ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Οι διόσκουροι Βαρέλα - Κρέσπο έγραψαν ιστορία

Κρέσπο και Βαρέλα ποζάρουν με την κούπα του Κυπέλλου
Κρέσπο και Βαρέλα ποζάρουν με την κούπα του Κυπέλλου EUROKINISSI SPORTS

Οι Φερνάντο Βαρέλα και Άνχελ Κρέσπο έχουν ήδη γράψει Ιστορία στον ΠΑΟΚ καθώς είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαια με την φανέλα του Δικεφάλου.

Μέχρι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο Κώστας Ιωσηφίδης ήταν ένας από τους τρεις ποδοσφαιριστές που κέρδισαν τα περισσότερα τρόπαια με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Μετά το τελικό του περασμένου Σαββάτου στο ΟΑΚΑ και τη νίκη επί του Ολυμπιακού με 2-1, οι Φερνάντο Βαρέλα και Χοσέ Άνχελ Κρέσπο πρόσθεσαν ένα ακόμη τρόπαιο στη συλλογή τους ξεπερνώντας τον.

Οι δυο τους έχουν γράψει ιστορία με τη φανέλα του ΠΑΟΚ καθώς είναι οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει 5 τίτλους με την φανέλα του και αποτελούν αναμφίβολα το πιο επιτυχημένο δίδυμο κεντρικών αμυντικών που έχουν δει οι φίλοι του Δικεφάλου.

Η ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΒΑΡΕΛΑ - ΚΡΕΣΠΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Η πορεία τους στον ΠΑΟΚ έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά στην πορεία τους στην Τούμπα. Πρώτος έφτασε στη Θεσσαλονίκη στις 28 Ιούνιου ο Ισπανός… Ο Κρέσπο αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Άστον Βίλα και ανακοινώθηκε επίσημε την 1η Ιουλίου του 2016. Μετά από 22 ημέρες ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση και του Φερνάντο Βαρέλα για τον οποίο έδωσε το ποσό των 1,4 εκατομμυρίων ευρώ στην Στεάουα Βουκουρεστίου. (Μέχρι να έρθει στην Τούμπα ο Ίνγκι Ίνγκασον αυτά ήταν τα περισσότερα χρήματα που έχει ξοδέψει ο ΠΑΟΚ για στόπερ).

Κρέσπο και Βαρέλα βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί στον αγωνιστικό χώρο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της σεζόν 2016-17 με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στην Τούμπα. Στην πραγματικότητα ήταν παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής αλλά οι δυο πρώτες αναβλήθηκαν.

Από εκείνο το παιχνίδι με τους Αγρινιώτες, στο οποίο μάλιστα ο Κρέσπο αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ με τον Τζαβέλλα να είναι δίδυμο με τον Βαρέλα στα στόπερ, ακολούθησαν άλλοι 127 επίσημοι αγώνες με τους… Διόσκορους πλέον του ΠΑΟΚ να βρίσκονται, έστω και για 1 λεπτό, μαζί στο γήπεδο.

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής με τον οποίο έχουν και οι δύο περισσότερες κοινές συμμετοχές είναι ο Λέο Μάτος. Με τον Βραζιλιάνο έπαιξαν από 131 ο καθένας.

Συνολικά έχουν γράψει κοινή παρουσία 10.169 αγωνιστικών λεπτών στην άμυνα του ΠΑΟΚ ενώ ξεχωριστή στιγμή για αυτούς αποτελεί το γκολ που πέτυχε ο Κρέσπο από ασίστ του Βαρέλα στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι την χρονιά της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ

Κρέσπο και Βαρέλα έχουν παίξει βασικοί και στους τέσσερις κερδισμένους τελικούς του ΠΑΟΚ τα τελευταία πέντε χρόνια. Και σε αυτόν στο Πανθεσσαλικό όταν κέρδισαν το πρώτο τους τρόπαιο με την ασπρόμαυρη φανέλα και στους δυο που ακολουθήσαν με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και φυσικά σε αυτόν με Ολυμπιακό το περασμένο Σάββατο.

Οι δυο τους αποτελούσαν το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Δικεφάλου την χρονιά του αήττητου πρωταθλήματος. Ο Κρέσπο έπαιξε και στα 30 παιχνίδια εκείνης της σεζόν ενώ ο Βαρέλα έχασε τα δύο πρώτα του πρωταθλήματος, λόγω τιμωρίας που κουβαλούσε από την προηγούμενη σεζόν και το τελευταίο με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα.

ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΤΟ

Θα καταφέρουν και οι δύο μαζί να κατακτήσουν και έκτο τρόπαιο; Το μέλλον θα δείξει. Τα συμβόλαια και των δύο εκπνέουν το καλοκαίρι του 2022. Ο Κρέσπο επέκτεινε τον περασμένο Δεκέμβριο, για έναν επιπλέον χρόνο το συμβόλαιο που έληγε αυτό το καλοκαίρι, ενώ ο Βαρέλα ανανέωσε, την τελευταία στην κυριολεξία στιγμή το δικό του το καλοκαίρι του 2019.

Εκείνην την εποχή όμως τα συμβόλαια στον ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα υψηλά και το δικό του ξεπερνά σε ετήσιες αποδοχές το 1 εκατομμύριο. Λογικά θα γίνουν συζητήσεις ανάμεσα στον Αφρικανό και τον ΠΑΟΚ για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του κάτι που σημαίνει ότι πολλά ενδεχόμενα θα είναι ανοικτά…

Όπως και να έχει Βαρέλα και Κρέσπο έχουν γράψει το δικό τους ξεχωριστό κεφάλαιο στην Ιστορία του ΠΑΟΚ και στην συνείδηση των φιλάθλων του είναι δυο ποδοσφαιριστές που συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον.

Μάλιστα κάποια στιγμή έδωσαν στο PAOKTV μια κοινή συνέντευξη στην οποία μιλούσαν για την συνύπαρξη τους στην Τούμπα η οποία ήταν ξεκαρδιστική.

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ