CONFERENCE LEAGUE

ΠΑΟΚ - Κοπεγχάγη 1-2: Τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα, κίνδυνος για το δικέφαλο να μείνει εκτός Ευρώπης

ΠΑΟΚ - Κοπεγχάγη 1-2: Τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα, κίνδυνος για το δικέφαλο να μείνει εκτός Ευρώπης
EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από την Κοπεγχάγη στην Τούμπα με 2-1, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην τρίτη θέση του ομίλου του, και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνει εκτός συνέχειας του Europa Conference League.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη επί της Κοπεγχάγης στην Τούμπα με τους Δανούς να επικρατούν της ομάδας του Λουτσέσκου με 2-1 και μάλιστα μετά από ανατροπή και να σκαρφαλώνουν στην πρώτη θέση του ομίλου. Η ήττα αυτή στην Τούμπα μάλιστα έριξε τον ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση, ισόβαθμο με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και το ματς των δύο ομάδων στις 25 Νοεμβρίου θα κρίνει κατά πολύ την ευρωπαϊκή συνέχεια ή μη της ομάδας του Λουτσέσκου στο Europa Conference League.

Η Κοπεγχάγη από την πλευρά της με τη νίκη της αυτή βρέθηκε στην πρώτη θέση του ομίλου και κρατάει τις τύχες στα πόδια της αναφορικά με τη συνέχεια ενώ η Λίνκολν παρέμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου χωρίς ούτε ένα βαθμό.

Η συντηρητική ενδεκάδα και το σούπερ ξεκίνημα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του με ένα πιο συντηρητικό σχήμα και με αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Ρουμάνος επανέφερε τον Κρέσπο στο αρχικό σχήμα, ως δεξί μπακ αντί του Τέιλορ και έβαλε και τον Μιχάι αντί του Βαρέλα ενώ επανήλθε στην ενδεκάδα και ο Κούρτιτς.

Οι γηπεδούχοι και με τον κόσμο, περισσότεροι από 17.000 βρέθηκαν στην Τούμπα, να τους παρασέρνει ξεκίνησαν να πιέζουν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και να ψάχνουν ένα γρήγορο γκολ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το βρήκε μάλιστα με τον Ζίβκοβιτς στο 8' όταν ο Μπίσεσβαρ βγήκε ωραία από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα προς τον Σβιντέρσκι, αυτός δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά με τη μπάλα να φτάνει στον Σέρβο εξτρέμ όμως ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Ο Ντικς έφερε το ματς Τούμπα με δύο ασίστ

Το γκολ των γηπεδούχων ήταν σαν να επηρέασε τους παίκτες του Λουτσέσκου που οπισθοχώρησαν, έδωσαν χώρο στην Κοπεγχάγη η οποία πήρε τη μπάλα στα πόδια της και άρχισε να απειλεί την εστία του ΠΑΟΚ με στόχο το γκολ της ισοφάρισης. Στο 14' η άμυνα των γηπεδούχων έκανε διπλό λάθος με τον Λέραγκερ να κλέβει τη μπάλα, την έδωσε στον Μπιέλ ο οποίος ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι σούταρε λίγο έξω.

Έπρεπε να περάσει ένα τέταρτο για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να κρατήσει ξανά τη μπάλα στα πόδια του, να ισορροπήσει το ματς και να προσπαθήσει να φέρει πίεση μπροστά από την εστία των Δανών.

Η Κοπεγχάγη όμως που έπαιζε και αυτή με τη μπάλα κάτω έβγαλε μια πανέμορφη επίθεση, γύρισε τη μπάλα από τα αριστερά στα δεξιά με τον Ντικς να περιμένει την κίνηση του Άνκερσεν, του έδωσε τη μπάλα και με σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε όμως στον ΠΑΟΚ με τον Μπίσεσβαρ να εκτελεί ένα φάουλ από τα αριστερά, τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά, τον Σβαμπ να μην μπορεί να κάνει επαφή και τον Μπόιλεσεν να της αλλάζει πορεία και να την στέλνει το δοκάρι.

Ψυχρονουλία για τον ΠΑΟΚ στο 50'

Οι δύο ομάδες μπήκαν χωρίς αλλαγές στο δεύτερο μέρος με την Κοπεγχάγη να έχει την υπεροχή και την τύχη με το μέρος της και να βρίσκει το γκολ της ανατροπής. Σε μια βαθιά μπαλιά του Γιόνσον η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Βιεϊρίνια που έτρεχε προς τα πίσω και έφτασε στον Ντικς, αυτός πάσαρε με την μια στον Μπιέλ που μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Πασχαλάκη για να δώσει προβάδισμα στους Δανούς.

Η Κοπεγχάγη μάλιστα θα μπορούσε να φτάσει και σε τρίτο γκολ στο 55' αλλά ο Πασχαλάκης αντέδρασε σωτήρια σε σουτ του Ντικς εκτός περιοχής.

Σωρεία χαμένων ευκαιριών ο δικέφαλος

Ο ΠΑΟΚ έβαλε τη μπάλα κάτω και προσπάθησε να γυρίσει το ματς, το πάλεψε και είχε σωρεία χαμένων ευκαιριών. Αρχικά στο 61' ο Βιεϊρίνια μέσα στην περιοχή έκανε τη σέντρα σουτ με τη μπάλα να φτάνει στον Σβιντέρσκι και ο Πολωνός από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε αλλά ο Μπόιλεσεν έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τους Τέιλορ και Άκπομ αντί των Κρέσπο και Σβιντέρσκι προσπαθώντας να κάνει επιθετικότερη την ομάδα του.

Στο 76' ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος καθώς έχασε τριπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Σε σέντρα του Σβαμπ από τα αριστερά ο Ζίβκοβιτς πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Άκπομ με τον Γιόνσον να κόβει τη μπάλα και εν συνεχεία τον Άκπομ να μην μπορεί να τη βρει με το κεφάλι. Ο Ζίβκοβιτς εκ νέου γύρισε στον Ελ Καντουρί που έκανε το σουτ και ο Γιόνσον βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι για να την διώξει σωτήρια.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Μιχαηλίδη να δέχεται την κόκκινη κάρτα για κουτουλιά σε αντίπαλο του και τον Έλληνα αμυντικό να τα ακούει από τον Λουτσέσκου κατά την αποχώρηση του.

ΓΚΟΛ: 8' Ζίβκοβιτς/34' Άνκερσεν, 50' Μπιέλ

Κίτρινες: 53' Σβιντέρσκι, 74' Κούρτιτς, 89' Ζίβκοβιτς, 90+3' Σβαμπ/89' Κρίστιενσεν

Κόκκινες: 90+3' Μιχαηλίδης

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Κρέσπο (62' Τέιλορ), Σβαμπ (86' Μουργκ), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (86' Κούτσιας), Ελ Καντουρί, Σβιντέρσκι (71' Άκπομ).

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γιόνσον, Άνκερσεν (74' Γκάμπριελσεν), Κοτσολάβα, Μπόιλεσεν, Κρίστιανσεν, Ντικς, Στάγκε, Λέραγκερ, Μπιέλ (86' Άλουνσουν), Βίντ (86' Χόιλουντ), Μπέβινγκ (62' Γιοχάνενσον.

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΠΑΟΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ