ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ο ρόλος του Λουτσέσκου στη συμφωνία για την παραμονή του Ελ Καντουρί

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί
Ο Ομάρ Ελ Καντουρί EUROKINISSI

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί βρέθηκε δύο φορές στην πόρτα της εξόδου από τον ΠΑΟΚ, αλλά τελικά "έριξε άγκυρα" στην Τούμπα με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει μεγάλη συμβολή στην παραμονή του στο Δικέφαλο.

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ και θα παραμείνει στην Τούμπα τουλάχιστον για δύο χρόνια ακόμη με προοπτική και μιας επιπλέον σεζόν.

Αν εξαντλήσει το συμβόλαιο στο οποίο έχει συμφωνήσει ο Μαροκινός θα συμπληρώσει 7 χρόνια στον ΠΑΟΚ κάτι που τουλάχιστον στα πρώτα του χρόνια στη Θεσσαλονίκη μόνο πιθανό δεν φαινόταν.

Ο Ελ Καντουρί μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ από την Έμπολι τον Αύγουστο του 2017, με τον Γιώργο Σαββίδη να είναι αυτός που κίνησε τις διαδικασίες για την απόκτηση του.

Δύο φορές βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου στην Τούμπα

Ενάμιση μόλις χρόνο μετά ο Μαροκινός βρέθηκε ένα βήμα πριν την επιστροφή του στην Ιταλία με την Πάρμα να θέλει να έχει συμφωνήσει μαζί του το Γενάρη του 2019 και τον Ιβάν Σαββίδη να είναι αυτός που τον έπεισε να παραμείνει για να κατακτήσει το πρωτάθλημα με την φανέλα του Δικεφάλου.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Ομάρ Ελ Καντουρί ετοίμασε βαλίτσες και η δεύτερη προέκυψε το επόμενο καλοκαίρι όταν και προέκυψε πρόταση από την Σταντάρ Λιέγης.

Ο Ελ Καντουρί και πάλι ήταν έτοιμος να αποχωρήσει αλλά οι Βέλγοι υπαναχώρησαν στους όρους της συμφωνίας που του είχαν προσφέρει και έτσι ο Μαροκινός επέστρεψε στην βάση του στη Θεσσαλονίκη, δείχνοντας μάλιστα περισσότερο συνειδητοποιημένος ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να καλύψει τις φιλοδοξίες του.

Κάτι άλλωστε που φάνηκε και τώρα όταν έφτασε δυο εβδομάδες από το να μείνει ελεύθερος και τελικά συμφώνησε να παραμείνει στον ΠΑΟΚ για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον.

Πολυθεσίτης και πολύτιμος για τους προπονητές του

Ο Ελ Καντουρί έχει φτάσει στις 121 συμμετοχές με τη φανέλα του Δικεφάλου, με 8 γκολ και 11 ασίστ και τα στατιστικά του θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα αν δεν υπήρχαν οι τραυματισμοί που συχνά πυκνά τον ταλαιπώρησαν.

Κανείς δεν ήταν σοβαρός αλλά οι περισσότεροι τον κράτησαν για αρκετό καιρό στα πιτς και δεν του επέτρεψαν να δώσει αυτά που και ο ίδιος περίμενε και η ποδοσφαιρική του ποιότητα υποσχόταν. Το γεγονός ότι έχει κατακτήσει τρία κύπελλα με τον ΠΑΟΚ και δεν έχει αγωνιστεί σε κανέναν τελικό είναι μάλλον χαρακτηριστικό για αυτό που περιγράφεται παραπάνω.

Όλοι όμως οι προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε στον ΠΑΟΚ έπιναν νερό στο όνομα του. Η ικανότητα του να παίζει σε περισσότερες από μια θέσεις, στα κεντρικά χαφ, ως επιτελικός αλλά και στα αριστερά και να συγκλίνει από εκεί τον έκαναν πολύτιμο για όλους.

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, τον Αμπέλ Φερέιρα – "ο Καντουρί είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχω προπονήσει ποτέ" είχε δηλώσει δημόσια ο Πορτογάλος αλλά και για τον Πάμπλο Γκαρσία που βασίστηκε πάνω του στο τελευταίο κομμάτι της περασμένης σεζόν.

Ο ρόλος του Λουτσέσκου στην ανανέωση του συμβολαίου του

Ο Λουτσέσκου στην παρουσίαση του ήταν βέβαιος ότι ο 30χρονος μέσος θα παραμείνει στην ομάδα του και ότι θα ανανεώσει το συμβόλαιο του. "Θα είμαι χαρούμενος αν ανανεωθεί το συμβόλαιο του Ελ Καντουρί, γιατί θα ανανεώσει. Τουλάχιστον εγώ θέλω να ανανεωθεί" δήλωσε ο Ρουμάνος και προσπάθησε και αυτός έμπρακτα να «σπρώξει» το θέμα της ανανέωσης του Μαροκινού.

Μέχρι σήμερα έχει μιλήσει αρκετές φορές μαζί του τονίζοντας ότι τον υπολογίζει και ότι θέλει να τον έχει μαζί του στον ΠΑΟΚ που θα ξεκινήσει να δημιουργεί για την επόμενη σεζόν.

Το θέμα είναι πως θα τον αξιοποιήσει. Επί Λουτσέσκου – που αρέσκεται να συνεργάζεται με παίκτες όπως ο Καντουρί, με δυνατότητα να παίζουν πολλούς ρόλους στο γήπεδο- ο Μαροκινός συνήθως αγωνιζόταν είτε ως επιτελικός χαφ ή στα αριστερά με εντολή να συγκλίνει στον άξονα.

Με τον Ρουμάνο στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Ελ Καντουρί δεν έπαιξε ποτέ στο δίδυμο των κεντρικών χαφ όπου τον χρησιμοποιούσε ο Αμπέλ Φερέιρα στο ξεκίνημα της περασμένης σεζόν. Που τελικά θα τον χρησιμοποιήσει από εδώ και πέρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα δημιουργηθούν και τις ανάγκες που θα έχει να καλύψει.

Το σίγουρο είναι ότι με την συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου αυτός που χάρηκε, ίσως περισσότερο από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ