ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Πιο αποφασισμένος από ποτέ για το ματς της χρονιάς μέχρι το επόμενο

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς
Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ δούλεψε πολύ - και με ιδανικές σχεδόν συνθήκες- την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και είναι έτοιμος να παλέψει για τους τρεις βαθμούς που θα τον διατηρήσουν ζωντανό στο κυνήγι του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει με μια απογευματινή προπόνηση την προετοιμασία του για το κομβικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (12/5, 20:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24).

Μια προετοιμασία που κύλησε σχεδόν ιδανικά για τον Ραζβάν Λουτσέσκου που είχε και το χρόνο αλλά και σε μεγάλο βαθμό και όλους τους παίκτες του διαθέσιμους για να δουλέψει την αναμέτρηση με τους ερυθρόλευκους.

Η συνθήκη που διαφοροποιήθηκε

Ο 55χρονος πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος είχε πει πως ήταν μεγάλο πρόβλημα για αυτόν και την ομάδα του το γεγονός ότι δεν μπορούσε λόγω των πολλών υποχρεώσεων να δουλέψει στις προπονήσεις όσο θα ήθελε ώστε να διορθώσει και πράγματα που χρειάζονταν βελτίωση.

Μια συνθήκη που διαφοροποιήθηκε το διάστημα των δυο εβδομάδων που η ομάδα του δεν είχε να δώσει παιχνίδια με τον προπονητή του Δικεφάλου να έχει την ευκαιρία όχι μόνο να δουλέψει αλλά και να ξεκουράσει τους ποδοσφαιριστές του.

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ που το προηγούμενο χρονικό διάστημα αντιμετώπισε ζητήματα και με ιώσεις αλλά και τραυματισμούς έβγαλε αυτές τις δυο εβδομάδες χωρίς προβλήματα. Πριν μάλιστα προκύψει το ζήτημα του Κιρίλ Ντεσπόντοφ που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση του είχε στη διάθεση του όλους τους ποδοσφαιριστές του, ακόμη και τον Ουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ που ξεπέρασε τη βαριά θλάση που κουβαλούσε από τη συμμετοχή του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με την Εθνική του ομάδα.

Στην τελευταία προπόνηση πάντως, άπαντες ήταν παρόντες, αφού ο Βούλγαρος έβγαλε κανονικά το πρόγραμμα, χωρίς πλέον να έχει ενοχλήσεις.

Ήταν επίσης σημαντικό το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ μπήκε σε αυτό το διάστημα της διακοπής με ηρεμία και κυρίως με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ. Η νίκη αυτή και με το τρόπο μάλιστα που ήρθε, με ανατροπή στο 90΄, όχι μόνο διατήρησε ζωντανές τις πιθανότητες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά επανάφερε την πίστη στο στρατόπεδο του Δικεφάλου ότι είναι εφικτό το "τρία στα τρία" που αποτελεί "προαπαιτούμενο" για τον τελευταίο μεγάλο στόχο της σεζόν.

Σύσφιξη σχέσεων πριν από το ντέρμπι

Το καλό κλίμα στην ομάδα επιβεβαιώθηκε και στο προχθεσινό γεύμα μετά την προπόνηση της Πέμπτης που σε αντίθεση από αυτό που προηγήθηκε του ντέρμπι με την ΑΕΚ, είχε περισσότερο να κάνει με τη σύσφιξη των σχέσεων και όχι με την ανάγκη ανύψωσης του ηθικού.

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στο πρώτο, από τα τρία ντέρμπι που θα κρίνουν την χρονιά του, με ηρεμία αποφασιστικότητα και σε μεγάλο βαθμό με ξεκάθαρο πλάνο, το οποίο δούλεψε πολύ ο προπονητής του.

Με μια προπόνηση να απομένει φαίνεται πως το σχήμα με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει οριστικοποιηθεί. Μάλιστα το σχέδιο του δεν επηρεάστηκε -παρά ελάχιστα- από την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League Βίλα. Περισσότερο από τον αγώνα των ερυθρόλευκων με την Άστον Βίλα ο προπονητής του Δικεφάλου ασχολήθηκε με τα δυο τελευταία παιχνίδια της δικής του ομάδας απέναντι στον Ολυμπιακό που δεν πήγαν όπως τα ήθελε.

Όπως και να έχει εκπλήξεις δεν αναμένονται, διλλήματα αυτή τη φορά δεν φαίνεται να υπάρχουν και ο Δικέφαλος είναι έτοιμος με ηρεμία και αποφασιστικότητα να διεκδικήσει την νίκη που θα τον κρατήσει ζωντανό στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ