ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα σενάρια πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa Conference League

Ο Σβαμπ και ο Ζίβκοβιτς πανηγυρίζουν γκολ στο ΠΑΟΚ - Κοπεγχάγη
Ο Σβαμπ και ο Ζίβκοβιτς πανηγυρίζουν γκολ στο ΠΑΟΚ - Κοπεγχάγη INTIME

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 2-1 από την Κοπεγχάγη με τον 6ο όμιλο να έχει πάρει "φωτιά", καθώς τρεις ομάδες μάχονται για την πρώτη θέση και την πρόκριση στους 16 του Europa Conference League.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 2-1 από την Κοπεγχάγη στην Τούμπα και πλέον ο 6ο όμιλος του Europa Conference League έχει πάρει "φωτιά", καθώς τρεις ομάδες μάχονται για την πρώτη θέση. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κοπεγχάγη με εννέα πόντους. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Σλόβαν με επτά, όσους έχει και ο τρίτος ΠΑΟΚ. Η Λίνκολν Ρεντ Ιμπς είναι με μηδέν και φυσικά έχει χάσει κάθε τους ελπίδα.

*Ο 1ος προκρίνεται στη φάση των 16
*Ο 2ος παίζει σε έξτρα γύρο για την πρόκριση στους 16 με αντίπαλο τρίτο από τους ομίλους του Europa League
*Ο 3ος και ο 4ος αποκλείονται

Ο ΠΑΟΚ αφενός ηττήθηκε, όμως ακόμη είναι πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης ακόμη και ως πρώτος. Θυμίζουμε πως ο πρώτος προκρίνεται στη φάση των 16 του Europa Conference League, ενώ ο δεύτερος παίζει σε έξτρα γύρο για την πρόκριση στους 16 με αντίπαλο τρίτο από τους ομίλους του Europa League. Ο τρίτος και ο τέταρτος αποκλείονται.

Το σενάριο για την πρώτη θέση

Εάν ο ΠΑΟΚ καταφέρει και κάνει το δύο στα δύο στα παιχνίδια με Σλόβαν (25/11, 19:45-εκτός) και Λίνκολν (9/12, 22:00-εντός) έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον τη δεύτερη θέση. Αντιθέτως, σε αυτό το σενάριο θέλει το πολύ τρεις πόντους από την Κοπεγχάγη κόντρα σε Λίνκολν (25/11, 19:45-εκτός) και Σλόβαν (9/12, 22:00 - εντός), ώστε να περάσει πρώτος. Εάν οι Δανοί πάρουν τέσσερις πόντους θα υπάρξει ισοβαθμία και θα ισχύσουν τα παρακάτω κριτήρια.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας

  1. Πόντοι στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν
  2. Διαφορά των γκολ στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν
  3. Τα γκολ υπέρ στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν
  4. Διαφορά των γκολ σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  5. Γκολ υπέρ σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  6. Εκτός έδρας γκολ σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  7. Νίκες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  8. Εκτός έδρας νίκες στα παιχνίδια του ομίλου
  9. Λιγότεροι πειθαρχικοί πόντοι (απευθείας κόκκινη = 3 πόντοι, κόκκινη με δύο κίτρινες = 3 πόντοι, κίτρινη = 1 πόντος)
  10. Κατάταξη στην UEFA

Καθοριστικό το παιχνίδι με τη Σλόβαν

Εάν ο ΠΑΟΚ χάσει βαθμούς στα εναπομείναντα παιχνίδια τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Συγκεκριμένα, εάν ο Δικέφαλος ηττηθεί από τη Σλόβαν και η Κοπεγχάγη πάρει τη νίκη κόντρα στη Λίνκολν, τότε η ομάδα του Λουτσέσκου είναι εκτός διοργάνωσης. Σε περίπτωση ισοπαλίας του ΠΑΟΚ με τη Σλόβαν τότε οι δύο ομάδες παραμένουν ισόβαθμες (θα ισχύσουν τα κριτήρια) και η πρώτη θέση για τις δύο ομάδες δεν θα χαθεί μόνον εάν η Κοπεγχάγη δεν νικήσει τη Λίνκολν.

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ νικήσει τη Σλόβαν, τότε όπως προαναφέρθηκε θα παλέψει για την πρώτη θέση. Εάν, η Κοπεγχάγη έχει κάνει το καθήκον της κόντρα στη Λίνκολν, τότε με νίκη της απέναντι στη Σλόβαν τερματίζει πρώτη, με τον Δικέφαλο να αρκείται στη δεύτερη θέση που οδηγεί στον έξτρα γύρο του Europa Conference League.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Οι επόμενες αγωνιστικές

Ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Αντώνη Οικονομίδη σχολιάζουν τις κρίσιμες ευρωπαϊκές μάχες του Ολυμπιακού με την Άιντραχτ και του ΠΑΟΚ με την Κοπεγχάγη για το Europa League και το Conference League.

TAGS ΠΑΟΚ CONFERENCE LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ