ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κάνει ξανά Superman τον Πασχαλάκη

Ο Πασχαλάκης στους πανηγυρισμούς της κατάκτησης του πρωταθλήματος της σεζόν 2018/19
Ο Πασχαλάκης στους πανηγυρισμούς της κατάκτησης του πρωταθλήματος της σεζόν 2018/19 ΙΝΤΙΜΕ

Μετρ στην ψυχολογία των παικτών του ο Ραζβάν Λουτσέσκου μεταμορφώνει τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, τον κάνει να νιώθει σημαντικός και παίρνει από αυτόν πολύτιμους βαθμούς για την ομάδα του.

O Αλέξανδρος Πασχαλάκης κράτησε ζωντανό τον ΠΑΟΚ στις τρεις εκτός έδρας νίκες που πήρε στο Γιβραλτάρ στον αγώνα με την Λίνκολν, στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα και στο Αγρίνιο στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας ξαναγίνεται ο Superman της χρονιάς του νταμπλ και δίνει βαθμούς στην ομάδα του κάτι που η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ έψαχνε τις δυο προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους.

Ο Πασχαλάκης αποτελεί αυτή την στιγμή τον πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Λίγοι είναι αυτοί που θυμούνται πλέον ότι πριν από λίγους μήνες βρέθηκε στη "δίνη του κυκλώνα" και ήρθε σε ρήξη με οπαδούς του ΠΑΟΚ με αφορμή μάλιστα ένα παιχνίδι στο οποίο δεν αγωνίστηκε με αντίπαλο τον Άρη. Η κόντρα που ξέσπασε στις κερκίδες ανάμεσα σε αυτόν και οπαδούς που αποδοκίμαζαν τον έφερε ένα βήμα πριν από την πόρτα της εξόδου από την Τούμπα.

Ο Γκαρσία κράτησε τον Πασχαλάκη και αυτός τον δικαίωσε

Στον ΠΑΟΚ τον κράτησαν από τη μια η δημόσια συγνώμη που ζήτησε και από την άλλη η στήριξη που του πρόσφερε ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός όχι μόνο έκλεισε τα αυτιά του στις φωνές που έλεγαν ότι ο Πασχαλάκης δεν είχε πλέον θέση στον ΠΑΟΚ, αλλά τον επανάφερε στη βασική ενδεκάδα δείχνοντας του απόλυτη εμπιστοσύνη.

Και ο παίκτης του, του ανταπέδωσε την στήριξη κάνοντας καλές εμφανίσεις στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν με αποκορύφωμα τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Δίνει πολύτιμους βαθμούς με τις επεμβάσεις του

Ακόμη όμως και τότε ο γκολκίπερ του Δικεφάλου δεν έμοιαζε και τόσο σημαντικός για την ομάδα του όπως φαίνεται να είναι σήμερα. Ίσως γιατί η καλή εικόνα του συνοδεύτηκε από μια γενικότερη βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας του ΠΑΟΚ όταν ξεκίνησε που ξεκίνησε να παίζει και πάλι με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Τώρα, σε ένα διάστημα που ο ΠΑΟΚ επιτρέπει στους αντιπάλους του να του κάνουν πολλές ευκαιρίες για γκολ ο Πασχαλάκης είναι εκεί και με τις αποκρούσεις του γλιτώνει από τα χειρότερα την ομάδα του

Σύμφωνα με την Opta, οι τελικές που βρήκαν εστία στα δυο παιχνίδια με Αστέρα και Παναιτωλικό "άξιζαν" 2,52 xGoals. Ένας μέσος τερματοφύλακας θα δεχόταν τουλάχιστον 2.5 γκολ με αυτές τις τελικές, ίσως και τρία, όμως ο Πασχαλάκης έφαγε μόνο ένα, κάτι που μεταφράζεται σε πολύτιμους βαθμούς για τον Δικέφαλο

Μετρ της ψυχολογίας ο Λουτσέσκου τον κάνει να νιώθει και πάλι σημαντικός

Σημαντικό ρόλο στη μεταμόρφωση του έπαιξε και πάλι ο προπονητής του. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και με τις δηλώσεις του αλλά και έμπρακτα στήριξε με όλες του δυνάμεις τον Πασχαλάκη – και σε λιγότερο βαθμό τον Ζίβκοβιτς- κάνοντας τον και πάλι να αισθάνεται βασικός και αναντικατάστατος όπως ήταν στην πρώτη θητεία του Ρουμάνου τεχνικού στην Τούμπα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη σεζόν 2018-19, την χρονιά που, με τον Λουτσέσκου στον πάγκο του, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το νταμπλ ο Πασχαλάκης έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος, σε όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες του Δικέφαλου -στα προκριματικά του Champions League και στον όμιλο του Europa League- και σε όλα τα νοκ- αουτ παιχνίδια του κυπέλλου.

Οι δηλώσεις στήριξης και η επικοινωνία του Ρουμάνου με τον παίκτη του

Το πρώτο πράγμα που ξεκαθάρισε ο Ρουμάνος με την επιστροφή του στην Τούμπα ήταν ότι δεν χρειάζεται τερματοφύλακα. Και πριν το δηλώσει δημόσια στη διάρκεια της παρουσίασης του, το είχε μεταφέρει στον ίδιο τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Το καλοκαίρι ο Πασχαλάκης δεν ήταν σίγουρος ότι θα εξαντλήσει το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ που τελειώνει στο τέλος της σεζόν, μέχρι που ο Λουτσέσκου επικοινώνησε μαζί του – και ήταν από τους πρώτους ποδοσφαιριστές με τους οποίους ο Ρουμάνος επικοινώνησε πριν επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη- και του είπε ότι τον υπολογίζει πολύ στη νέα ομάδα που θέλει να δημιουργήσει.

Από αυτήν την τηλεφωνική επαφή και μετά ο Πασχαλάκης καταστάλαξε και έδωσε εντολή στους εκπροσώπους του να σταματήσουν να συζητούν με ομάδες που είχαν δείξει ενδιαφέρον για την περίπτωση του. Και μπορεί σήμερα να δηλώνει πως δεν είναι ώρα για συζητήσεις σχετικά με το συμβόλαιο του και πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το τι πρόκειται να κάνει στο μέλλον ωστόσο είναι δεδομένο ότι σημαντικό ρόλο σε όποια απόφαση θα πάρει θα παίξει και η θέληση του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ασπίδα προστασίας απ' τον Λουτσέσκου στους τερματοφύλακες της ομάδας του

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ξέρει ότι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είναι ένας παίκτης ψυχολογίας και γνωρίζει ότι αγωνίστηκε για πολύ καιρό υπό καθεστώς έντονης πίεσης. Έτσι από την μια προσπαθεί να αποσυμπιέσει τον τερματοφύλακα του και από την άλλη να τον κάνει να νιώθει ότι είναι σημαντικός για αυτόν και την ομάδα του.

Για αυτό και μετά τον αγώνα στην Τρίπολη ζήτησε από "όσους έχουν τον ΠΑΟΚ μέσα τους" όπως είπε χαρακτηριστικά να στηρίξουν τους τερματοφύλακες του Δικεφάλου και να σταματήσουν να τους αντιμετωπίζουν με αρνητισμός . Άλλωστε και δημόσια έχει πει ότι θεωρεί τον Πασχαλάκη τον καλύτερο τερματοφύλακα στην Ελλάδα.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ