ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ μεταγραφές: Με τις βαλίτσες στο χέρι ο Νάρεϊ, πώς από το διαφαινόμενο ναυάγιο προκύπτει happy end

Ο Καλέντ Νάρεϊ
Ο Καλέντ Νάρεϊ

Πώς από το διαφαινόμενο ναυάγιο προκύπτει happy end στη μεταγραφή του 27χρονου, Κάλεντ Νάρεϊ. Η επιμονή του ΠΑΟΚ και η επιθυμία του παίκτη που τον οδήγησε μέχρι και σε απεργία.

Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ κοντά να ρίξει τίτλους τέλους στο σίριαλ του καλοκαιριού και να φέρει στη Θεσσαλονίκη τον Κάλεντ Νάρεϊ. Ο Δικέφαλος τα βρήκε στο οικονομικό με την Φορτούνα Ντίσελντορφ και ίσως ακόμη και σήμερα (13/7) να προκύψουν οι οριστικές εξελίξεις.

Ο 27χρονος ακραίος δεν πήρε μέρος στην προπόνηση της Φορτούνα Ντίσελντορφ (με άδεια αυτή τη φορά), καθώς περιμένει να οριστικοποιηθεί η συμφωνία της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ για να ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη. Ο Νάρεϊ παραμένει στο Ντίσελντορφ και περιμένει να ενημερωθεί ότι διευθετήθηκαν και τα τελευταία ζητήματα μεταξύ των δυο ομάδων για να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, να περάσει από ιατρικά και να υπογράψει το νέο συμβόλαιο με τους ασπρόμαυρους.

Ο ΠΑΟΚ επέμεινε πολύ στην περίπτωση του 27χρονου και είχε λόγους να το κάνει. Το γεγονός ότι η περασμένη σεζόν ήταν η καλύτερη της καριέρας με 8 γκολ και 15 ασίστ ήταν ένας από αυτούς γιατί η αναζήτηση του Δικέφαλου για τα εξτρέμ ήταν εξ αρχής στραμμένη σε ποδοσφαιριστές με καλά στατιστικά.

Συμμετείχε στο 50% των γκολ της Φορτούνα την περασμένη σεζόν και μάλιστα το γεγονός ότι κάποιες φορές ο προπονητής του έδινε όλη τη δεξιά πλευρά δεν τον εμπόδισε από το να είναι αποτελεσματικός με τέρματα και τελικές πάσες. Ξεκίνησε από την 2η αγωνιστική της 2ης Μπουντεσλίγκα με γκολ και ασίστ, στην ήττα από τη Βέρντερ με 3-2, και δεν σταμάτησε παρά μόνο τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν, όταν πλέον φαινόταν ότι η ομάδα του είχε ξεμείνει από στόχους.

Ούτε πάντως στο Ντίσελντορφ δεν κατάφερε να κερδίσει μια άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει και με το Αμβούργο. Ίσως και αυτός να ήταν ένας από τους λόγους που πήρε την απόφαση να αναζητεί την τύχη του αλλού φεύγοντας από τη Γερμανία. Ο ΠΑΟΚ τού δίνει μια προοπτική να διεκδικήσει τρόπαια στην Ελλάδα αλλά και να γράψει τις πρώτες του συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ο Νάρεϊ πείστηκε μάλλον εύκολα από το Ζοζέ Μπότο για το πλάνο του Δικεφάλου.

Πίεσε και αυτός από την πλευρά του τον αθλητικό διευθυντή της Φορτούνα Κλάους Άλοφς να συμφωνήσει στην παραχώρηση του. Έφτασε μάλιστα να γίνει "απεργός", όπως τον χαρακτήρισαν τα τοπικά ΜΜΕ, και να μην κατέβει να παίξει στο τελευταίο φιλικό με την Τβέντε. Μάλλον έβλεπε και αυτός ότι τα πράγματα στις διαπραγματεύσεις της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ είχαν... βαλτώσει και ήθελε να δείξει ότι αυτός έχει πάρει τις αποφάσεις του.

Ο ΠΑΟΚ δεν εγκατέλειψε την περίπτωση του ούτε όταν η γερμανική ομάδα έβγαζε προς τα έξω ότι θέλει ακατέβατα 2 εκατομμύρια, τα διπλάσια από την δική του αρχική πρόταση, για να τον παραχωρήσει.

Και αυτό διότι τον ήθελε πολύ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο τρόπος του παιχνιδιού του Νάρεϊ, που έμαθε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Μπάγερ Λεβερκούζεν, είναι απόλυτα συμβατός με αυτό που θέλει ο Ρουμάνος από τους ακραίους.

Ο Γερμανός, με καταγωγή από το Τόγκο, είναι παίκτης γραμμής που παίζει κάθετα, χωρίς να χρειάζεται να συγκλίνει προς τον άξονα για να γίνει παραγωγικός. Είναι γρήγορος με την μπάλα στα πόδια και κυρίως συνεπής τακτικά και στα αμυντικά του καθήκοντα. Με ταχύτητα, με πολλά τρεξίματα και με μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι έχει όλα όσα ψάχνει ο προπονητής του Δικεφάλου.

Το θέμα είναι πως θα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του Δικεφάλου. Και το Αμβούργο και η Φορτούνα Ντίσελοντορφ είναι ομάδες με απαιτητικό κοινό, ωστόσο η πίεση στον ΠΑΟΚ θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη. Το ενθαρρυντικό είναι πως ο Κάλεντ Νάρεϊ έρχεται αποφασισμένος και διψασμένος για διακρίσεις. Και το κυριότερο έρχεται σίγουρος ότι για αυτόν ο Δικέφαλος ήταν η καλύτερη προοπτική. Τα υπόλοιπα θα φανούν στο γήπεδο...

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ