ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Στο μυαλό του Ραζβάν Λουτσέσκου για την ΑΕΚ και το πλάνο με τα τρία χαφ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε προπόνηση του ΠΑΟΚ
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε προπόνηση του ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Γιατί ο Ρουμάνος τεχνικός σκέφτεται να παρατάξει τον ΠΑΟΚ και πάλι με τρεις χαφ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο ρόλος του Ντόουγκλας Αουγκούστο και πώς ο Βραζιλιάνος μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του να βελτιώσει τις επιδόσεις της και να πάρειε τη νίκη στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ολοκληρώνει την προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς με την ΑΕΚ (26/9, 20:30 στο NOVASPORTS PRIME και LIVE από το SPORT24), έχοντας στο μυαλό του να χρησιμοποιήσει και πάλι σχήμα με τρεις χαφ.

Ένα σχήμα το οποίο επέλεξε για πρώτη φορά στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο περισσότερο από ανάγκη αλλά μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι των Δικεφάλων.

Ο κομβικός ρόλος του Αουγκούστο

Η χρησιμοποίηση του Ντόουγκλας Αουγκούστο μπροστά από τους δύο κεντρικούς χαφ στο Αγρίνιο προέκυψε για να ξεκουραστεί ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που έπαιξε σε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Ο Βραζιλιάνος που έχει καλές μεταβιβάσεις με την μπάλα ανταποκρίθηκε στο ρόλο του επιθετικού χαφ και όσο είχε δυνάμεις προσπάθησε να βοηθήσει και ανασταλτικά τη μεσαία γραμμή της ομάδας του.

Με την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ να μοιάζει αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ραζβάν Λουτσέσκου και απέναντι σε μια ομάδα ποιοτική μεσοεπιθετικά το να χρησιμοποιηθεί και πάλι ο Αουγκούστο ως τρίτος χαφ έχει λογική. Ο Βραζιλιάνος πρώτα από όλα μπορεί να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στους αμυντικούς της ΑΕΚ, όταν επιχειρούν να χτίσουν από την πίσω γραμμή το παιχνίδι της ομάδας τους και να εμποδίσει την ανάπτυξη της.

Άλλωστε, δεν μπορεί να έχει περάσει απαρατήρητο από τον Ρουμάνο τεχνικό το γεγονός ότι οι μεσοεπιθετικοί του ΠΑΟΚ δεν έχουν καταγράψει «κλεψίματα» της μπάλας στα προηγούμενα παιχνίδια, γεγονός ενδεικτικό της αδυναμίας να πιέσουν σωστά τους αντιπάλους του

Από την άλλη πλευρά, είναι δεδομένο ότι απέναντι στην ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί περισσότερα «τρεξίματα» από όλους τους ποδοσφαιριστές του. Με τον Αουγκούστο στην μεσαία του γραμμή η ομάδα του Λουτσέσκου μπορεί να έχει πιο κοντά τις γραμμές της και να «τρέξει» λιγότερο από όσο θα πρέπει να το κάνει αν τελικά ο Λουτσέσκου επιλέξει να επιστρέψει στο αγαπημένο του 4-2-3-1 με «δεκάρι» τον Μπίσεσβαρ.

Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο βοηθά το…τρικ με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο μπροστά από τους δυο χαφ, είναι ότι δίνει περισσότερες επιλογές στον προπονητή του για τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει στο αριστερό άκρο της επίθεσης του. Με την ΑΕΚ να διαθέτει ποιότητα στα δικά της άκρα ο ΠΑΟΚ χρειάζεται επιστροφές από τους ακραίους του. Ο Ζίβκοβιτς από τα δεξιά είναι πάντα συνεπής τακτικά με γρήγορες επιστροφές και βοήθειες στην άμυνα. Κάτι που δεν έχει δείξει στα πρώτα του παιχνίδια με τον Δικέφαλο ο Αλεξάντρου Μίτριτσα, ίσως γιατί ακόμη δεν είναι στο 100% της ετοιμότητας του.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν δεδομένα που τα παίρνει πολύ σοβαρά υπόψη του ο Ραζβάν Λουτσέσκου που ψάχνει το ιδανικό σχήμα προκειμένου η ομάδα του να έχει την απαιτούμενη ισορροπία σε άμυνα και επίθεση για να πάρει τη νίκη στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς. Ο Ρουμάνος γνωρίζει τις αδυναμίες που εμφανίζει στο ξεκίνημα της σεζόν ο ΠΑΟΚ και προσπαθεί να τις καλύψει ζητώντας πρώτα από όλα από τους παίκτες του να δείχνουν διάθεση να παλέψουν μέσα στο γήπεδο για να επικρατήσουν και να δείχνουν αποφασιστικότητα για τη νίκη. Και αυτό περιμένει, πέρα από τακτικές και σχηματισμούς δει και στο αυριανό ντέρμπι.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ