FOOTBALL ANALYSIS

ΠΑΟΚ: Ο Ντάντας δεν έβαλε μόνο τα δύο γκολ, ήταν ολόκληρος ο εγκέφαλος του Δικεφάλου

Ο Ντάντας πανηγυρίζει το γκολ του στο ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός
Ο Ντάντας πανηγυρίζει το γκολ του στο ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός EUROKINISSI

Ο Τιάγκο Ντάντας ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη του ΠΑΟΚ με 3-2 κόντρα στον Λεβαδειακό. Δεν ήταν απλώς τα δύο γκολ που πέτυχε, αλλά το γεγονός πως ήταν ο εγκέφαλος στην ανάπτυξη του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μία σημαντική νίκη για την 20η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Ο Δικέφαλος επικράτησε 3-2 του Λεβαδειακού και ανέβηκε στην 3η θέση, όπου ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό λίγες μέρες πριν από τη μεταξύ τους αναμέτρηση στην Τούμπα.

Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν κυρίαρχη, αν και είχε ορισμένα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ήταν ο Τιάγκο Ντάντας. Ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 10' με κεφαλιά και στο 45+5' έδωσε ξανά προβάδισμα στον Δικέφαλο μετά την ισοφάριση του Μουτίνιο στο 15'.

Ο Τιάγκο Ντάντας δεν έβαλε όμως απλώς τα δύο γκολ, αλλά ήταν ο κεντρικός οργανωτής του Δικεφάλου ή ακόμη καλύτερα ο "εγκέφαλος" της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο οργανωτής του ΠΑΟΚ

Ο 21χρονος Πορτογάλος ήταν ο πιο σημαντικός "κρίκος" στην κυκλοφορία του ΠΑΟΚ. Ήταν εκείνος που φρόντιζε να περνάει την μπάλα από τη μεσαία γραμμή προς την επίθεση. Αυτό μάλιστα το έκανε πολύ πετυχημένα.

Στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις μεταβιβάσεις του Ντάντας στην αναμέτρηση απέναντι στους Βοιωτούς.

Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις του Ντάντας στο ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός
Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις του Ντάντας στο ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός

Όπως βλέπετε ο Ντάντας οργάνωνε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με μεταβιβάσεις πότε στα αριστερά, πότε στα δεξιά. Μάλιστα, τα λάθη του ήταν ελάχιστα, καθώς είχε 58 στις 65 πάσες.

Οι περισσότερες ήταν πάνω απ' τη σέντρα, ενώ με 19 στις 24 πάσες στην επίθεση ήταν ο κορυφαίος του αγώνα σε αυτόν τον τομέα. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο πως συνεργάστηκε έστω μία φορά με όλους τους ποδοσφαιριστές, τους οποίους χρησιμοποίησε ο Λουτσέσκου στο παιχνίδι.

Παντού γύρω από την περιοχή του Λεβαδειακού

Ο Ντάντας ήταν από τους πιο ενεργούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό. Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειές του στην αναμέτρηση.

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Ντάντας στο ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Ντάντας στο ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός

Ο 21χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είχε 76 ενέργειες με την μπάλα. Όπως βλέπετε οι περισσότερες ήταν γύρω από την περιοχή του Λεβαδειακού, στις δύο πλευρές, αλλά και στον άξονα, με τον Ντάντας να έχει έναν ρόλο "δεκαριού".

Οι περισσότερες επιθετικές ενέργειες του ΠΑΟΚ περνούσαν άλλωστε από τα πόδια του, ειδικά τις στιγμές που πίεσε τον Λεβαδειακό. Ο Πορτογάλος στη φάση του πρώτου γκολ κινήθηκε σαν δεύτερος φορ για να πάρει την κεφαλιά, ενώ άλλες στιγμές κατέβαινε πιο χαμηλά, ώστε να πάρει την μπάλα και να βοηθήσει στην κυκλοφορία ή να συνεισφέρει ανασταλτικά.

Γι' αυτό τον λόγο μάλιστα ολοκλήρωσε το ματς με πέντε ανακτήσεις και ένα κλέψιμο. Γενικά, ο Ντάντας με την παρουσία του πήρε άριστα και απέδειξε γι' ακόμη μία φορά γιατί είναι από τα πιο σημαντικά "εργαλεία" του Λουτσέσκου.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ