ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Όλα ανοικτά με Φερνάντο Βαρέλα

Ο Γκουστάβο Βαρέλα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ
Ο Γκουστάβο Βαρέλα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ INTIME

Το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη μετακίνηση του γιου του Φερνάντο Βαρέλα στην Μπενφίκα έχει προκαλέσει μεγάλη δυσφορία στον ΠΑΟΚ για τον έμπειρο στόπερ και δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις.

Οι εξελίξεις στο θέμα του μεγάλου του γιου δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάζουν τον ίδιο τον Φερνάντο Βαρέλα. Από την στιγμή που ο Γκουστάβο Βαρέλα αποφάσισε να ξεκινήσει την καριέρα του στην Μπενφίκα και όχι στον ΠΑΟΚ, είναι δεδομένα ότι πλέον όλα είναι όλα ανοικτά στο θέμα του έμπειρου κεντρικού αμυντικού.

Ενοχλημένοι οι άνθρωποι του Δικεφάλου

Ο ΠΑΟΚ έχει κάθε δίκιο να είναι ενοχλημένος για το γεγονός ότι, σύμφωνα με όσα διαρρέονται, δεν ενημερώθηκε και για το ενδιαφέρον της Μπενφίκα για το νεαρό Βαρέλα τον οποίο εκπαίδευε τα τελευταία 5 χρόνια στις ακαδημίες του. Μπορεί ουσιαστικά να μην άλλαζαν και πολλά από την στιγμή που ο 17χρονος και η οικογένεια του αποφάσισαν ότι οι προοπτικές του για το μέλλον θα είναι καλύτερες στην Πορτογαλία. Ωστόσο θα έπρεπε να ενημερώσουν και τον ΠΑΟΚ που αν μη τι άλλο, προσέφερε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης στην οικογένεια Βαρέλα.

"Ζεστός" για Γκουστάβο, αλλά όχι για Φερνάντο ο ΠΑΟΚ

Από την άλλη πλευρά δίκιο μπορεί να θεωρεί ότι έχει και ο Φερνάντο Βαρέλα όταν συνδύασε το μέλλον του παιδιού με το δικό του. Ο Βαρέλα εγκατέλειψε το σχολείο στα 17 του -στην ηλικία που είναι σήμερα ο μεγάλος του γιος του- για να καταφέρει να συντηρήσει την οικογένεια που δημιουργούσε. Και έχει δημόσια δηλώσει πως ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα του ήταν ότι τα χρόνια που έβγαζε το ψωμί στην Ρουμανία την είχε αφήσει στην Πορτογαλία και δεν είδε τους γιους του να μεγαλώνουν παρά μόνο όταν μετακόμισαν όλοι μαζί στη Θεσσαλονίκη.

Είναι δεδομένο ότι η κατάσταση έγινε περίπλοκη όταν έφτασε η ώρα που ο Γκουστάβο έφτασε στην ηλικία που θα έπρεπε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να δεσμεύσει τον γιο του Βαρέλα -λογικό και αναμενόμενο καθώς θεωρείται ιδιαίτερα ταλαντούχος- ενώ την ίδια ώρα δεν σκόπευε να ανανεώσει την συνεργασία του μαζί του.

Το μήνυμα ότι το συμβόλαιο του, που είναι μάλιστα ένα από τα πλέον υψηλά που υπάρχουν στον ΠΑΟΚ, δεν θα ανανεωθεί το είχε πάρει ο Βαρέλα ήδη από την περασμένη Άνοιξη όταν οι άνθρωποι του Δικεφάλου ξεκινούσαν τις συζητήσεις μαζί του για το μέλλον του γιου του.

Το καλοκαίρι η επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν αυτή που στην πραγματικότητα κράτησε τον 34χρονο στόπερ στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με πληροφορίες σκόπευε να του ζητήσει μείωση των αποδοχών του και ο παίκτης "ψαχνόταν" για το που θα μπορούσε να βρει αντίστοιχα υψηλό συμβόλαιο με αυτό που έχει στην Τούμπα. Με την επιστροφή του Ρουμάνου τεχνικού όλα "πάγωσαν" και η χρονιά ξεκίνησε με τον Βαρέλα να μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και παρά τις προβληματικές ως ένα βαθμό εμφανίσεις του να επιμένει ότι δεν έχει "τελειώσει" ποδοσφαιρικά.

Θυμηθείτε την ανάρτηση του όταν συμπλήρωσε 200 συμμετοχές με την φανέλα του Δικεφάλου:

Τα μηνύματα έγιναν σχεδόν βεβαιότητα τον περασμένο Οκτώβριο όταν ήρθε στην Θεσσαλονίκη ο εκπρόσωπος του χωρίς ωστόσο να γίνει κάποια κουβέντα με τον ΠΑΟΚ για το μέλλον του στην Τούμπα.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα;

Στην Πορτογαλία τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η μετακίνηση του Γκουστάβο Βαρέλα στην Μπενφίκα θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι με τον ΠΑΟΚ να καρπώνεται τροφεία 100 χιλιάδων ευρώ και να του παραχωρείται και ένα 10% των δικαιωμάτων του παίκτη σε περίπτωση μεταπώλησης.

Σε ό,τι αφορά στον ίδιο τον Φερνάντο Βαρέλα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά ακόμη και αυτό της λύσης του συμβολαίου του από τον Γενάρη. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει έντονη δυσφορία για αυτόν, καθώς στη διοίκηση θεωρούν ότι η συμπεριφορά του στο θέμα του γιού του δεν ήταν ανάλογη με όσα του έχει προσφέρει ο Δικέφαλος τα τελευταία χρόνια.

Από την άλλη η δυσφορία αυτή δεν φαίνεται να έχει φτάσει μέχρι και το τεχνικό επιτελείο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον έχει συμπεριλάβει στην αποστολή του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό ο 34χρονος στόπερ έχει υποχωρήσει στην "ιεραρχία" των κεντρικών αμυντικών που εφαρμόζει ο Ρουμάνος τεχνικός.

Το τι θα γίνει τελικά και αν θα τεθεί θέμα ταυτόχρονης αποχώρησης της οικογένειας Βαρέλα από τον ΠΑΟΚ θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Άλλωστε στον ΠΑΟΚ αγωνίζεται εκτός από τον Φερνάντο και το Γκουστάβο και ο Τομάς Βαρέλα που είναι μέλος της Κ-14 του Δικεφάλου.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ