ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ο Κωνσταντέλιας, τα... φωτάκια και η Μίλαν

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας EUROKINISSI SPORTS

Τι πραγματικά ισχύει ως προς τις αναφορές στην Ιταλία σχετικά με την πρόθεση της Μίλαν για τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Τα… φωτάκια που έχουν, καιρό τώρα, ανάψει σε όλη την Ευρώπη και η βάση που έθεσε η πρόταση της Ζάλτσμπουργκ στο φινάλε της περασμένης μεταγραφικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια του χειμερινού προπονητικού καμπ του ΠΑΟΚ στην Κύπρο, ο Ζοζέ Μπότο, χαρακτηριστικά είχε δηλώσει σε συνέντευξή του, πως κάθε φορά που κάποιος νεαρός ποδοσφαιριστής ανά την Ευρώπη, εμφανίζεται στο προσκήνιο, "φωτάκια ανάβουν σε οθόνες του τμήματος scouting όλων των κορυφαίων ευρωπαϊκών clubs".

Προφανής η μεταφορά, ενδεικτική όμως του... σύρματος που πέφτει -και πόσο έγκαιρα αυτό γίνεται- κάθε φορά που κάποιος πιτσιρικάς ξεπετάγεται και συστήνεται στη διεθνή σκηνή. Πόσο μάλλον όταν αυτός είναι ήδη γνωστός από το ξεκίνημα της εφηβείας του και, πλέον, εμφανίζεται και επαγγελματικά, σε επίπεδο πρώτης ομάδας.

Καλή ώρα δηλαδή ό,τι συνέβη με τον Γιάννη Κωνσταντέλια και την ορμητική του είσοδο στα δρώμενα του ελληνικού πρωταθλήματος στα μέσα φθινοπώρου. Τα... φωτάκια άναψαν παντού στην Ευρώπη και από τότε, συνεχώς, όλο και κάτι δημοσιοποιείται που να αφορά τον "Ντέλια" και την προσοχή που έχει προκαλέσει με τις εμφανίσεις του.

Το παντού, εν προκειμένω, είναι κυριολεκτικό. Ανεξαρτήτως τι κατάληξη θα υπάρξει, τι πόρισμα θα βγει, τα "φωτάκια" αναδεικνύουν εξέλιξη και έτσι ουσιαστικά υπαγορεύουν και τις προβλεπόμενες κινήσεις εκ μέρους των συλλόγων. Το αν και κατά πόσον αυτές θα μετατραπούν σε ενδιαφέρον και κατ’ επέκταση σε μεταγενέστερο στάδιο σε διεκδίκηση και πρόταση, είναι κάτι που έχει να κάνει με την αξιολόγηση των clubs.

Τα "φωτάκια" πάντως είναι αυτά που ξεκινάνε την όλη διαδικασία. Το τελευταίο λοιπόν που δημοσιοποιήθηκε ήταν δημοσίευμα στην Ιταλία περί σκέψης των υπευθύνων του αγωνιστικού σχεδιασμού της Μίλαν για υποβολή πρότασης 10 εκατομμύριων ευρώ για τον Κωνσταντέλια.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζει το SPORT24, οι Μιλανέζοι δεν αποτελούν εξαίρεση στον "κανόνα" με τα… φωτάκια, παρακολουθώντας τον 20χρονο μεσοεπιθετικό από την πρώτη στιγμή που εδραιώθηκε φέτος στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Θετικές οι μέχρι στιγμής αναφορές που έχουν από αυτή την παρακολούθηση, κάπου εκεί όμως μένει για τώρα η συγκεκριμένη ιστορία.

Η Ζάλτσμπουργκ έθεσε τον πρώτο οικονομικό πήχη

Δεν έχει γίνει κάποια κρούση στον ΠΑΟΚ, πόσο μάλλον αυτή να έχει... ποσοτικοποιηθεί. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο τώρα. Πρώτον, για λόγους timing: η Μίλαν καλά καλά δεν ξέρει πως θα είναι ως το καλοκαίρι και σε ποιο οικονομικό (και όχι μόνο) πλαίσιο θα λειτουργήσει εν όψει της επόμενης σεζόν.

Δεύτερον για αγωνιστικούς λόγους: για παράδειγμα, ο Σαρλ Ντε Κετέλαρ, ο οποίος το περασμένο μόλις καλοκαίρι αποτέλεσε τεράστια επένδυση της Μίλαν, μιας και αποκτήθηκε έναντι 32 εκατομμυρίων ευρώ από την Μπριζ, έχοντας παρόμοιο ρόλο και θέση στο γήπεδο (παρότι με τελείως διαφορετική σωματοδομή από τον Κωνσταντέλια), "υποφέρει" χωρίς να έχει προσαρμοστεί στις συνθήκες της Serie A. Εύλογα λοιπόν, μοιάζει τουλάχιστον πρώιμη οποιαδήποτε κίνηση για παίκτη ο οποίος μαζί με τον Βέλγο θα διεκδικήσουν -στην καλύτερη- την ίδια θέση.

Και τέλος -και πιθανότατα κυρίως-, πως οι "ροσονέρι" θα σκέφτονταν να προσφέρουν το συγκεκριμένο πόσο των 10 εκατομμυρίων, γνωρίζοντας πως ο ΠΑΟΚ ακριβώς αυτό απέρριψε -μετά πολλών επαίνων μάλιστα, αλλά και με αρκετά επιπρόσθετα μπόνους...- στη διάρκεια της περασμένης μεταγραφικής περιόδου, αρνούμενος την σχετική προσφορά της Ζάλτσμπουργκ; Και πως θα περίμεναν πως μια τέτοια πρόταση θα είχε τύχη;

Ενδεικτικά συνεπώς βασιμότητας τα παραπάνω, χωρίς πάντως να σημαίνει πως δεν υφίσταται τσεκάρισμα της Μίλαν για τον Κωσνταντέλια. Εννοείται πως υφίσταται. Και βάσει της χαρακτηριστικής προαναφερθείσας παρομοίωσης του Μπότο, αλλά και πλέον βάσει των όσων βλέπουν οι "ροσονέρι" στον "Ντέλια", τα οποία και καλύπτουν αρκετές από τις προϋποθέσεις τους.

Σε αυτό το στάτους όμως είναι οι περισσότερες ομάδες που τσεκάρουν τον 20χρονο. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ως προς την τιμολόγηση του "Ντέλια" να προκύπτουν πρώτον από την προσφορά των 10 εκατομμυρίων ευρώ της Ζάλτσμπουργκ, η οποία και έθεσε έτσι έναν πρώτο πήχη για κάθε ενδιαφερόμενο, αλλά και εν συνεχεία από την αξίωση των 20 εκατομμυρίων (τιμής στην οποία εμπεριέχονται και τα συνηθισμένα σε μεταγραφές μπόνους) από πλευράς ΠΑΟΚ.

Όποιος συνεπώς προσδοκά στο να αποκτήσει προβάδισμα στην σχετική κούρσα για τον Κωνσταντέλια -κάτι που ισχύει για όλους, της Μίλαν συμπεριλαμβανομένης-, πρέπει αρχικά να αφήσει την όποια σκέψη, να ξεπεράσει το στάδιο του τσεκαρίσματος και να πλησιάσει περισσότερο στις αξιώσεις του "Δικέφαλου" και όχι στον πήχη που έθεσε η γεναριάτικη πρόταση της Ζάλτσμπουργκ, η οποία μέχρι στιγμής είναι -πέραν της μεγαλύτερης- και η σοβαρότερη και πληρέστερη που παρουσιάστηκε στους Θεσσαλονικείς.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΙΛΑΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ