ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα κλειστά χαρτιά του Λουτσέσκου και η "καθαρή" νίκη

Ο Γιασμίν Κούρτιτς στο ΠΑΟΚ - Γάνδη
Ο Γιασμίν Κούρτιτς στο ΠΑΟΚ - Γάνδη EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ θέλει να πάρει καθαρή νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό στην Τούμπα (21/04, 19:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) που θα του δώσει προβάδισμα πρόκρισης στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το Κύπελλο αποτελεί διέξοδο για τον ΠΑΟΚ για να κλείσει την φετινή, μεταβατική όπως την έχει χαρακτηρίσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με την κατάκτηση ενός τροπαίου.

Ο Δικέφαλος θα συνεχίσει την υπεράσπιση του τίτλου του, αυτή την φορά απέναντι στον Ολυμπιακό και στο σημερινό πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι (21/04, 19:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) θέλει να βάλει τις βάσεις για πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Κράτησε κλειστά τα χαρτιά του ο Λουτσέσκου

Ο Λουτσέσκου όπως έκανε και πριν από τον αγώνα με τον Άρη δεν ανακοίνωσε την αποστολή των ποδοσφαιριστών που θα έχει μαζί του σε αυτό το παιχνίδι στόχου.

Το σίγουρο είναι ότι έχει απώλειες και μάλιστα σημαντικές καθώς ο Βιεϊρίνια δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός μαζί με τους Μιχαηλίδη και Ελ Καντουρί. Όλοι οι υπόλοιποι είναι στη διάθεση του και από αυτούς θα κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τον πρώτο ημιτελικό με τους ερυθρόλευκους.

Οι δοκιμές και η πιθανή ενδεκάδα

Σε σχέση με το τοπικό ντέρμπι απέναντι στον Άρη θα επιστρέψουν στην ενδεκάδα του Δικεφάλου έξι ποδοσφαιριστές. Λύρατζης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Αουγκούστο, Τσιγγάρας και Μπίσεσβαρ πήραν τις ανάσες τους. Λογικά θα είναι και αυτοί που μαζί με τους Πασχαλάκη, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς και Άκπομ που θα κρατήσουν τη φανέλα του βασικού θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό και να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε αρκετές δοκιμές -κάποιες με τον Μίτριτσα στο αριστερό άκρο της επίθεσης και τον Μπίσεσβαρ στο "δέκα"- και μπορεί να υπολογίζει πλέον και στον Νέλσον Ολιβέιρα που την περασμένη Κυριακή έκανε ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα.

Θέλει "καθαρή" νίκη

Πως μεταφράζεται η προσπάθεια του Δικεφάλου για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης ; Ότι ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει μια "καθαρή" νίκη προσπαθώντας να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Κάτι που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό από την στιγμή που στο κύπελλο Ελλάδας, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εξακολουθεί να ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Να επιβάλλει το παιχνίδι του

Η φιλοσοφία πάντως του Δικεφάλου θα είναι παρόμοια με αυτή που είχε στα νοκ αουτ παιχνίδια της Ευρώπης. Η ομάδα του Λουτσέσκου θα προσπαθήσει να πάρει την κατοχή, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και με αυτή να βάλει σε πίεση την άμυνα του Ολυμπιακού.

Αυτό που για τον προπονητή του ΠΑΟΚ θα μετρήσει περισσότερο στην σημερινή αναμέτρηση με τους ερυθρόλευκους είναι το «πνεύμα του μαχητή», που βγάζουν οι ποδοσφαιριστές του σε όλα τα παιχνίδια στόχου που έχουν δώσει την φετινή σεζόν. Και ο σημερινός πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου είναι ένα από αυτά…

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ