FOOTBALL ANALYSIS

ΠΑΟΚ: Ο λυτρωτής Νάρεϊ με λίγες ενέργειες κατάφερε να ξεχωρίσει στην επίθεση

Ο Καλέντ Νάρεϊ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε
Ο Καλέντ Νάρεϊ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε INTIME

Ο Καλέντ Νάρεϊ, εκτός από λυτρωτής του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ατρόμητο, ήταν και εκ των διακριθέντων παικτών του Λουτσέσκου σε εκτέλεση και δημιουργία, αφήνοντας υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας και δη του ντέρμπι με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το δύο στα δύο στην Τούμπα κόντρα στον Ατρόμητο, έστω και με άκρως συναρπαστικό φινάλε. Ο Δικέφαλος ήλεγχε πλήρως το παιχνίδι, με εξαίρεση ίσως τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημίχρονου, ωστόσο άπαντες στην Τούμπα καρδιοχτύπησαν δυνατά με το γκολ του Τζοβάρα στο 92', το οποίο έδινε προσωρινά τον βαθμό της ισοπαλίας στους Περιστεριώτες.

Ωστόσο τη λύση για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε ο Καλέντ Νάρεϊ στο 96', σφραγίζοντας με όμορφο τρόπο τη θετική του παρουσία, η οποία έδωσε υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα και φυσικά του ντέρμπι με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο ΠΑΟΚ επιτέθηκε κατά κύριο λόγο από τη δεξιά πτέρυγα και αυτό εν πολλοίς οφειλόταν στην καλή αγωνιστική παρουσία του 28χρονου Γερμανού μεσοεπιθετικού αλλά και του Αντελίνο Βιεϊρίνια, οι οποίοι δεν είχαν πρόβλημα να συνδυαστούν και να δημιουργήσουν κινδύνους από την πλευρά τους.

Πιο ψηλά από όλους στο γήπεδο

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, παίζοντας κυρίως από τις δύο πτέρυγες και ειδικότερα από την πλευρά των Νάρεϊ - Βιεϊρίνια. Στο γράφημα της Opta Stats / Perform βλέπουμε ότι ο Νάρεϊ (77) ήταν πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, ακόμα και από τον σέντερ φορ, Μπράντον Τόμας (71).

Την ίδια στιγμή συνέκλινε προς τον άξονα, δίνοντας τη δυνατότητα στον Βιεϊρίνια (20) να μπορεί να κινείται εκείνος κοντά στον ασβέστη και στην επίθεση. Στην απέναντι πλευρά ο Ζίβκοβιτς (14) ήταν πιο χαμηλά στον αγωνιστικό χώρο και πιο κοντά στην πλάγια γραμμή.

ΠΑΟΚ: Ο λυτρωτής Νάρεϊ με λίγες ενέργειες κατάφερε να ξεχωρίσει στην επίθεση
OPTA / SPORT24

Ο Νάρεϊ έδειξε και σε αυτό το ματς ότι μπορεί να αποτελέσει τον έξτρα παίκτη μέσα στην αντίπαλη περιοχή, προσφέροντας λύσεις στο σκοράρισμα, αλλά και δημιουργώντας χώρους στον επιθετικό, είτε πρόκειται για τον Τόμας είτε για τον Νέλσον Ολιβέιρα. Ειδικότερα αν στην απέναντι πλευρά βρίσκεται ο Άντριγια Ζίβκοβιτς (όπως στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο) που έχει το "ένας εναντίον ενός" και δίνει πλάτος στην ομάδα, τότε ο Νάρεϊ θα μπορεί να κινείται πολύ πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή.

Με λίγες ενέργειες κατάφερε να ξεχωρίσει στην επίθεση

Ο Νάρεϊ δεν ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου κόντρα στον Ατρόμητο, έχοντας μόλις 33 ενέργειες στο παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά η άμυνα των Περιστεριωτών τον ένιωσε για τα καλά στο "πετσί" της, όχι μόνο με το "buzzer beater" που πέτυχε. Συνολικά στην περιοχή του Γιαννιώτη είχε πέντε ενέργειες, τις περισσότερες από κάθε άλλον συμπαίκτη του.

ΠΑΟΚ: Ο λυτρωτής Νάρεϊ με λίγες ενέργειες κατάφερε να ξεχωρίσει στην επίθεση

Στις δύο εξ αυτών επιχείρησε ισάριθμα σουτ. Το ένα βρήκε στόχο, το δεύτερο κόπηκε από αμυνόμενο. Να σημειωθεί ότι ήταν ο μόνος ποδοσφαιριστής που είχε δύο τελικές προσπάθειες μέσα από την περιοχή και από τις δύο ομάδες.

Βέβαια ο Νάρεϊ δεν ήταν μόνο εκτελεστής κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά και δημιουργός, έχοντας και εκεί ορισμένα αρκετά καλά νούμερα. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έφτιαξε τρεις τελικές προσπάθειες σε συμπαίκτες του (τρεις key passes), κάτι που φυσικά αποτελεί ρεκόρ στο συγκεκριμένα, ενώ είχε 4/7 εύστοχες σέντρες, κυρίως λόγω των κόρνερ που ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεσή τους.

ΠΑΟΚ: Ο λυτρωτής Νάρεϊ με λίγες ενέργειες κατάφερε να ξεχωρίσει στην επίθεση
OPTA / SPORT24

Ο Νάρεϊ δεν ξεχώρισε με τις μεταβιβάσεις του στο συγκεκριμένο παιχνίδι και αυτό εν πολλοίς οφείλεται για δύο λόγους. Αφενός γιατί κινήθηκε ψηλά στο γήπεδο προς την περιοχή του Ατρομήτου, αφετέρου γιατί είχε λίγες ενέργειες στο παιχνίδι. Συνολικά είχε 17/20 εύστοχες πάσες και 6/10 εύστοχες πάσες στην επίθεση. Ωστόσο το στατιστικό στο οποίο κατάφερε να εντυπωσιάσει, ήταν οι ανακτήσεις κατοχής μπάλας.

Όπως είδαμε στο δίκτυο μεταβιβάσεων του Δικεφάλου στο πρώτο γράφημα της Opta, ο Νάρεϊ μαζί με τον Τόμας ήταν από τους πρώτους αμυνομένους και είχε πέντε ανακτήσεις κατοχής μπάλας, πίσω μόνο από τον Ζίβκοβιτς που οκτώ.

Η εμφάνιση του Νάρεϊ κόντρα στον Ατρόμητο άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια αλλά και έστειλε μηνύματα στον Λουτσέσκου για τον τρόπο που μπορεί να τον μεταχειριστεί τακτικά. Ακολουθεί το ντέρμπι με τον Άρη εκτός έδρας και ο Ρουμάνος μπορεί να πάρει πράγματα από τον 28χρονο μεσοεπιθετικό από το συγκεκριμένο παιχνίδι, αν το αξιοποιήσει σωστά (και φυσικά αν βρεθεί και ο ίδιος σε καλή μέρα).

ΠΑΟΚ: Ο λυτρωτής Νάρεϊ με λίγες ενέργειες κατάφερε να ξεχωρίσει στην επίθεση
TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ