ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Οι σκέψεις του Λουτσέσκου για το πρώτο βήμα απέναντι στην Μπριζ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ αναχωρεί το απόγευμα της Τετάρτης (10/04) για το Βέλγιο με σκοπό να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Conference League στο πρώτο παιχνίδι με την Μπριζ. Τα ερωτηματικά στα πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου

Για τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου το ευρωπαϊκό ταξίδι, που ξεκίνησε το από το Ισραήλ συνεχίζεται.

Ο Δικέφαλος δίνει την Τετάρτη τον πρώτο παιχνίδι με την Μπριζ (11/04, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD και LIVE από το SPORT24) στην φάση των "8" του Conference League κι έχει την ευκαιρία να σπάσει το ταβάνι του και να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά μια ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Για να τα καταφέρει χρειάζεται ένα αποτέλεσμα στο Γιαν Μπρέιτελ που θα του δίνει προβάδισμα ενόψει και του αγώνα στην Τούμπα που θα κρίνει και την πρόκριση.

Οι σκέψεις και τα ερωτηματικά του Λουτσέσκου

Η διαχείριση του Λουτσέσκου δείχνει σε ποιους πάνω κάτω ποδοσφαιριστές του υπολογίζει για την αρχική ενδεκάδα. Υπάρχουν πάντως και κάποια ερωτηματικά που θα απαντηθούν λίγο πριν από την έναρξη του παιχνιδιού με την Μπριζ.

Για παράδειγμα ένα από αυτά έχει να κάνει με το δεξί άκρο της άμυνας του Δικεφάλου, εκεί όπου δεν υπάρχει Ζόαν Σάστρε, που δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα, και οι Βιεϊρίνια και Γιόνι Ότο ερίζουν για τη φανέλα του βασικού.

Ο Ισπανός είναι αυτός που λογίζεται ως βασικός, ωστόσο ο Πορτογάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ έχει και την εμπειρία, αλλά και την προσωπικότητα για να παίξει σε τόσο μεγάλα παιχνίδια όπως το αυριανό.

Ένα ακόμα ερωτηματικό έχει να κάνει με το δίδυμο στα χαφ. Τον τελευταίο καιρό κι ίσως κι εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο Μαγκομέντ Οζντόεφ η ιεραρχία των κεντρικών μέσων έχει αλλάξει, με τον Στέφαν Σβαμπ να είναι αυτός που μαζί με τον Σουαλιό Μεϊτέ θεωρούνται οι βασικοί.

Ωστόσο, το γκολ που πέτυχε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ δείχνει ότι ο Ρώσος ξεπερνά αυτό το διάστημα αγωνιστικής κοιλιάς και επιστρέφει δυναμικά στις επιλογές του προπονητή του.

Λογικά ο Αυστριακός είναι πάντως αυτός που έχει προβάδισμα για την ενδεκάδα του αυριανού παιχνιδιού.

Στους μεσοεπιθετικούς ο Τάισον επέστρεψε στη διάθεση του Λουτσέσκου και θα είναι αυτός που θα αγωνιστεί αριστερά, ωστόσο οι άλλες δυο θέσεις ακόμη "παίζονται".

Ανάμεσα σε Ζίβκοβιτς και Ντεσπόντοφ αυτή στο δεξί άκρο και ανάμεσα σε Κωνσταντέλια και Μουργκ αυτή στο "δέκα".

Με τον Σέρβο να έχει προβάδισμα έναντι του Ντεσπόντοφ και τους Ντέλια και Μουργκ (που δεν προπονήθηκε την Τετάρτη) να ξεκινούν κι οι δυο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, η απόφαση για το ποιος θα είναι ο επιτελικός έχει περισσότερο να κάνει με την τακτική που επιλέξει ο Ρουμάνος τεχνικός στο παιχνίδι.

Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης ο Αλί Σαμάτα δείχνει να βελτιώνεται και να βοηθά στο χτίσιμο των επιθέσεων του ΠΑΟΚ με την ευχέρεια που έχει να παίζει με πλάτη.

Η βελτίωσή του που είναι εμφανής και τα χαρακτηριστικά του που είναι διαφορετικά από αυτά του Μπράντον Τόμας δημιουργούν άλλο ένα ερώτημα για την αρχική ενδεκάδα του αγώνα.

Η συνέντευξη Τύπου του Ραζβάν Λουτσέσκου, που είναι προγραμματισμένη για τις 20:30 δεν πρόκειται να μας κάνει σοφότερους, αφού ο προπονητής του ΠΑΟΚ αποφεύγει να ανοίγει τα χαρτιά του σχετικά με τα πλάνα του.

Γι' αυτό τα περισσότερα από τα ερωτήματα θα απαντηθούν περίπου μια ώρα πριν από την έναρξη του πρώτου προημιτελικού με την Μπριζ όταν θα ανέβουν στο site της UEFA οι ενδεκάδες των δυο αντιπάλων.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ