CONFERENCE LEAGUE

ΠΑΟΚ: Οι Γάλλοι αποθεώνουν τον Κούρτιτς

Ο Γιασμίν Κούρτιτς
Ο Γιασμίν Κούρτιτς EUROKINISSI SPORTS

Πρώην συμπαίκτες του Κούρτιτς στην Ιταλία μίλησαν στην L’ Equipe για την μεταμόρφωση του 33χρονου μέσου σε serial... σκόρερ και προειδοποιούν τη Μαρσέιγ.

Η Equipe ασχολείται σε αφιέρωμά της με τον Γιασμίν Κούρτιτς, στο οποίο δυο πρώην συμπαίκτες του στην Ιταλία να μιλούν για την φετινή επίδοση στο σκοράρισμα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

"Ο ένας είναι ο Μπουκαρί Ντραμέ που έπαιξε με τον Κούρτιτς στην Αταλάντα και στην Σπαλ. Είναι σπάνιο αυτό που συμβαίνει με τον Κούρτιτς. Πρέπει να τον προσέξουν οι παίκτες της Μαρσέιγ. Αν του είχαν δοθεί περισσότερες ευθύνες στην εκτέλεση πέναλτι ή των στατικών φάσεων θα είχε κάνει πολύ καλύτερη καριέρα. Το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί σε 289 παιχνίδια στο Καμπιονάτο είναι τεράστιο. Είναι πολύ απαιτητικό το ιταλικό πρωτάθλημα. Όταν ήρθε ο Γκασπερίνι στην Αταλάντα ταίριαξε αμέσως μαζί του και τον είχε πυλώνα στην ομάδα. Ξέρει να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο.

Είναι δυνατός, δεν διστάζει να αμυνθεί και έχει και καλή τεχνική. Έπαιζε στο "8" και ήταν πολύ παραγωγικός. Αυτός ήθελε το χειμώνα του 2018 να φύγει γιατί είχε πλέον βαρεθεί. Ο Γκασπερίνι είναι πολύ καλός προπονητής αλλά δεν είναι εύκολος και αυτός δεν σκεφτόταν τα χρήματα αλλά προτιμούσε να έχει ως προτεραιότητα τις καλές συνθήκες διαβίωσης", είπε ο πρώην πλέον ακραίος αμυντικός με καταγωγή από την Σενεγάλη.

Ο Βινσέντ Λαουρινί ήταν μαζί με τον Κούρτιτς στην Πάρμα τα δυο προηγούμενα χρόνια: "Είναι απίστευτα ολοκληρωμένος ως ποδοσφαιριστής. Τακτικά κινείται σε όλο το γήπεδο. Και παλιότερα έβαζε γκολ περίπου 4,5 κατά μέσο όρο τη σεζόν. Όσο για τα πέναλτι; Μπορεί να μην τα αναλάμβανε αυτός στην Πάρμα αλλά δούλευε πολύ στις εκτελέσεις στις προπονήσεις", τονίζει ο Γάλλος αμυντικός.

Το αφιέρωμα στον Κούρτιτς ολοκληρώνεται με την αναφορά ότι κανείς κεντρικός μέσος δεν έχει πετύχει περισσότερα από 10 γκολ στα 5 προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης. "Ο Κούρτιτς τα έχει καταφέρει -στο ελληνικό πρωτάθλημα βέβαια- αγωνιζόμενος μάλιστα στο δίδυμο των χαφ που παίζουν μπροστά από την αμυντική γραμμή".

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΡΣΕΙΓ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ