ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Συμφώνησε με τον Ζοζέ Μπότο για τη θέση του τεχνικού διευθυντή

Ο Ζοσέ Μπότο σε συνέντευξή του στη Record
Ο Ζοσέ Μπότο σε συνέντευξή του στη Record PRINTSCREEN RECORD

Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τον 56χρονο Πορτογάλο τεχνικό διευθυντή, Ζοζέ Μπότο, για τα επόμενα 2,5 χρόνια ο οποίος από το 2018 ήταν επικεφαλής σκάουτ στη Σαχτάρ και αποτελεί προσωπική επιλογή του Σαββίδη.

Ο ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα έψαχνε τεχνικό διευθυντή και αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο του Ζοζέ Μπότο, του 55χρονου Πορτογάλου, με πλούσια θητεία στην χώρα του και δη στη Μπενφίκα αλλά και στη Σαχτάρ ως επικεφαλής του τμήματος σκάουτ από το 2018 έως σήμερα.

Αυτό που μένει να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες είναι αν ο Μπότο θα έρθει από τώρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ή αν θα ολοκληρωθεί πρώτα το συμβόλαιο του με τη Σαχτάρ, το προσεχές καλοκαίρι και εν συνεχεία θα αναλάβει το ρόλο του στον ΠΑΟΚ.

Βέβαια, το πιθανότερο είναι πως θα αναλάβει τα καθήκοντα του με την είσοδο του 2022 και θα πρέπει να σημειώσουμε πως είναι προσωπική επιλογή του Ιβάν Σαββίδη και του Γιώργου Σαββίδη, οι οποίοι είχαν όλες τις επαφές με τον Πορτογάλο από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή.

Κάτι το οποίο δείχνει πως όταν ανακοινωθεί και για όσα χρόνια είναι η συμφωνία του Πορτογάλου με τον ΠΑΟΚ θα στηριχθεί στον απόλυτο βαθμό.

Ο Μπότο ξεκίνησε ως προπονητής στην Loures τη σεζόν 1996-97 και το επόμενο καλοκαίρι βρέθηκε στη Sacavenense επίσης ως προπονητής από την οποία αποχώρησε το καλοκαίρι του 2002.

Τότε βρέθηκε για πρώτη φορά στη Μπενφίκα ως βοηθός προπονητή. Δύο χρόνια αργότερα όμως επέστρεψε στη Sacavenense και πάλι ως πρώτος προπονητής έως το καλοκαίρι του 2007 που η καριέρα του πήρε άλλη ρότα.

Ο 56χρονος Πορτογάλος επέστρεψε στη Μπενφίκα για να αναλάβει ρόλο σκάουτ, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος τότε αυτός άρχισε να φτιάχνει το τμήματα σκάουτ των Πορτογάλων, και εν συνεχεία τρία χρόνια αργότερα έγινε επικεφαλής τμήματος σκάουτ της Μπενφίκα στην οποία παρέμεινε έως το 2018.

Εκείνο το καλοκαίρι αποχώρησε για τη Σαχτάρ υπογράφοντας αρχικά για δύο χρόνια ενώ εν συνεχεία επέκτεινε το συμβόλαιο του έως το 2022.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ