζίμα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Τζίμα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Τζίμας είχε 34 ενέργειες στα 67 λεπτά που αγωνίστηκε και οι 12 από αυτές ήταν στην περιοχή του ΠΑΣ. Κανείς ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου τη φετινή σεζόν δεν έχει τέτοια επίδοση στο αντίπαλο "κουτί".

Ο 18χρονος επιθετικός του ΠΑΟΚ είχε επίσης τρεις τελικές. Πέρα από το γκολ του, στο 20ο λεπτό δεν κατάφερε στα αριστερά της περιοχής να νικήσει τον Κλέιμαν, ενώ στο 51' πλάσαρε από θέση τετ α τετ, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να αποκρούει. Ο Τζίμας είχε στο παιχνίδι 1.04xG, τρίτη καλύτερη επίδοση για παίκτη του ΠΑΟΚ σε ένα ματς.

Επιπλέον, ο Τζίμας είχε 16 στις 19 μεταβιβάσεις, οι 9/12 στην επίθεση, όπως και τρεις ανακτήσεις κατοχής. Τι κι αν είναι μόλις 18 ετών, o νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ δείχνει μεγάλη δίψα να πρωταγωνιστήσει.

Ο Λουτσέσκου του δίνει ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες και εκείνος φροντίζει να τις πιάνει από τα μαλλιά και να δείχνει πως παιχνίδι με το παιχνίδι ωριμάζει. Άλλο ένα πρότζεκτ του ΠΑΟΚ που θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ