ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ μεταγραφές: Κλείνει και τον Σοτέλδο

Ο Γέφερσον Σοτέλδο
Ο Γέφερσον Σοτέλδο @ 2021 JEFF DEAN / AP IMAGES

Ο μέσος από την Βενεζουέλα, Γέφερσον Σοτέλδο, θα κλείσει τον κύκλο των μεταγραφών του ΠΑΟΚ πριν τους αγώνες με την Λέφσκι Σόφιας.

Ο ΠΑΟΚ θα ανακοινώσει εντός της Πέμπτης (14/7) τη μεταγραφή του Μπράντον Τόμας, περιμένει να υποδεχθεί τον Κάλεντ Νάρεϊ στη Θεσσαλονίκη μόλις διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας του με την Φορτούνα Ντίσελντορφ και θα κλείσει αυτόν τον κύκλο της ενίσχυσης της του με τον Γέφερσον Σοτέλδο.

Ο μέσος από την Βενεζουέλα δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις για το μέλλον του στους δημοσιογράφους που τον περιμέναν μετά την χθεσινή προπόνηση της Τίγκρες.

Ο Σοτέλδο περιορίστηκε να υπογράψει αυτόγραφα για τους θαυμαστές του μέσα από το αυτοκίνητο του, την ώρα που πάντως κάποιοι από αυτούς αναγνώρισαν στη θέση του συνοδηγού έναν από τους εκπροσώπους του.

Τα έχει βρει με την πλευρά του παίκτη

Ο 25χρονος έχει αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, θέλοντας να κάνει το βήμα στην Ευρώπη και έχει απορρίψει τις προτάσεις που του έχουν κάνει ομάδες από την Βραζιλία.

Εκεί συνεχίζει να διατηρεί καλό όνομα από την περίοδο της θητείας του στη Σάντος και η Σάο Πάολο ήταν μια από τις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του.

Η διαπραγμάτευση του ΠΑΟΚ με την Τίγκρες βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο και η συμφωνία φαίνεται να είναι θέμα χρόνου από την στιγμή που οι Μεξικάνοι, πιέζονται και χρονικά να αποδεσμευτούν από το συμβόλαιο του Σοτέλδο.

Είναι γνωστό και στον ΠΑΟΚ πως η Τίγκρες θέλει να απελευθερώσει μια θέση ξένου στο ρόστερ της – προκειμένου να ενισχύσει το κέντρο της άμυνας της- και αυτό είναι ένα από τα διαπραγματευτικά ατού του Δικεφάλου.

Η πρόταση του Δικεφάλου

Η πρόταση του ΠΑΟΚ άλλωστε δεν είναι μακριά από όσα ζητά ο Μαουρίτσιο Κουλέμπρο στις συζητήσεις του με τον Ζοζέ Μπότο.

Ο Δικέφαλος θα αναλάβει το σύνολο των αποδοχών του παίκτη, που εκτιμάται ότι φτάνει στο 1 εκατομμύριο ευρώ και μετά τον έναν χρόνο δανεισμού του θα μπορεί να αποκτήσει τα δικαιώματα του πληρώνοντας περίπου 3 εκατομμύρια.

Η σημαντική λεπτομέρεια στη διαφαινόμενη συμφωνία των δυο ομάδων έχει να κάνει με το ύψος του "ενοικίου" του που θα πληρώσει ο ΠΑΟΚ και το οποίο θα αφαιρεθεί από το ρήτρα εξαγοράς των δικαιωμάτων του.

Κλίμα απαξίωσης στο Μεξικό

Την ώρα πάντως που ο ΠΑΟΚ διαπραγματεύεται την απόκτηση του, στο Μεξικό έχει καλλιεργηθεί ένα κλίμα σχεδόν απαξίωσης του Γέφερσον Σοτέλδο από τα τοπικά ΜΜΕ, με αφορμή κάποια πειθαρχικά παραπτώματα του.

Για παράδειγμα δείτε εδώ:

Οι Μεξικάνοι προβάλλουν την εξωαγωνιστική συμπεριφορά του παίκτη, που του έχει κοστίσει και τη θέση στα πλάνα του προπονητή της Τίγκρες.

Τον περιμένει ο Λουτσέσκου

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρος για την επιλογή του Σοτέλδο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που είχε εξετάσει την περίπτωση του όταν βρισκόταν στην Αλ Χιλάλ έχει εισηγηθεί θετικά.

Το θέμα είναι πότε ο παίκτης θα έρθει στην Ελλάδα για ιατρικά και την υπογραφή του συμβολαίου του και η μέρα της άφιξης του, δεν φαίνεται πως θα αργήσει .

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΟΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ