THE SPORTS ECONOMIST

ΠΑΟΚ: Πρόταση από τη Chicago Fire στον Δικέφαλο για τον Κούτσια

Ο Κούτσιας με τη φανέλα του Βόλου
Ο Κούτσιας με τη φανέλα του Βόλου INTIME SPORTS

Προσφορά από τη Chicago Fire για την παραχώρηση του Γιώργου Κούτσια έχει δεχτεί ο ΠΑΟΚ. Αυτονόητο είναι πως σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία, αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει, έστω σε κάποιο επίπεδο, και τον Βόλο, όπου και έχει παραχωρηθεί δανεικός ο διεθνής με τις ελπίδες επιθετικός.

Ήταν να μην ανοίξει τους λογαριασμούς του, ποικιλοτρόπως, το ελληνικό ποδόσφαιρο με το MLS. Ο Ταξιάρχης Φούντας έκανε την αρχή μετακομίζοντας στην DC United, ο Γιώργος Γιακουμάκης είναι εδώ και λίγες μέρες κάτοικος Ατλάντα, ενώ δεν λησμονείται πως πέρυσι, ο ΠΑΟΚ παραχώρησε τον Κάρελ Σβιντέρσκι στη Σάρλοτ, η οποία είχε επίσης κινηθεί επισήμως και για τον Φώτη Ιωαννίδη.

Με την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο στις ΗΠΑ να είναι εν ισχύ (ολοκληρώνεται στις 24 Απριλίου), η σχετική αλυσίδα του ενδιαφέροντος και της αλληλεπίδρασης συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τον Γιώργο Κούτσια. Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του SPORT24, η Chicago Fire έχει καταθέσει πρόταση αγοράς στον ΠΑΟΚ για τον 19χρονο επιθετικό.

Προσφορά που ανεξαρτήτως της δυναμικής του Κούτσια και του πλάνου που υπάρχει στον "Δικέφαλο" για την περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίησή του, αφενός είναι ενδεικτική και της προοπτικής του και αφετέρου – παρότι δεν έχουν κυκλοφορήσει οι όροι που περιλαμβάνει η πρόταση – μπορεί να γίνει ικανή να δελεάσει και τους επιτελείς των ασπρόμαυρων.

Αυτό πάντως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προεξοφλήσει την απάντηση και την στάση του ΠΑΟΚ. Το σίγουρο είναι πως η αμερικανική ομάδα έχει ξεχωρίσει τον Κούτσια εξ ου και η επισημοποίηση του ενδιαφέροντος της με την πρόταση που έχει καταθέσει.

Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων στο συγκεκριμένο θέμα. Μέχρι τότε, να σημειωθεί πως ακριβώς επειδή το MLS εμπίπτει σε διαφορετικό αγωνιστικό καλεντάρι, δεν υπάρχει περιορισμός σε ενδεχόμενη μεταγραφή του Κούτσια στο αμερικανικό πρωτάθλημα, παρότι έχει ήδη αγωνιστεί φέτος σε δύο διαφορετικές ομάδες.

Αυτονόητο είναι πως σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία, αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει, έστω σε κάποιο επίπεδο, και τον Βόλο, όπου και έχει παραχωρηθεί δανεικός ο διεθνής με τις ελπίδες επιθετικός.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΒΟΛΟΣ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ MLS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ