ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα προφίλ των υποψηφίων αντιπάλων του Δικέφαλου στους "8" του Conference League

Ο Μάντισον πανηγυρίζει το γκολ του στο Μπέρνλι - Λέστερ | 1 Μαρτίου 2022
Ο Μάντισον πανηγυρίζει το γκολ του στο Μπέρνλι - Λέστερ | 1 Μαρτίου 2022 © 2022 AP IMAGES/JON SUPER

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa Conference League και το SPORT24 σάς παρουσιάζει τα προφίλ των υποψηφίων αντιπάλων του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa Conference League, καθώς επικράτησε της Γάνδης με 2-1 στο Βέλγιο και θα μπει στην κληρωτίδα της Νιόν σήμερα (18/03) στις 16:00 ώρα Ελλάδας μαζί με άλλες επτά ομάδες.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοί του είναι οι Ρόμα, Λέστερ, Αϊντχόφεν, Μαρσέιγ, Μπόντο Γκλιμτ, Σλάβια και Φέγενορντ, χωρίς να υπάρχει κάποιος περιορισμός, μιας και όλοι μπορούν να τύχουν με όλους ακόμα και από την ίδια χώρα, στην προκειμένη περίπτωση η Αϊντχόφεν μπορεί να κληρωθεί με τη Φέγενορντ.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει τα προφίλ των επτά ομάδων, τα αστέρια και τους προπονητές του, κάποιους από τους λόγους (αν όχι όλους) που θα ήθελε ο Δικέφαλος να κληρωθεί μαζί τους, αλλά και τους λόγους που θα ήθελε να τους αποφύγει.

Αϊντχόφεν

Γιατί τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η Αϊντχόφεν είναι μια ομάδα που γνωρίζει καλά ο Δικέφαλος. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί την περσινή σεζόν για τους ομίλους του Europa League, με τις δύο ομάδες να σημειώνουν από μια νίκη στην έδρα τους, ο Δικέφαλος έμεινε εκτός συνέχειας και ο Ολυμπιακός την άφησε εκτός στα νοκ-άουτ. Στα θετικά για τον ΠΑΟΚ είναι και το γεγονός ότι είναι κοντά στον τίτλο, στο -2 από τον Άγιαξ, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι συγκεντρωμένη και εκεί, κάτι που δεν κάνει ο ΠΑΟΚ σε μεγάλο βαθμό.

Ο Εράν Ζάχαβι με τη φανέλα της Αϊντχόβεν
Ο Εράν Ζάχαβι με τη φανέλα της Αϊντχόβεν @ 2022 PETER DEJONG / AP IMAGES

Γιατί δεν τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Αναμφίβολα πρόκειται για μια αρκετά ποιοτική ομάδα, που στο 2022 έχει ηττηθεί μόνο δύο φορές σε ντέρμπι, με Άλκμααρ και Άγιαξ. Έχει τον ίδιο προπονητή, τον Γερμανό Ρότζερ Σμιντ, από το 2020. Ως προς το ρόστερ μπορεί να έχασε τον Μάλεν (πήγε στην Ντόρτμουντ) και τον Ντάμφρις (πήγε στην Ίντερ), ωστόσο κράτησε στο ρόστερ της τον Κόντι Γκάκπο, ο οποίος διανυεί μια εξαιρετική σεζόν, αλλά και τον Εράν Ζάχαβι, που ακούστηκε για τον Ολυμπιακό.

Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ενώ στο Europa League τερμάτισε τρίτη στον όμιλο, πίσω από Μονακό και Ρεάλ Σοσιεδάδ. Προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ. Μετά τον Αίαντα είναι η καλύτερη ολλανδική ομάδα.

Λέστερ

Γιατί τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η Λέστερ δεν βρίσκεται στην καλύτερη φάση σε σύγκριση με πρόσφατες χρονιές της. Αυτή τη στιγμή είναι στη 12η θέση στην Premier League, αποκλείστηκε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Κύπελλο Αγγλίας, ενώ στο Λιγκ Καπ αποκλείστηκε από τη Λίβερπουλ στα προημιτελικά. Για τον ΠΑΟΚ είναι ευτύχημα αν την τύχει, να την πετύχει φέτος και όχι τις προηγούμενες σεζόν, ενώ πριν από το πρώτο ματς των προημιτελικών, ταξιδεύει στο Ολντ Τράφορντ για να αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πιθανόν ο Ρότζερς να δώσει ανάσες σε παίκτες του στο ματς του Conference League.

Ο Μάντισον πανηγυρίζει το γκολ του στο Μπέρνλι - Λέστερ | 1 Μαρτίου 2022
Ο Μάντισον πανηγυρίζει το γκολ του στο Μπέρνλι - Λέστερ | 1 Μαρτίου 2022 © 2022 AP IMAGES/JON SUPER

Γιατί δεν τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Σε όσο κακή κατάσταση και να είναι, δεν παύει να είναι μια ομάδα της Premier League, κάτι που την καθιστά αυτόματα επικίνδυνη. Την περσινή σεζόν αντιμετώπισε την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League, την οποία νίκησε δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα εντός και εκτός, με τον Ρότζερς να προχωρά σε αλλαγές, σε σχέση και με τα παιχνίδια στην Ευρώπη.

Η κακή της θέση στο πρωτάθλημα, της δίνει κίνητρο να διεκδικήσει σοβαρά το Conference League για να παίζει και του χρόνου στην Ευρώπη και σε συγκεκριμένα στο Europa League. Προπονητής της είναι ο Ρότζερς και έχει στο ρόστερ της πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, μεταξύ άλλων τον Βάρντι, τον Μάντισον και τον Ιχεανάτσο. Φέτος οι "αλεπούδες" ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς σημαντικών ποδοσφαιριστών, όπως ο Βάρντι.

Μαρσέιγ

Γιατί τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η Μαρσέιγ είναι στη δεύτερη θέση στο γαλλικό πρωτάθλημα και δίνει μάχη για να παραμείνει εκεί και να προκριθεί στους ομίλους του Champions League της επόμενης περιόδου. Αν κληρωθεί με ΠΑΟΚ, θα κληθεί να διαχειριστεί τα παιχνίδια με τον Δικέφαλο, μαζί με αυτά με Μονπελιέ, Σεντ Ετιέν και Παρί, που διεκδικούν βαθμούς για διαφορετικούς λόγους, όπως και εκείνη, κάτι που είναι στοίχημα για τον Σαμπάολι. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει "παρατήσει" το πρωτάθλημα, είναι σχετικά ασφαλής στη δεύτερη θέση και η Ευρώπη είναι ένα δέλεαρ για εκείνον.

Ο Ντιμιτρί Παγέτ με τη φανέλα της Μαρσέιγ σε αγώνα κόντρα στην Λιλ για την Ligue 1 | 16 Ιανουαρίου 2022
Ο Ντιμιτρί Παγέτ με τη φανέλα της Μαρσέιγ σε αγώνα κόντρα στην Λιλ για την Ligue 1 | 16 Ιανουαρίου 2022 @2022 DANIEL COLE/AP IMAGES

Γιατί δεν τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Οι "φωκαείς" είναι πολύ καλύτεροι από πέρυσι. Την περσινή σεζόν τερμάτισαν πέμπτοι στο πρωτάθλημα και έμειναν εκτός Ευρώπης από τον Δεκέμβριο, τερματίζοντας πίσω από τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions League. Φέτος τερμάτισε τρίτη στον όμιλο του Europa League, πίσω από Γαλατασαράι και Λάτσιο, ενώ απέκλεισε εύκολα την Καραμπάγκ και λίγο πιο δύσκολα τη Βασιλεία (δύο νίκες με 2-1) στους "16" του Conference League. Καλύτερος παίκτης της είναι ο Ντμίτρι Παγέτ, ο οποίος δείχνει αναγεννημένος την τρέχουσα σεζόν, έχοντας από εννέα γκολ και ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Μπόντο/Γκλιμτ

Γιατί τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η Μπόντο/Γκλιμτ φαίνεται φουριόζα και ζημιάρα στη φετινή πορεία της στο Conference League, ωστόσο ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στη Νορβηγία σε 10 ημέρες για το Κύπελλο, ενώ στα παιχνίδια των προημιτελικών θα δίνει τους πρώτους της αγώνες για το πρωτάθλημα. Τον χειμώνα διαχειρίστηκε καλά εγχώριες διοργανώσεις και Ευρώπη (πήρε το πρωτάθλημα), ωστόσο δεν είναι το ίδιο εύκολο να το κάνει και την άνοιξη. Την ίδια στιγμή μιλάμε για έναν σύλλογο που δεν έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία.

Οι παίκτες της Μπόντο Γκλιμτ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Άλκμααρ για τη φάση των 16 του Europa Conference League 2021-2022 στo "ΑΦΑΣ", Άλκμααρ | Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022
Οι παίκτες της Μπόντο Γκλιμτ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Άλκμααρ για τη φάση των 16 του Europa Conference League 2021-2022 στo "ΑΦΑΣ", Άλκμααρ | Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 © 2022 PETER DEJONG/ASSOCIATED PRESS

Γιατί δεν τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Ναι μεν είναι ένας σύλλογος με μικρή ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά είναι μια ομάδα που είναι ικανή για τα πάντα και αυτό το δείχνει η ευρωπαϊκή πορεία της, αλλά και η κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος. Η Μπόντο/Γκλιμτ τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο, πίσω μόνο από τη Ρόμα, την οποία όμως κέρδισε 6-1 στη Νορβηγία.

Στα νοκ-άουτ, απέκλεισε τη Σέλτικ με δύο νίκες (3-1 και 2-0), ενώ στους "16" απέκλεισε την Άλκμααρ. Τη νίκησε 2-1 και αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στην Ολλανδία, στην παράταση. Στα αρνητικά είναι και ο συνθετικός χλοοτάπητας στον οποίο οι παίκτες του ΠΑΟΚ καλούνται να ανταπεξέλθουν.

Σλάβια Πράγας

Γιατί τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η Σλάβια Πράγας προέρχεται από ένα πρωτάθλημα, όχι πολύ δυνατότερο από αυτό της Ελλάδας. Είναι στο -3 από τη Βικτόρια Πλζεν στο πρωτάθλημα, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει το μυαλό της και εκεί, μιας και πριν από τον πρώτο αγώνα θα δίνει ντέρμπι κορυφής με την Πλζεν.

Στο κύπελλο γνώρισε τον αποκλεισμό στα προημιτελικά από τη συμπολίτισσα Σπάρτα. Την ίδια στιγμή, αν οι δύο ομάδες αναμετρηθούν θα πρόκειται για μια σημαντική μάχη βαθμολογία στην UEFA. Ελλάδα και Τσεχία μονομαχούν για τη 15η θέση με φόντο το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη σεζόν 2023/24. Η "do or die" σειρά θα είναι κρίσιμη για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας μας.

Οι παίκτες της Σλάβια πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Φενέρμπαχτσε για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa Conference League 2021-2022 στο "Σουκρού Σαράτσογλου", Κωνσταντινούπολη | Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες της Σλάβια πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Φενέρμπαχτσε για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa Conference League 2021-2022 στο "Σουκρού Σαράτσογλου", Κωνσταντινούπολη | Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 © 2022 ASSOCIATED PRESS

Γιατί δεν τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Είναι η καλύτερη επίθεση στο τσέχικο πρωτάθλημα και έχει δεχθεί ένα περισσότερο γκολ από την καλύτερη άμυνα, την πρωτοπόρο Πλζεν. Έχει τον ίδιο προπονητή από το 2018, αποτελείται κατά κύριο λόγο από Τσέχους ποδοσφαιριστές και έχει αρκετή ομοιογένεια.

Στις τάξεις της έχει τον Μίκαελ Κρμέντσικ, ο οποίος αγωνίστηκε στον Δικέφαλο για έξι μήνες ως δανεικός, όμως δεν είναι το πρώτο βιολί στην επίθεσή της, δείγμα του πλουραλισμού που έχουν οι Τσέχοι την ίδια επίθεση. Την ίδια στιγμή θα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του στο σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ, γνωρίζοντάς τον εκ των έσω.

Στο Conference League τερμάτισε δεύτερη, αφήνοντας εκτός την Ουνιόν Βερολίνου και ούσα πίσω από τη Φέγενορντ, ενώ στα νοκ-άουτ απέκλεισε τη Φενέρμπαχτσε και τη ΛΑΣΚ.

Φέγενορντ

Γιατί τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η Φέγενορντ είναι σε καλό φεγγάρι. Βρίσκεται στην 3η θέση του πρωταθλήματος στο -5 από τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και στο -8 από την κορυφή. Οι Ολλανδοί θα ψάξουν ένα καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογιά, στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν έστω τη δεύτερη θέση και τα προκριματικά του Champions League.

Οι παίκτες της Φέγενορντ πανηγυρίζουν ένα γκολ που σημείωσαν στο Conference League
Οι παίκτες της Φέγενορντ πανηγυρίζουν ένα γκολ που σημείωσαν στο Conference League @ 2021 PETER DEJONG / AP IMAGES

Γιατί δεν τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η Φέγενορντ είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και ποιοτική ομάδα, κλασσική ολλανδική, με τις οποίες ο Δικέφαλος δεν έχει την καλύτερη παράδοση. Τερμάτισε πρώτη και αήττητη στον όμιλο της στο Conference League, ενώ με 59 γκολ έχει την τρίτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα της, πίσω μόνο από τον Άγιαξ και την Αϊντχόφεν.

Η Φέγενορντ έχει επίσης τον Μπρίαν Λίνσεν, ο οποίος είναι δεύτερος σκόρερ με 11 γκολ και δευτερος στις ασίστ με 8. Πρώτος σκόρερ είναι ο Τιλ με 13 γκολ, ενώ στο ρόστερ ανήκουν, ο Ρις Νέλσον και ο Αλιρέζα Τζάχανμπακς.

Ρόμα

Γιατί τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η Ρόμα δεν διανύει την καλύτερη περίοδό της. Παρά την έλευση του Ζοζέ Μουρίνιο τα αρνητικά αποτελέσματα είχαν προκαλέσει κρίση στην ομάδα, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχει καλυτερεύσει η κατάσταση.

Η Ρόμα είναι στην έκτη θέση στο πρωτάθλημα (μπορεί να πέσει στην όγδοη μιας και έχει παιχνίδια παραπάνω) και εκτός κυπέλλου από την Ίντερ στα προημιτελικά. Στο Europa Conference League τερμάτισε πρώτη στον όμιλο, πάνω από Μπόντο Γκλιμτ, Ζόρια και ΤΣΣΚΑ Σόφιας, ενώ στους "16' απέκλεισε τη Φίτεσε. Όλες οι αναμετρήσεις είναι σημαντικές, ωστόσο μετά τη ρεβάνς των προημιτελικών έχει δύσκολη έξοδο στην έδρα της Νάπολι στις 16 Απριλίου.

Ο Ζανιόλο πανηγυρίζει αφού σκόραρε στην αναμέτρηση της Ρόμα κόντρα στην Τζένοα
Ο Ζανιόλο πανηγυρίζει αφού σκόραρε στην αναμέτρηση της Ρόμα κόντρα στην Τζένοα © 2022 GREGORIO BORGIA / AP IMAGES

Γιατί δεν τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Γιατί η Ρόμα ακόμα και αν είναι σε κακή κατάσταση δεν πρέπει να υποτιμηθεί ποτέ, καθώς διαθέτει πολύ ποιοτικό ρόστερ με έναν κορυφαίο προπονητή. Τζανιόλο, Έιμπραχαμ, Πελεγκρίνι, Μχιταριάν και Βερετού είναι κάποια από τα ονόματα που ξεχωρίζουν. Επιπλέον η συγκεκριμένη διοργάνωση ίσως αποτελέσει τη μοναδική δίοδο των Ρωμαίων για να βγουν Ευρώπη, αν δεν καταφέρουν να κερδίσουν ένα εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος.

TAGS ΠΑΟΚ CONFERENCE LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΑ ΛΕΣΤΕΡ ΙΤΑΛΙΑ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ